תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

השינויים הגדולים במניות הקטנות: מיהן מניות היתר שרכשו המוסדיים ברבעון השני?

סטוקר בחן את נתוני קופות הגמל והפנסיה שעודכנו לאחרונה ובדק מיהן המניות שזכו לביקושים מצד המשקיעים המוסדיים
לא פעם ההזדמנויות בשוק ההון מסתתרות במניות החברות הקטנות יותר אשר לא נמצאות בפוקוס של מרבית המשקיעים. סטוקר בדק מהעשו המוסדיים הישראלים ברבעון השני במניות היתראילו פוזיציות צמחו, ואילו נחתכו. החברה ששיעור הגידול בכמות המניות שהחזיקו המוסדיים היה הגדול ביותר היא קוואליטאו, שעוסקת בציוד בדיקה לתעשיית המוליכים למחצה. החברה הוקמה בתחילת שנות ה-90 והונפקה לציבור בשנת 2000. מרבית הפעילות של קוואליטאו מתרכזת בארה"ב, גרמניה ויפן. קוואליטאו מפתחת מערכות בדיקה מבוססות חומרה ותוכנה ייעודית. למרות הוותק, החברה נסחרת כיום לפי שווי של 17 מיליון שקל בלבד, כשהיא איבדה 44%משוויה במהלך 2014עד כה. תהליכים גלובאליים הובילו לכך שכוחן של מדינות המזרח הרחוק, בעיקר טיוואן, קוריאה וסין הפכו למרכזיים בתעשיית המוליכים למחצה, ומנגד, מעמדה של ארה"ב שוק הפעילות העיקרי של החברה, נחלש. כתוצאה מכך החברה חווה האטה בפעילות מאז הרבעון הרביעי של 2013, למרות הצמיחה בשוק השבבבים העולמי. הפוזיציה של המוסדיים זינקה במהלך הרבעון פי 8, כשהם מחזיקים ב- 813 אלף מניות. המחזיקים הבולטים הם ילין לפידות, פסגות ופורסט קרנות נאמנות.

a1sx2_Original1_bull_01.jpg

הבאה בתור היא מניית איתי פיננסים. חברת איתי פיננסים פועלת בחשבונות הנוסטרו שלה במסחר בניירות ערך ונגזרים, פעילות ברוקראז' והפצה של ניירות ערך שונים בשוק. החברה מצויה בשליטה משותפת של איתן אלדר וגלי ליברמן, וכן בשליטת אחיו של איתן אלדר אמיר ואמם אביבה. החברה נסחרת כיום בשווי של 33.4מיליון שקל ורשמה רווח נקי של 6.6 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה. איתי פיננסים עלתה לכותרות בקיץ האחרון אז ניסה שחקן הנוסטרו דוד אדרי לקנות את השליטה בחברה. העסקה נכשלה לאחר שחוות הדעת שהזמין דירקטוריון איתי פיננסים החליטה כי אינה חוקית. לפי התוכנית אדרי היה אמור להזרים 25 מיליון שקל לרכישת מחצית ממניות בעלי השליטה ובעלי מניות נוספים, שהיו אמורים להפוך לשותפים זוטרים. חוות הדעת הובילה להפסקת המגעים, אשר יכולים להיתחדש בהמשך. המוסדי היחיד המחזיק בנייר הוא בית ההשקעות אקסלנס שהגדיל את הפוזיציה שלו ב-373%במהלך הרבעון השני.
החברה הבאה ברשימה חריגה, שכן היא אינה מניית יתר יותר. מדובר בחברת הטכנולוגיה פריון נטוורק (לשעבר אינקרדימייל) פיתחה פלטפורמה המשלבת אנליזת מידע ומאפשרת לחברות באינטרנט למקסם הפצה ורווחים. פריון השלימה בתחילת השנה מיזוג עם חטיבת סרגלי הכלים של חברת קונדואיט, כך שהפעילות העיקרית של החברה כיום מתמקדת בפיתוח והפצה של סרגלי כלים. האופטימיות שפתחה את השנה נעלמה במחצית השניה עם שינוי מדיניות הדפדן כרום של גוגל ביולי שפגעה קשות בחברות סרגלי הכלים, ובנוסף לזאת סבלה מפגם טכני באחת ממערכות החברה. כל אלו הובילו לצניחה של 54% במניית החברה במהלך2014אך עיקר הירידה התרחשה מאז יולי, חודש לאחר שנכנסה למדדי ת"א 100 ו-75. המוסדיים הגדילו את ההחזקה במניה ב-166% ברבעון השני ל-1.3מיליון מניות. בין המחזיקים הבולטים בנייר ניתן למצוא את עמיתים, מנורה והראל בחיסכון הארוך ומגדל, אי.בי.אי ואיילון בקרנות הנאמנות.
פרידנזון, שבשליטת רמי ודוד פרידנזון גם זכתה לעניין מרובה מצד המוסדיים. החברה עוסקת בהובלה ולוגיסטיקה בישראל, אחסנה, שילוח בינלאומי ומחזיקה גם במערך השכרת האופניים "תל אופן". החברה סיימה את תשעת החודשים הראשונים של 2014 עם רווח נקי של 6.6 מיליון שקלכפול מהתקופה המקבילה. מניית החברה הוסיפה מתחילת השנה33%. הפוזיציה של המוסדיים בנייר הוכפלה במהלך הרבעון השני ועומדת על154אלף מניות. המחזיקים הבולטים בנייר הם מיטב דש ותמיר פישמן.
סוגרת את הרשימה של הפוזיציות שצמחו היא מניית המשביר365. חברת בתי הכולבו שבשליטת רמי שביט ראתה את החזקה המוסדיים במניית החברה גדלה ב-79% במהלך הרבעון השני ל-15.7 מיליון מניות. החברה מחזיקה ברשתות המשביר, ניו פארם וקוסט 365 ומחזיקה בקשרי תעופה. מניית החברה איבדה מתחילת השנה 19%כשהיא רשמה הפסד של 4 מיליון שקל במחצית הראשונה של השנה. המחזיקים הגדולים בנייר הם הכשרה ביטוח, מגדל וכלל. שינויים הגדולים במניות הקטנות.
מחר: מיהן המניות בהן העדיפו המוסדיים להקטין פוזיציה משמעותית.

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

 

אילו מניות יתר רכשו המוסדיים הישראלים ברבעון השני ואילו פוזיציות הקטינו

אסף גילעם

לא פעם ההזדמנויות בשוק ההון מסתתרות במניות החברות הקטנות יותר אשר לא נמצאות בפוקוס של מרבית המשקיעים. זרקור הלך ובדק מה עשו המוסדיים הישראלים ברבעון השני במניות היתראילו פוזיציות צמחו, ואילו נחתכו.

הפוזיציות שצמחו

החברה הראשונה ברשימה שזכתה לעניין מוגבר מצד המשקיעים היא אחת מהוותיקות. קוואליטאו עוסקת בציוד בדיקה לתעשיית המוליכים למחצה. החברה הוקמה בתחילת שנות ה-90 והונפקה לציבור בשנת 2000. מרבית הפעילות של קוואליטאו מתרכז בארה"ב, גרמניה ויפן. קוואליטאו מפתחת מערכות בדיקה מבוססות חומרה ותוכנה ייעודית. למרות הוותק, החברה נסחרת כיום לפי שווי של 21 מיליון שקל בלבד, כשהיא איבדה 35% משוויה במהלך 2014 עד כה. תהליכים גלובאליים הובילו לכך שכוחן של מדינות המזרח הרחוק, בעיקר טיוואן, קוריאה וסין הפכו למרכזיים בתעשיית המוליכים למחצה, ומנגד, מעמדה של ארה"ב שוק הפעילות העיקרי של החברה, נחלש. כתוצאה מכך החברה חווה האטה בפעילות מאז הרבעון הרביעי של 2013, למרות הצמיחה בשוק השבבבים העולמי. הפוזיציה של המוסדיים זינקה במהלך הרבעון פי 8, כשהם מחזיקים ב-813 אלף מניות. המחזיקים הבולטים הם ילין לפידות, פסגות ופורסט קרנות נאמנות.

הבאה בתור היא מניית איתי פיננסים. חברת איתי פיננסים פועלת בחשבונות הנוסטרו שלה במסחר בניירות ערך ונגזרים, פעילות ברוקראז' והפצה של ניירות ערך שונים בשוק. החברה מצויה בשליטה משותפת של איתן אלדר וגלי ליברמן, וכן בשליטת אחיו של איתן אלדר אמיר ואמם אביבה. החברה נסחרת כיום בשווי של 32 מיליון שקל ורשמה רווח נקי של 6.6 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה. איתי פיננסים עלתה לכותרות בקיץ האחרון אז ניסה שחקן הנוסטרו דוד אדרי לקנות את השליטה בחברה. העסקה נכשלה לאחר שחוות הדעת שהזמין דירקטוריון איתי פיננסים החליטה כי אינה חוקית. לפי התוכנית אדרי היה אמור להזרים 25 מיליון שקל לרכישת מחצית ממניות בעלי השליטה ובעלי מניות נוספים, שהיו אמורים להפוך לשותפים זוטרים. חוות הדעת הובילה להפסקת המגעים, אשר יכולים להיתחדש בהמשך. המוסדי היחיד המחזיק בנייר הוא בית ההשקעות אקסלנס שהגדיל את הפוזיציה שלו ב-373% במהלך הרבעון השני.

החברה הבאה ברשימה חריגה, שכן היא אינה מניית יתר יותר. מדובר בחברת הטכנולוגיה פריון נטוורק (לשעבר אינקרדימייל) פיתחה פלטפורמה המשלבת אנליזת מידע ומאפשרת לחברות באינטרנט למקסם הפצה ורווחים. פריון השלימה בתחילת השנה מיזוג עם חטיבת סרגלי הכלים של חברת קונדואיט, כך שהפעילות העיקרית של החברה כיום מתמקדת בפיתוח והפצה של סרגלי כלים. האופטימיות שפתחה את השנה נעלמה במחצית השניה עם שינוי מדיניות הדפדן כרום של גוגל ביולי שפגעה קשות בחברות סרגלי הכלים, ובנוסף לזאת סבלה מפגם טכני באחת ממערכות החברה. כל אלו הובילו לצניחה של 50% במניית החברה במהלך 2014. אך עיקר הירידה התרחשה מאז יולי, חודש לאחר שנכנסה למדדי ת"א 100 ו-75. המוסדיים הגדילו את ההחזקה במניה ב-166% ברבעון השני ל-1.3 מיליון מניות. בין המחזיקים הבולטים בנייר ניתן למצוא את עמיתים, מנורה והראל בחיסכון הארוך ומגדל, אי.בי.אי ואיילון בקרנות הנאמנות.

פרידנזון, שבשליטת רמי ודוד פרידנזון גם זכתה לעניין מרובה מצד המוסדיים. החברה עוסקת בהובלה ולוגיסטיקה בישראל, אחסנה, שילוח בינלאומי ומחזיקה גם במערך השכרת האופניים "תל אופן". החברה סיימה את תשעת החודשים הראשונים של 2014 עם רווח נקי של 6.6 מיליון שקלכפול מהתקופה המקבילה. מניית החברה הוסיפה מתחילת השנה 25%. הפוזיציה של המוסדיים בנייר הוכפלה במהלך הרבעון השני ועומדת על 154 אלף מניות. המחזיקים הבולטים בנייר הם מיטב דש ותמיר פישמן.

סוגרת את הרשימה של הפוזיציות שצמחו היא מניית המשביר 365. חברת בתי הכולבו שבשליטת רמי שביט ראתה את החזקה המוסדיים במניית החברה גדלה ב-79% במהלך הרבעון השני ל-15.7 מיליון מניות. החברה מחזיקה ברשתות המשביר, ניו פארם וקוסט 365 ומחזיקה בקשרי תעופה. מניית החברה איבדה מתחילת השנה 24% כשהיא רשמה הפסד של 4 מיליון שקל במחצית הראשונה של השנה. למרות הקשיים העסקיים בתחילת החודש נודע כי רמי שביט מנהל מו"מ מול דלתא של אייזק דבח המעוניין לרכוש את פעיללות המשביר לפי שווי של 400-500 מיליון שקל. המחזיקים הגדולים בנייר הם הכשרה ביטוח, מגדל וכלל. 

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3