תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

כך נראה תיק ההשקעות של המשקיע האגדי וורן באפט

סטוקר בדק באילו מניות מחזיק "האורקל מאומהה", גורו ההשקעות המפורסם בעולם

לא חייבים להשקיע בשוק ההון כדי להכיר את וורן באפט. גורו ההשקעות, מהאנשים העשירים בתבל עם הון עצמי המוערך בכ-72 מיליארד דולר עשה את הונו דרך הבורסה ונחשב למשקיע הפרטי המצליח בעולם. מסיבה זו, בכל שנה מתחרים רבים על האפשרות לסעוד עם באפט כדי לשמוע את מוצא פיו - תענוג עליו שילם הזוכה השנה 2.2 מיליון דולר, שנתרמו לצדקה. גם אתם מוזמנים לנסות בשנה הבאה להציע את הסכום הגבוה ביותר בניסיון לשבת לצהריים עם באפט. בינתיים, סטוקר בדק באילו מניות משקיע גורו ההשקעות באמצעות חברת ההחזקות, ברקשייר האת'ווי. באפט (84) רכש את ברקשייר בשנת 1965, אז חברת טקסטיל כושלת שהונה נאמד בכ-22 מיליון דולר בלבד. באפט שינה את המיקוד של החברה והפך אותה לזרוע ההשקעות שלו שהונה עומד כיום על כ-224 מיליארד דולר ולחברה החמישית בגודלה בעולם. באפט הרוויח את שלל תאריו בזכות ולאורך השנים, המשקיעים שבחרו לעקוב אחריו, גרפו רווחים לא מבוטלים. לשם השוואה, משקיעים שהשקיעו 1,000 דולר בשנה בה הפך באפט לבעל השליטה בברקשייר רשמו עד עתה רווח של יותר מ-10 מיליון דולר. כמו כל משקיע אחר, גם לטובים ביותר יש תקופות חלשות. במקרה של באפט, הרקורד שלו בחמש השנים האחרונות (2008-2013) לא היה מרשים. באפט הצליח להכות את תשואת השוק (מדד ה-S&P 500) רק בשנה אחת (2011), וגם אז בקושי. בחמש השנים האחרונות רשמה ברקשייר הת'אווי תשואה ממוצעת של 13.9% - תשואה נמוכה משמעותית מזו שרשם מדד הייחוס.

a1sx2_Original1_warren_buffet03.jpg

למרות זאת צריך להדגיש כי סגנון ההשקעה של באפט בשוק המניות מתבססת בעיקר על השקעות לטווחים ארוכים, או כמו שהוא הסביר זאת בהזדמנויות רבות  "אני קונה עסקים, לא מניות, עסקים שארצה להיות בעליהם לנצח". באפט מתמקד בחברות מסורתיות וכמעט שאינו משקיע בחברות רבות בתחום ההיי-טק, הטכנולוגיה והתקשורת. הוא "משקיע ערך", קרי הוא מתמקד בניתוח פנדמנטליסטי של העסק, והערכת השווי האמיתי החבוי שלו. ברגע שבאפט נכנס לנייר, הוא רוצה להישאר ולהחזיק בו לטווח הארוך. מסיבה זו, ארבעת ההשקעות הגדולות בתיק שלו כמעט ולא השתנו בעשור האחרון, ומרביתן נמצאות בתיק ההשקעות של באפט עשרות שנים. אז איך נראה התיק של באפט כיום?

השקעה נצחית

ההחזקה הגדולה ביותר בתיק ההשקעות של באפט היא מניית וולס פארגו (WFC). באפט הוא המחזיק הגדול ביותר בבנק האמריקאי, שנסחר עם נעילת המסחר ביום שישי לפי שווי של כ-279 מיליארד דולר. הבנק, הנכלל בקבוצת "ארבעת הגדולים" בארה"ב יחד עם בנק אוף אמריקה, ג'י.פי. מורגן צ'ייס וסיטיגרופ, הוא הבנק הרביעי בגודלו בהיקף נכסים, והשני בגודלו בהיקף הלוואות (הפקדות, כרטיסי חיוב ומשכנתאות). וולס פארגו היה הבנק שנכנס במצב היציב ביותר למשבר הגדול של 2008, ויצא ממנו כתוצאה מכך מחוזק. הבנק רכש ב-2008 את בנק ווצ'וביקה, כשהוא גבר על ההצעה של סיטיגרופ המתחרה. בפברואר 2011 הגדיל באפט את ההשקעה בוולס פארגו, על חשבון בנק אוף אמריקה, השקעה שהשתלמה לו כשמניית וולס פארגו ניצבת כיום בשיא של כל הזמנים כשהיא עלתה מאז 64%. באפט מחזיק כיום 463 מיליון מניות בשווי של 24 מיליארד דולר המהוות 8.93% מהון הבנק. את הרבעון האחרון סיים וול פארגו בהתאם לציפיות האנליסטים עם הכנסות של 21 מיליארד דולר ורווח למניה של 1.02 דולר. מתחילת השנה רשמה המניה זינוק של כ-18%.במקום השני ניצבת מניית קוקה קולה (KO). ענקית המשקאות העולמית היא סיפור אהבה ותיק עבור באפט, שהצהיר בעבר שלא ימכור ולו מניה אחת של החברה. באפט מחזיק 400 מיליון מניות קוקה קולה כבר עשורים רבים המהווים 9.13% מהון החברה והופכים את ברקשייר הת'וואי למחזיקה הגדולה ביותר. בשנה שעברה רשמה קוקה קולה הכנסות של 47 מיליארד דולר ורווח נקי של 8.6 מיליארד דולר. בינתיים, המשיקים מעדיפים להצביע ברגליים ומניית קוקה קולה רשמה מתחילת השני תשואה אפסית.אבן יסוד נוספת בתיק ההשקעות של באפט היא אי.בי.אם (IBM). גם במקרה הזה באפט הוא  בעל המניות הגדול ביותר בחברה (7.12%), ונכון  לסוף ספטמבר באפט מחזיק ב-70.4 מיליון מניות בשווי של 13.4 מיליארד דולר. אי.בי.אם היא מהחברות הרווחיות בעולם עם הכנסות של כ-100 מיליארד דולר בשנה שעברה ורווח נקי ל 16.48 מיליארד דולר. אולי מסיבה זו, באפט עצמו הצהיר כי הוא מקפיד על קריאת דו"חות החברה כבר 50 שנה!. 

מאמין בצרכן האמריקאי

מנייה ותיקה נוספת בתיק היא מניית חברת כרטיסי האשראי אמריקן אקספרס (AXP). נכון לסוף ספטמבר באפט מחזיק ב-14.65% מהחברה הנסחרת כיום בשווי של 94 מיליארד דולר. החברה שנוסדה ב-1850 ידועה בעיקר בשל פעילות כרטיסי האשראי, כרטיסי החיוב והמחאות הנוסעים שלה. היא אחראית על 24% מכלל מחזור הפעילות בכרטיסי אשראי בארה"ב ובניגוד למתחרות שלה, ויזה ומאסטרקארד, אמריקן אקספרס גם עוסקת בהלוואות ישירות ללקוחותיה. החברה נהנית ממותג חזק, שהוערך השנה על ידי חברת המחקר אינטרהבנק בשווי של 19.5 מיליארד דולר  - שווי גבוה מזה של פייסבוק או פפסיקו. באפט מעניק לעובדה זו משקל רב, שכן זה מפחית משמעותית את הוצאות הפרסום של החברה. לאמריקן אקספרס כמו לחברות כרטיסי האשראי פוטנציאל צמיחה לא מבוטל שכן נכון להיום, 85% מחילופי הכספים בעולם נעשים במזומן. עובדה זו מאפשרת לאמריקן אקספרס לצבור לקוחות חדשים בשווקים מחוץ לארה"ב. 
את רשימת חמש ההחזקות הגדולות ביותר בתיק של באפט נועלת ענקית הקמעונאות וולמארט (WMT). החברה שנוסדה בארקנסו ב-1962 על ידי סאם וואלטון היא החברה עם ההכנסה הגדולה ביותר בעולם נכון ל-2014 (כחצי טריליון דולר בשנה). ב-2013 סיימה החברה עם רווח נקי של 76 מיליארד דולר. מדובר במעצמה המחזיקה ב-11 אלף סניפים ברחבי העולם, מעסיקה 2.2 מיליון איש ונסחרת בשווי של 270 מיליארד דולר. במקרה הזה, באפט אינו בעל המניות הגדול ביותר, אלא "רק" השלישי. באפט מחזיק ב-1.89% מהחברה השווים כ-4.6 מיליארד דולר. המהלך של וולמארט לצאת מגבולות אמריקה הצפונית נחל הצלחה מעורבת, כשהיא רשמה הצלחה גדולה בבריטניה, דרום אמריקה וסין, אך נחלה כישלון עד כה בגרמניה ודרום קוריאה. הרווחיות הגבוה שמציגה החברה נובעת מתנאי העבודה הבעייתיים שהיא מציעה למרבית עובדיה. וולמארט סופגת ביקורת קשה על השכר הנמוך של עובדיה, תנאי העבודה הקשיים והתנגדות חריפה להתאגדות עובדים. על אף הביקורת, ביצועי החברה החזקים ממשיכים למשוך משקיעים, דבר שהוביל את המניה לרשום תשואה של כ-40% בשלוש השנים האחרונות. מאז תחילת השנה עלתה המניה 6.5%. וולמארט מתמקדת בשנה האחרונה בחנויות קטנות יותר בתוך העיר (במקום מגה-חנויות מחוץ למרכז) שם היא צופה צמיחה גדולה יותר. בדו"חות הרבעון השלישי הציגה כתוצאה מאסטרטגיה זו צמיחה של חצי אחוז במכירות חנויות זהות (מעל לצפי האנליסטים). 

מחר: השינויים בתיק המניות של באפט - אילו מניות נכנסו לתיק ומיהן המניות שהוא בחר לממש

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

 

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3