תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

מחיר הנפט הקורס והרגולטור הישראלי הכו בנובל אנרג'י. האם מדובר בהזדמנות השקעה?

מניית נובל אנרג'י נחתכה ב-50% בחצי השנה האחרונה, אך האנליסטים מתקשים להעריך את שווי החברה

נובל אנרג'י היא חברת אנרגיה הנסחרת בבורסת ניו יורק. החברה עוסקת בחיפוש והפקה של נפט וגז ברחבי העולם ופועלת בעיקר בחמישה אזורים מרכזיים: DJ Basin – אזור חיפוש יבשתי בארה"ב על גבול נברסקה, ויומינג וקולורדו, the Marcellus Shale– אזור חיפוש יבשתי בארה"ב בשטח המדינות אוהיו, מערב וירג'יניה, פנסילבניה וניו יורק וגם חלקים במרילנד, קנטקי וטנסי. אזור נוסף הינו Gulf of Mexico – אזור חיפוש במים עמוקים של מפרץ מקסיקו וכן אזורי חיפוש ימיים נוספים במערב אפריקה ומזרח הים התיכון לרבות במים הטריטוריאליים של מדינת ישראל. אזורים אלו מספקים את עיקר הנפט הגולמי והגז הטבעי אותם מפיקה החברה.
נובל אנרג'י הוקמה בשנות ה – 30 של המאה הקודמת על ידי לויד נובל בשם Samedan Oil Corporation. בשנות ה – 70 של המאה הקודמת שונה שמה ל - Noble Affiliates ובשנת 1972 הונפקה החברה. לאור השוק השורי שהחל בתקופה זו הכפילה החברה את ערכה 29 פעמים מהשער הנמוך עד לביצוע ספליט 1:2בשנת 1981. החברה החלה לחלק דיבידנדים בשנת 1975 ומאז מחלקת דיבידנדים עד היום. בשנת 2002, 70 שנה אחרי היווסדה, שינתה החברה את שמה ל – Noble Energy.

a1sx2_Original1_natural_gas.jpg

הזווית הישראלית של החברה
בשנת 1999 התגלה מאגר נועה, על ידי שותפות ים תטיס שנובל אנרג'י הייתה אחת השותפות בה. בהמשך הייתה נובל אנרג'י שותפה גם בגילוי מאגר מרי. בשנת 2009 התגלה מאגר הגז הטבעי תמר, בו שותפה נובל אנרג'י בכ – 36%. בשנה זו גם התגלה מאגר דלית 1 והוכרז כתגלית מסחרית של גז טבעי – גם בו שותפה נובל אנרג'י בכ – 36%. בשנת 2010 התגלה מאגר הגז הטבעי הענק בשם לוויתן, בו שותפה נובל אנרג'י כ – 40%.
מניית נובל אנרג'י הגיעה בשנה האחרונה לשיא של כ – 80 דולר למניה, אך לאור צניחת מחיר הנפט במחצית השנייה של 2014 ותחילת שנת 2015 וכן לאור החלטת הממונה על ההגבלים העסקיים, דיויד גילה, לפרק את שותפות ליוויתן, על ידי חזרה מהחלטה אשר נתנה לשותפות פטור מהסדר כובל. המשמעות הינה שנובל אנרג'י תצטרך למכור את חלקה במאגר כיוון שהיא כבר שותפה במונופול הגז ממאגר תמר. לאור צניחת מחירי הנפט והחלטת הרגולטור הישראלי והחל מחודש יוני 2014 צללה מניית החברה בכ – 50% והיא נסחרת סביב 40 דולר למניה.

האם המגמה השלילית בנובל תתהפך?
בדוח לרבעון השלישי של 2014 דיווחה החברה על רווח נקי של 419 מיליון דולר עם תזרים מזומנים מפעילות שוטפת של 945 מיליון דולר. בהתייחס לפעילות בישראל ציינה החברה כי הפעילות במאגר תמר מציגה נצילות גבוהה - למעט שעתיים בלבד במשך כל הרבעון השלישי, המשיכה הפעילות כסדרה. בנוסף, החברה מקדמת את הרחבת הטרמינל בחוף אשדוד, כ – 80% מההרחבה הושלמה והיא נועדה להגדיל את התפוקה ממאגר תמר באמצע 2015. ביום פרסום הדו"חות עלתה מניית נובל בכ-3%, על אף העובדה שפיספסה את תחזיות האנליסטים ב-12.5%. זאת לא הפעם הראשונה שנובל מפספסת את תחזיות האנליסטים. למעשה, מדובר בהרגל (כמעט) קבוע לחברה, כשבששת הרבעונים האחרונים נובל פיספסה את תחזיות האנליסטים בשיעור ממוצע של 4.4%. לכן, כשהאנליסטים מתקשים להעריך את ביצועי החברה - פרמטרים החיוניים להערכת השווי של נובל - נראה כי קשה יהיה להעריך את כושר הצמיחה של החברה ומכאן גם את השווי בו יש לתמחר את החברה.
גם נתון תזרים המזומנים מקשה על החלטת ההשקעה. נובל, עדיין מייצרת תזרים מזומנים נאה מדי רבעון, אך נראה שזה סובל מהאטה. נובל אנרג'י הציגה שיפור קל בקצב ייצור תזרים המזומנים ברבעון השלישי לאחר שזה גדל בכ-4.1% לעומת הרבעון המקביל ל-946 מיליון דולר. אך מדובר בקצב צמיחה נמוך משמעותית מזה שהציגה בארבעת הרבעונים הקודמים. מדובר באינדיקציה משמעותית להאטה החדה ברווחיות התפעולית של החברה ובסביבה העסקית בה נובל פועלת.

על פי בדיקת סטוקר, במניות החברה מחזיקות קופות הגמל של מיטב דש והאוניברסיטה העברית וקרנות הנאמנות של הראל פיא, אקסלנס, תמיר פישמן ומגדל, אשר ראו את החזקתם נחתכם בכ – 50%. כיום החברה נסחרת לפי שווי של 16 מיליארד דולר, מכפיל רווח של 16 עם תשואת דיבידנד של 1.7%.

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3