תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

בדיקת סטוקר: המניות הצונחות ביותר בוול סטריט השבוע נמצאות מחוץ לקופות הפנסיה והגמל שלנו

שוק ההון האמריקאי רשם את השבוע הגרוע ביותר מזה שנתיים וחצי. סטוקר בדק את השפעת המניות שבלטו על קופות הפנסיה שלנו
המשך הירידה במחירי הנפט דחפו ביום שישי את המדדים המובילים בוול סטריט עמוק לתוך הטריטוריה האדומה. עם נעילת המסחר, מדד דאו איבד 1.79% ונקבע על 17,280 נקודות, מדד S&P 500 ירד 1.62% ונקבע על 2,002 נקודות, ואילו נאסד"ק נחלש ב-1.16% ל-4,654 נקודות. בסיכום שבועי: דאו ג'ונס איבד 3.8% - הצניחה השבועית הגדולה ביותר שרשם המדד מאז ספטמבר 2011; מדד S&P 500 ירד בשיעור של 3.5%; ומדד נאסד"ק השלים ירידה של 2.7% בחמש ימי המסחר האחרונים. 

ברקע לירידות: הירידה המתמשכת במחירי הנפט בעולם. במהלך המסחר אתמול ירד מחיר הנפט ב-3.6% ל-57.81 דולר, כשהוא משלים ירידה שבועית של 12%. הירידות אתמול הגיעו בתגובה להודעת סוכנות האנרגיה הבינלאומית כי הביקוש לנפט בשנה הבאה צפוי להיות החלש ביותר מזה 12 שנה ותסתכם ב-900 אלף חביות ביום - 230 אלף חביות פחות מהתחזית הקודמת שניתנה בחודש שעבר. מנגד, המשקיעים בוול סטריט זכו אתמול לחדשות חיוביות בגזרת המאקרו בדמות נתוני סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן, שהציג קריאה של 93.8 נקודות - הנתון הגבוה ביותר מאז ינואר 2007. לשם השוואה, בנובמבר האחרון עמד הנתון על 88.8 נקודות, כשהתחזית הייתה שהמדד יעמוד בדצמבר על 89.6 נקודות בלבד. בנוסף, גם העובדה שהתקציב האמריקאי אושר אתמול בבית הנבחרים ואיום השביתה הכללית מהמשק האמריקאי הוסר, תמכה במדדים וייתכן ומנעה צניחה גדולה מזו שנרשמה. אז אילו מניות השלימו את העליות החדות ביותר השבוע ואילו צנחו? סטוקר בדק מי המניות שרשמו את הצניחה החדה ביותר, אילו רשמו את הזינוק הגדול ביותר, ומי ממניות אלו נמצא בפורטופוליו ההשקעות של הגופים המוסדיים בישראל - קרנות הנאמנות, קופות הגמל והפנסיה וקרנות ההשתלמות בהן אנו מושקעים.

a1sx2_Original1_oil_refineries_01.jpg

מניות הביוטק זינקו

בראש המניות שזינקו ניצבת מניית קלית'ירה ביוסיינס (CALA) – חברת הביו טק מסן פרנסיסקו השלימה השבוע זינוק של 182%. החברה מפתחת תרופות המבוססות על מולקולות קטנות המכוונות לפגיעה במטבוליזם וחיסון של גידולים סרטניים. תרופת הדגל של החברה היא ה-CB-839 הפוגעת בגלומינייז, אנזים החיוני למטבוליזם של גידולים סרטניים. קלית'ריה הציגה השבוע בכנס בסן אנטוניו תוצאות חיוביות של התרופה לטיפול בגידולים של סרטן השד. נכון לסוף יוני, אפיקי החיסכון ארוך הטווח לא מושקעים במנייה. גם בקרנות הנאמנות שמשווקים המוסדיים לא ניתן למצוא נכון לסוף אוגוסט את הנייר.

במקום השני ברשימת המניות שזינקו ממוקמת מניית בלובירד ביו (BLUE). בלובירד ביו מפתחת תרופות לטיפול במחלות נדירות (תרופות יתום). החברה מסמצ'וסטס הודיעה בתחילת השבוע על מידע חיובי מניסוי בתרופת החברה לנטיגלובין BB305. התרופה מיועדת לטיפול במחלת הדם הנדירה ת'לוסימיה (Thalassemia). בלובירד דיווחה על הצלחה בטיפול בשמונה חולים שבעקבות השימוש בתרופה הצליחו לייצר המוגלובין ברמה אשר הפחיתה או ביטלה את הצורך בעירוי דם. מניית החברה זינקה השבוע 104% ונסחרת בשווי של 2.6 מיליארד דולר. אין מחזיקים מוסדיים ישראלים בנייר.

עוד חברת ביו טק שכיכבבה השבוע היא סנגמו ביוסיינס (SGMOמקליפורניה. החברה מפתחת חלבונים אשר יכולים להשפיע על סלילי דנ"א. פיתוחי החברה יכולים לשמש לטיפול במחלות הפוגעות במערכת החיסון, בין היתר גם באיידס. החברה הציגה בתחילת השבוע מידע פרי-קליני לטיפול במחלות דם. התתוצאות הראו שימוש נרחב לטכנולוגיית החברה לטיפול במספר מחלות דם, ביניהם המופיליה. מניית החברה השלימה השבוע זינוק של 68% ונסחרת בשווי של 1.13 מיליארד דולר. נכון לסוף יוני, אין מוסדיים ישראלים בנייר.

הבאה ברשימה מגיעה מתחום אחר לחלוטין. פרונטליין (FRO) הפועלת מברמודה פועלת בעיקר בהחזקה וניהול מיכליות נפט. מניית החברה שלימה השבוע זינוק של 68% לשווי שלל 224 מיליון דולר. הזינוק במניה הגיע על רקע ידיעות על מספר שיא של מיכליות נפט ששטות לעבר סין, כחלק מרצון המדינה לאגור נפט. סך הכל 83 מיכליות נפט גדלות במיוחד, כמו אלו של פרונטליין, שייטו לכיוון סין  לפי דיווח בלומברג בשישי האחרון. במקביל, עלויות השילוח הימי טיפסו בשישי האחרון ל-83,605 דולר – הנתון הגבוה ביותר מאז ינואר 2010. נכון לסוף יוני, אין מחזיקים מוסדיים בנייר כיום.

את רשימת המזנקות סוגרת עוד מניית ביו פארמה. ארקה ביופארמה (ABIO) מפתחת תרופות הממוקדות גנטית למחלות לב-ריאה. השבוע הודיעה החברה כי קיבלה מה-FDA אישור למסלול תרופת יתום ל-rNAPc2 של החברה לטיפול באיבולה. תרופת החברה הראתה יעלות במודל לאנשים שנחשפו לאיבולה. התרופה נבדקה בעבר על 700 חולים בתשעה ניסויי שלב 1 ו-2 קליניים. מניית החברה השלימה השבוע זינוק של 41.5% לשווי של 21.6 מיליון דולר. נכון לסוף יוני, אין מחזיקים מוסדיים ישראלים בנייר

מניות האנרגיה צונחות

במקום הראשון והלאו מחמיא ניתן למצוא את רשת חנויות החשמל קונ'ס (CONN) מטקסס. קונ'ס מחזיקה ברשת חנויות בדרום ארה"ב ואיבדה השבוע כמחצית משוויה. הצניחה הגיעה בעקבות פרסום תוצאות הרבעון השלישי, בהן פיספסה החברה את תחזיות השוק והציגה ביצועים חלשים במיוחד. ההכנסות ברבעון עלו 19% לעומת הרבעון המקביל ל-370 מיליון דולר, אך פספסו את תחזיות האנליסטים שצפו לפחות 383 מיליון דולר. בהמשך לכך החברה הציגה הפסד של 8 סנט למניה ברבעון, לעומת רווח של 66 סנט למניה ברבעון המקביל. ההפסדים הגיעו בתחום האשראי של החברה שהציג שיעור חובות אבודים גבוה מן הצפוי. במקביל לפרסום הדו"חות הודיעה סמנכ"ל הכספים על עזיבת החברה, עבודה שהחמירה את הסנטימנט השלילי. בנוסף, החליטה החברה שלא לפרסם תחזית לשנת 2015. נכון לסוף יוני, אין מחזיקים ישראלים כיום בנייר.

הבאה ברשימה היא חברת כריית זהב וכסף מארה"ב, באלייד נבאדה גולד (ANV) – אלייד הפועלת במדינת נבבאדה איבדה השבוע 47% משוויה כשהיא נסחרת כיום ב-77 מיליון דולר בלבד. החולשה במניה הגיעה בעקבות פרסום דו"ח של קרדיט סוויס על שוק הזהב ל-2015. קרדיט סוויס צופים שוק דובי בשנה הבאה, וכי אחד מעשרת רעיונות ההשקעה הטובים לשנה הבאה היא מכירה בחסר של זהב (שורט). בקרדיט סוויס צופים כי מחיר הזהב ירד ל-950 דולר לאונקיה, לעומת המחיר כיום שעומד על 1222 דולר לאונקיה. אין מחזיקים מוסדיים ישראלים כיום בנייר.

גם מניית אי.אף.אם אינווסטמנט (CTC) הייתה בין המפסידות השבוע. מניית שירותי הנדל"ן השילה השבוע 42.5% משוויה והיא נסחרת לפי 11.5 מיליון דולר בלבד. החברה הסינית מספקת שירותים שונים בתחום הנדל"ן מסחרי ופרטי ושירותי מימון משכנתאות. החברה מפעילה 321 משרדים בבעלותה ב-27 ערים בסין. החברה פועלת דרך המותג סנצ'ורי 21. החברה דיווחה השבוע על ביטול עסקת שיתוף הפעולה האסטרטגי עם סופון הולדינגד (SouFun). שיתוף הפעולה כלל שירותי רישום, מימון אשראי, מסחר מקוון ושירותי סכנויות נכסים חדשים ומשומשים. העסקה היתה אמורה לייצר לאי.אף.אם רווח של 51 מיליון דולר. הצדדים לא הגיעו להסכמה. אין מחזיקים ישראלים כיום בנייר.

בהמשך הרשימה ניתן למצוא את חברת חיפושי הנפט מידסטייט פטרוליום (MPO). מניית החברה איבדה השבוע 42.5% המשקף לחברה שווי של 71 מיליון דולר בלבד. החברה מתרכזת בחיפוש והפקת נפט באזור דרום טקסס ומיסיסיפי. החברה סובלת מהירידה החדה במחיר הנפט ובמקביל בהורדת דירוג החברה מצד מספר אנליסטים. החברה  פרסמה את תוצאותיה לרבעון השלישי בתחילת החודש והציגה רווח למניה של 0.29 דולר – מעל לתחזית האנליסטים שעמדה על 0.11-0.19 דולר למניה בלבד. הכנסות החברה טיפסו ברבעון ב-101.6% לעומת הרבעון המקביל ועמדו על 224.8 מיליון דולר. תחזית האנליסטים עמדה על 172 מיליון דולר הכנסות בלבד. נכון לסוף יוני, אין מוסדיים המחזיקים ישראלים בנייר. 

אמרלד אויל (EOX) סוגרת את רשימת חמשת המניות שרשמו את הצניחה הגדולה ביותר. אמרלד אויל היא גם חברה עצמאית לחיפושי נפט וגז והיא מתמקדת באזור צפון דקוטה ומונטנה. מניית החברה איבדה השבוע 38% הלשווי של 65 מיליון דולר. מלבד החולשה במחיר הנפט, החברה ספגה מכה רצינית יותר לאחר שפרסמה אתמול תחזית נמוכה לתפוקה הצפויה ברבעון הרביעי ול-2015. חברת הנפט אמרה כי היא צופה להפיק כ-3,300 חביות  נפט ביום בממוצע, לעומת תחזית קודמת שעמדה על 4,300 חביות ביום. לשנת 2015 צופה החברה כי התפוקה תעמוד על בין 4,200 ל-4,500 חביות ביום, לעומת תחזית קודמת שנעה בין 5,425 ל-5,800 חביות ביום. במקביל חתכה החברה גם את התקציב לקידוחים לשנה הבאה ל-62-81 מיליון דולר, לעומת הערכה קודמת שעמדה על 210-240 מיליון דולר. אין כיום מוסדיים ישראלים בנייר.

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.


תגובות

כתבות נוספות מאת
  • 1
  • 1
  • 2
  • 3