תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

בדיקת סטוקר: אלו הישראליות הנסחרות בוול סטריט שלדעת המוסדיים ירשמו את התשואה הגבוה ביותר

סטוקר בדק מי מהישראליות הנסחרות בארה"ב מועדפות על המשקיעים המוסדיים

זה לא סוד שמנהלי ההשקעות בגופים המוסדיים בארץ מעדיפים חברות ישראליות. הטיית הביתיות (Home-bias) מוצדקת מסיבות רבות: הנגישות הפיזית להנהלה, המנטליות הדומה והאפשרות להשקיע בחברות ישראליות ובמקביל להיחשף למטבע הדולר, הופכים את ההשקעה בחברות מקומיות הנסחרות בארה"ב לנוחה יותר למשקיעים ישראלים. אולי מסיבה זו, חברה כמו אמדוקס, שנגישות הנהלתה למוסדיים ולתקשורת הישראלית נמוכה יחסית, נעדרת מצמרת רשימת החברות הישראליות הנסחרות בוול סטריט שזכו להשקעה הגדולה ביותר מצד המשקיעים. אז מי החברות שלדעת מנהלי ההשקעות בגופים הגדולים ישיאו למשקיעים את התשואה הגבוהה ביותר מבין החברות הישראליות הנסחרות בארה"ב?
הישראלית שעזבה את הבורסה בטריקת דלת
מנתוני סטוקר (stocker) עולה כי נכון לסוף יוני, מהחזקת המוסדיים הגדולה ביותר בקופות הגמל, הפנסיה וקרנות ההשתלמות נהנית מלאנוקס. החברה מספקת שבבי תקשורת בתקן אינפיניבנד שנועדו להאיץ את התקשורת בין שרתים ואביזרים שונים ופתרונות אית'רנט. שמשקיעים ישראלים חושבים על מלאנוקס, הם חושבים לא רק על חדשנות טכנולוגית אלא בעיקר על אגו – האגו של היו"ר והמנכ"ל איל וולדמן. בקיץ 2013 החליט וולדמן למחוק את מלאנוקס מהמסחר בישראל בעקבות לחצים רגולטורים שדחפו לכך שלא יוכל לכהן במקביל כמנכ"ל ויו"ר החברה. ב-29 באוגוסט 2013 נמחקה מלאנוקס מהמסחר בישראל ונותרה להיסחר בנאסד"ק. בעלי המניות החליטו כי ולדמן יוותר על כיסא היו"ר בכל מקרה. מאז המשקיעים בחברה נאלצו להתמודד עם חולשה בשוק, פספוס תחזיות וביצועים חלשים מן הצפוי – מהלך שהביא לצניחה במניית החברה. בין המשקיעים הגדולים במניה ניתן למנות את מגדל, הראל, כלל, עמיתים, מיטב דש וילין לפידות.

a1sx2_Original1_Wall_Street_Sign.jpg 

כמעט פיספוס נוסף של הבורסה לני"ע

החברה הבאה בתור מוכרת היטב למשקיעים הישראלים. אורמת טכנולוגיות, החברה-הבת של אורמת תעשיות ניצבת במקום השני ברשימת החברות הישראליות הנסחרות בארה"ב המועדפות על המוסדיים המקומיים. לאחרונה אורמת תעשיות ואורמת טכנולוגיות הודיעו על מיזוג בין השתיים, מהלך שהיה אמור להביא למחיקת אורמת תעשיות מהבורסה המקומית. אולם בשבוע שעבר, דיווחה אורמת טכנולוגיות כי לאחר רכישת החברה-האם, היא מתכננת להירשם למסחר בבורסה בתל אביב.
הבאה ברשימה היא החברה הישראלית הנסחרת בארה"ב המועדפת על ידי מנהלי קרנות הנאמנות בישראל. על אורבוטק מיבנה חלפה שנה מאתגרת במיוחד, שכללה מאבק על דירקטוריון החברה ורכישת ענק של SPTS הבריטית תמורת כ-370 מיליון דולר.נכון לסוף יוני, בין המוסדיים הבולטים ניתן למצוא את כלל, הראל ומגדל בחסכון הארוך ואת ילין לפידות, אלטשולר שחם ואנליסט בקרנות.
במקום הרביעי בדירוג החברות האהודות על המוסדיים ניצבת סודה סטרים. אך כשבוחנים את התשואה שהניבה ההשקעה למוסדיים, נראה כי טוב היו עושים המוסדיים אם היו בוחרים להקטין את הפוזיציה בחברה ולהעדיף השקעה בחברות אחרות. אזהרת רווח והחמצת התחזית הביאו לאובדן אמון בחברה ולצניחה של 57.6% במניית החברה מתחילת השנה.

אתרים להמונים
במקום החמישי בדירוג נמצאת חברת האינטרנט וויקס.קום - אחת מסיפורי ההצלחה הבולטים של ההיי טק הישראלי בשנים האחרונות. החברה שפיתחה את פלטפורמת פיתוח אתרי אינטרנט הגדולה בעולם הונפקה בנסדא"ק לפני כשנה לפי שווי של 770 מיליון דולר – ההנפקה הישראלית הגדולה ביותר שם מאז 2007. מתחילת השנה איבדה מניית החברה כ-20%, אך נראה כי המניה עדיין אהודה על המוסדיים.

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • 1
  • 1
  • 2
  • 3