תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

בדיקת סטוקר: אלו המניות הגדולות בהן חתכו המוסדיים את הפוזיציה בשיעור הגדול ביותר ברבעון השני

אובדן האמון בהנהלת קמהדע והכישלון בניסוי הביאו לבריחת המוסדיים. כנסו לראות מי עוד ברשימה הלא מחמיאה

לאחר שסקרנו את המניות הבולטות במדד ת"א-100 שזכו להשקעה הגדולה ביותר מצד המוסדיים ברבעון השני של השנה, סטוקר בחן מיהן המניות במדד שהמוסדיים בחרו לממש וגילה כי בראש הרשימה נמצאות המניות הדואליות המרכיבות את המדד. מנתוני סטוקר (Stocker) עולה כי את המקום הראשון והלא מחמיא של הדירוג תופסת מניית מג'יק, זאת לאחר שבמהלך הרבעון השני ירדה החזקת המוסדיים בנייר ב-55%. הפעילות של מג'יק מתרכזת בפלטפורמת פיתוח יישומים ואינטגרציה. למג'יק שותפויות עסקיות עם יצרניות תוכנות IT כגון אורקל, סאפ ו-IBM. החברה מקבוצת פורמולה רשמה צניחה של 60% ברווח הנקי בתשעת החודשים הראשונים של 2014 לעומת התקופה המקבילה ל-17.5 מיליון שקל. על אף המגמה השלילית שנרשמה בשורה התחתונה של מג'יק, מתחילת השנה מניית החברה הוסיפה 5.2%. לשם השוואה, מדד ת"א-100 רשם במהלך התקופה תשואה גבוהה יותר של כ-9.1%. נכון לסוף יוני, המחזיקים הבולטים בנייר באפיקי החיסכון ארוך הטווח הם ילין לפידות, מיטב דש מנורה והראל. היכנסו לעמודי החברות כדי לראות את רשימת המחזיקים המלאה בנייר - בקרנות הנאמנות ובאפיקי החיסכון ארוך הטווח.

a1sx2_Original1_bear.jpg

המוסדיים הימרו נכון

במקום השני בדירוג המניות הנחתכות ניצבת גילת לוויינים שהחזקת המוסדיים בה בקופות הגמל והפנסיה, התכווצה בשיעור של כ-55% במהלך הרבעון השני. גילת עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מוצרים ושירותים לרשתות תקשורת לווייניות בפס רחב. במהלך השנה הגדילה קרן פימי בניהולו של ישי דוידי את החזקתה בחברה, על חשבון שותפתה, קרן יורק, לאחר שבתחילת השנה השקיעה פימי 10.5 מיליון דולר והגדילה את החזקתה בגילת לכ-23% מהון המניות של חברת הלוויינים. בסוף אוקטובר פרסמה הצעת רכש נוספת ל-12% נוספים מהחברה, במטרה להגיע להחזקה של 35% מהחברה. המוסדיים הישראלים הבולטים בנייר הם מיטב דש, הראל, הפניקס וילין לפידות.
אבוג'ן ראתה את החזקת המוסדיים במניה יורדת ב-33% במהלך הרבעון השני. חברת הביוטכנולוגיה, שנולדה מספין-אוף מחברת קומפיוג'ן, כשהיא משתמשת בטכנולוגיה דומה לאיתור גנים בצמחים למרת השבחה, השלימה לפני כשנה הנפקה מוצלחת בבורסת ניו יורק כשהיא גייסה 74 מיליון דולר לפי שווי של 355 מיליון דולר. אך מאז לא הציגה החברה הישגים בולטים, כשהיא ממשיכה לשרוף מזומנים. מניית אבוג'ן נחתכה מתחילת השנה בכ-42%, אך את עיקר הצניחה רשמה מניית המוסדיים ברבעון השלישי של השנה - לאחר מימוש המניות. נכון לסוף יוני בין המחזיקים הבולטים בנייר ניתן למצוא את מגדל, פסגות, מנורה, כלל וילין לפידות.

התנהלות ההנהלה הביאה לאובדן האמון מצד המשקיעים

החזקת המוסדיים בקמהדע ירדה ב-27% במהלך הרבעון השני. חברת התרופות הודיעה בתחילת ספטמבר כי נכשלה בניסוי מרכזי שערכה בחולי אינהלציה לחולי נפחת תורשתית. ניתוח התוצאות הסופיות במוצר ה-ATT בניסוי הקליני שלב 2-3 העלה כי הטיפול לא עמד ביעדים – לא הראשוני ולא המשני. הדיווח היה מכה סופית לחברה שדיווחה במאי האחרון כי לפי התוצאות הראשוניות, הניסוי לא עמד ביעדו הראשי אבל כן ביעדו המשני. ההתנהלות הבעייתית של הנהלת קמהדע, הביאה לאובדן האמון בהנהלת החברה, שבראשה דוד צור. אובדן אמון זה התבטא בצניחה של 72% במניית קמההדע מתחילת השנה. נכון לסוף יוני, בין המחזיקים במוסדיים שנותרו בנייר ניתן למצוא את מגדל, מיטב דש והפניקס.
את רשימת חמש מניות ת"א-100 שספגו את שיעור המימושים הגדול ביותר מצד המוסדיים ברבעון השני של 2014 ניצבת חברת השבבבים טאואר. החברה ממגדל העמק ראתה את החזקת המוסדיים באפיקי החיסכון ארוך הטווח נחתכת ב-14% במהלך הרבעון השני. אך בשונה מהמניות האחרות, נראה כי כאן חלק גדול מהגופים המוסדיים פיספסו, שכן מתחילת השנה זינקה מניית טאואר בכ-167%. בין המחזיקים הבולטים במניה ניתן למצוא את מגדל, אי.בי.אי ומנורה.


המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

 

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3