תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

סיכום שבוע המסחר בוול סטריט: חמש מניות שרשמו את הזינוק החד ביותר השבוע וחמש המניות הצונחות ביותר

נתוני מאקרו מאכזבים גררו ביום שישי את המדדים המובילים לטריטוריה האדומה; נאסד''ק התחזק בחודש פברואר ב-7.1%

נתוני התמ"ג בארה"ב לרבעון הרביעי של 2014, שפורסמו ביום שישי האחרון והצביעו על צמיחה מתונה מהצפוי בכלכלת ארה"ב, הביאו לנעילה שלילית במדדים המובילים בוול סטריט. עם סגירת המסחר, מדד דאו ג'ונס איבד 0.45% ונקבע על 18,133 נקודות, S&P500 ירד 0.3% ל-2,104 נקודות ומדד נאסד"ק נחלש ב-0.5% ונקבע על 4,963 נקודות. על אף המגמה השלילית ביום שישי, בסיכום חודש פברואר, נאסד"ק זינק ב-7.1%, דאו ג'ונס עלה 5.6% ומדד S&P 500 התחזק ב-5.5%.

כאמור, המסחר ביום שישי בוול סטריט התנהל על רק נתוני מאקרו מאכזבים. על אף הערכות קודמות לעליה של 2.6% בנתוני התמ"ג של כלכלת ארה"ב, הנתון בפועל עמד על 2.2% בלבד בשל חידוש מלאים איטי מן הצפוי בחברות במשק. נתון מאכזב נרשם גם במדד מנהלי הרכש של שיקאגו, שהציג קריאה של 45.8 נקודות – שפל של חמש וחצי שנים במדד. לשם השוואה, טרם פרסום הנתון, האנליסטים העריכו כי המדד יציג קריאה של 58 נקודות. הנתון הנמוך הוא תוצאה ישירה של השביתה בנמלי החוף המערבי (שהסתיימה בינתיים) וירידה בתפוקה התעשייתית.

a1sx2_Original1_NASDAQ_stock_market_display.jpg


"הריבית בארה"ב תעלה מתישהו במהלך השנה", כך אמר אתמול נגיד בנק ישראל לשעבר וסגן יו"ר הפד, סטנלי פישר, בנאום שנשא באוניברסיטת שיקגו. לדבריו, לבנק המרכזי בארה"ב יש את כל הכלים לבצע את העלאת הריבית כתוצאה מההשפעות החיוביות של ההרחבה הכמותית, שהשוק מתחיל רק כעת להרגיש. בשוק הסחורות מחיר הנפט המשיך להתאושש. מחיר חבית נפט מסוג ברנט טיפסה אתמול ב-4.2% נוספים לשווי של 62.6 דולר והשלימה זינוק של 18% במהלך פברואר – העלייה החודשית החדה ביותר מאז אמצע 2009.

סטוקר בדק מי המניות שרשמו בשבוע המסחר האחרון את הזינוק החד ביותר ומי המניות שאיכזבו את המשקיעים ורשמו את הצניחה החדה ביותר?

המניות שזינקו השבוע

ביוספט (BIOC) – מניית הביומד הקטנה טיפסה השבוע 118% ושווי החבר נקבע על 44 מיליון דולר. ביוספט, המתמקדת בפיתוח בדיקות לתאים סרטניים בדם (CTC), דיווחה השבוע כי מוצריה לניטור מצבן של חולות סרטן שד מתקדם שימשו חוקרים במחקר באוניברסיטת קולומביה שבניו יורק. המוצרים של ביוספט בדקו בצורה מוצלחת את רמות קולטני האסטרוגן והפרוגסטרון על מנת לבחון טיפול אפשרי לסרטן.

סיטורי ת'רפיוטיקס (CYTX) – מניית חברת התרופות סיטורי זינקה השבוע 104% לשווי של 104 מיליון דולר. החברה המפתחת טיפולים לריפוי תאים ושימוש בתאים מרקמות השומן, דיווחה השבוע כי ה-FDA אפשר לה להרחיב את הניסוי בתרופות הדגל שלה לטיפול בחולי סקלרודמה (מחלת חיסון עצמי כרונית הפוגעת בעור בעיקר) מ-12 מרכזים ל-20 מרכזים ברחבי ארה"ב. כיום בארה"ב רק כ-35 מרכזים המטפלים במחלה.

סקונד סייט מדיקל פרודקטס (EYES) – מניית חברת המכשור הרפואי סקונד סייט זינקה השבוע 85% ל-16.17 דולר, מחיר המשווק לחברה שווי של 560 מיליון דולר. הזינוק במניה החל השבוע לאחר שהחברה המתמחה בייצור טכנולוגיה להשבת ראיה לחולים עיוורים, דיווחה כי החלה להתקין את מערכות הארגוס II מתוצרתה בחולים בצרפת. החברה ביצעה הנפקה ראשונית לציבור בנובמבר האחרון, ואז התקינה את המערכת שלה ב-90 חולים, ומאז נוספו להם 10 חולים נוספים. אחד המשקיעים המרכזיים בחברה הוא אל מאן, שהשקיע בעבר בחברות מכשור רפואי כמו מינימד ומאן קיינד קורפ.

אוניידה פייננשל (ONFC) – מניית הבנק אוניידה פייננשל טיפסה השבוע 50% לשווי של 144 מיליון דולר. אוניידה פיינשל הוא בנק מקומי הפועל בניו יורק במחוזות אוניידה ומדיסון עם 11 סניפים. השבוע דיווחה החברה כי קומיונטי בנק המתחרה ירכוש את אוניידה פייננשל בתמורה ל-142 מיליון דולר בעסקה משולבת של מזומן ומניות – כ-51% מעל למחיר המניה טרם ההודעה. השלמת העסקה צפויה ביולי, אם יתקבל אישור בעלי המניות.

בנפיטפוקוס (BNFT) – ספקית התוכנות מבוססות ענן לניהול הטבות לעובדים ותוכניות ביטוח במודל של תוכנה-כשירות, טיפסה השבוע 48% ושווי החברה נקבע על 834 מיליון דולר. הזינוק במניה הגיע בתגובה לתוצאות גבוהות מן הצפוי שפרסמה החברה לרבעון האחרון של 2014. החברה הציגה הכנסות של 40 מיליון דולר ברבעון – עליה של 33% לעומת המקביל. בנפיטפוקוס אומנם פרסמה הפסד של 0.39 דולר למניה, אך האנליסטים ציפו להפסד גבוה יותר של 0.62 דולר למניה.

המניות הצונחות השבוע

דוראל פייננשל (DRL) – מניית הבנק דוראל פייננשל צנחה השבוע 61% לשווי של כ-10 מיליון דולר בלבד. דוראל הוא בנק פורטו ריקני כושל שבעבר היה פופולארי בוול סטריט. לבנק כ-6 מיליארד דולר בנכסים וכ-29 סניפים, אך השבוע סגרו הרגולטורים את הבנק לאחר 8 שנים של הפסדים מצטברים וחקירת רצח של בכיר בבנק. שירות ביטוח הפיקדונות הפדרלי צפוי לספוג הפסד של 749 מיליון דולר - ההפסד הגדול ביותר מאז אפריל 2010 - אז קרס בנק נוסף בפורטו ריקו.

טי.סי.פי אינטרנשיונל (TCPI) – טי.סי.פי אינטרנשיונל קרסה השבוע ב-49% לשווי של 76 מיליון דולר. הצניחה במניית החברה, שמתמחה בייצור דיודות פולטות אור (LED),  באה לאחר דיווח כי היועצת המשפטית של החברה, לאורה האוזר, הגישה תביעה נגד המנכ"ל אליס יאן והחברה עצמה על אי סדרים והתנהלות בלתי הולמת. האוזר טוענת כי יאן ניהל את החברה בצורה חסרת זהירות ולא אתית – ואז איים עליה שלא לחשוף את האמת.

סי.וי.אס.אל (CVSL) – מניית חברת סי.וי.אס.אל צנחה השבוע ב-56% לשווי חברה של 62 מיליון דולר. סי.וי.אס.אל היא חברת החזקות המתמחה במכירות ישירות. לחברה מספר חברות בנות: איי-ג'ל המוכרת מוצרים תזונתיים בצורת ג'ל, לונגברגר – יצרנית אמריקאית של סלסלות בעבודת יד, מיי סיקרט קיצ'ן המייצרת מזון גורמה ועוד. הצניחה במניה הגיעה לאחר פרסום נתוני גיוס ההון הקרוב של החברה, שבו היא מעוניינת לגייס 20 מיליון דולר במניות ואופציות בשער הנמוך במחצית ממחיר המניה טרם הפרסום.

אוקסינג (AXN) – החברה שכיכבה בשבוע שעבר בראש המזנקות עם זינוק של 255% בשווי החברה מציגה השבוע תיקון חד. החברה משייזאנג הוקמה במקור לפני יותר מ-300 שנה ומתמחת בייצור ופיתוח תרופות לטיפול בכאב. היא מחזיקה באחד מהמפעלים המתקדמים ביותר לייצור תרופות בסין. החברה לא פרסמה חדשות מיוחדת השבוע, בדומה לשבוע שעבר כשהתרחש הזינוק במניה. לפני כשבועיים פרסמה את תוצאותיה לרבעון האחרון של 2014 שכללו הכנסות של 6.4 מיליון דולר ורווח נקי של 600 אלף דולר. השבוע איבדה החברה 44% משוויה שעומד כעת על 83 מיליון דולר.

איי.אם קאסל ושות' (CAS) – מניית איי.אם קאסל צנחה השבוע 43% לשווי חברה של 118 מיליון דולר. החברה מאילנוי מייצרת חלקי מתכת ופלסטיק לחברות שונות ברחבי העולם. איי. אם קאסל מייצרת מוצרים לפי דרישה לתעשיות התעופה, ביטחון, גז ונפט, אנרגיה ומיכון כבד, ומבצעת עיבוד לפי דרישה. החברה פרסמה השבוע תוצאות מאכזבות עם הכנסות של 232 מיליון דולר ברבעון הרביעי בדומה לרבעון המקביל, וכ-14 מיליון דולר פחות מהרבעון השלישי. בהמשך לזאת, רשמה החברה הפסד של 39 מיליון דולר.

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

 

 

 

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3