תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

מכווצים פוזיציות בקטנות: אלו מניות היתר שהמוסדיים מימשו ברבעון השני

סטוקר בדק מיהן המניות בהן הקטינו הגופים המוסדיים את הפוזיציה בשיעור הגדול ביותר. כנסו לבדוק מי ברשימה?

לאחר שאתמול סקרנו את המניות הבולטות שזכו לאהדת המוסדיים ברבעון השני של 2014, אתר סטוקר בדק מיהן המניות בהן הקטינו המוסדיים את הפוזיציה בשיעור הגדול ביותר. את הבכורה המפוקפקת תופסת מניית סינרג'י כבלים. סיפורה של סינרג'י עצוב ומוכר מדי בשוק ההון הישראלי. החברה המייצרת כבלי כוח להולכת חשמל נקלעה להסדר חוב כבר ב-2010 שעמד אז על 160 מיליון שקל. ארבע שנים לאחר מכן, החברה מצהא את עצמה נאלצת לגבש הסדר חוב שני. סינרג'י הנשלטת על ידי סטיבן אלבוים חבה למחזיקי האג"ח שלה 82 מיליון שקל ועוד 60 מיליון שקל לבנקים ונושים אחרים. החברה נקלעה לקשיים תזרימיים בעקבות שינויים רגולטוריים בארה"ב שפגעו במכירותיה, ירידה במחירי הנחושת וקיטון במכירות לחברת החשמל. במהלך הרבעון השני חיסלו המוסדיים הישראלים כמעט את כלל השקעתם בחברה (99.7%) ונותרו עם 42 אלף מניות בלבד.

a1sx2_Original1_Sao_Paulo_Stock_Exchange.jpg

גם מניית אפליי ראתה בריחת מוסדיים במהלך הרבעון השני. החברה שבשליטת נעם לניר עוסקת בפיתוח ערוצי שיווק והפצה של אפליקציות סלולריות. החברה עדיין הפסדית, כשהיא סיימה את תשעת החודשים הראשונים של השנה עם הפסד של כ-7.2 מיליון שקל. למרות זאת, מניית החברה נהנתה מזינוק של 37% מתחילת השנה, כשהיא נסחרת בשווי דומה לזה של בבילון - כ-105 מיליון שקל. לא מן הנמנע, שהפגיעה שספגו המוסדיים בבבילון, שכבר נסחרה לפי שווי של 1.5 מיליארד שקל, הביאה אותם לממש 90% מהפוזיציה שלהם באפליי במהלך הרבעון השני ולהישאר עם 520 מניות בלבד. המחזיקים הבולטים בנייר הם ילין לפידות והפניקס.

סקיילקס גם הבריחה את המשקיעים המוסדיים השנה. חברת ההחזקות שבנתה וחיסלה את אילן בן דב ראתה את החזקות המוסדיים במניה יורדות ב-84% במהלך הרבעון השני ל-49 אלף מניות בלבד. החברה המחזיקה 10.5% ממניות חברת הסלולר פרטנר ובפעילות יבוא מוצרי סמסונג לישראל. החברה כמעט והצליחה לגבש הסדר חוב בתחילת השנה, כשבן דב עוד נותר בתמונה. אך בפברואר הנחילה סמסונג לסקיילקס מכה קטלנית וביטלה את הבלעדיות שהיתה לה לשיווק המכשירים לחברות הסלולר. בימים אלו נמצאת החברה בהליכים לגיבוש הסדר חוב חדש, כשבן דב כבר לא בתמונה. הסדר החוב צפוי לכלול העברה של מניות פרטנר לבעלי החוב, בראשם יעקב (לוקסי) לוקסנבורג. שווי המניות בהסדר צפוי להיות אפסי.

גם השנה לא היתה השנה של עשות. החזקת המוסדיים בנייר ירדה ב-77% במהלך הרבעון השני ל-47 אלף מניות בלבד. החברה מייצרת חלקים ומערכות לשימוש צבאי ואזרחי כמו ממסרות לטנקים, הינעים סופיים וחלקי מתכת נוספים. לשוק האזרחי החברה מיצרת גלים למנועי סילון, ממסרות ומחברים תעופתיים ועוד. את המחצית הראשונה סיימה עשות עם הפסד של 13 מיליון שקל. בין המחזיקים הבולטים בנייר ניתן למצוא את פסגות, מיטב דש והתעשייה האווירית. 

לבסוף מטי. מניית חברת מטי המייצרת אנטנות ומערכות אבטחה אלחוטיות רשמה עלייה של כ-5.8% מתחילת השנה. מנגד, הפוזיציה של המוסדיים בנייר נחתכה ב-73% ל-39 אלף מניות בלבד. החברה שבשליטת איה מוקירי וזאק בר נסחרת לפי שווי של 25 מיליון שקל, כשהיא סיימה את המחצית הראשונה של השנה עם רווח של 168 אלף שקל בלבד. המחזיקים הבולטים בבנייר הם אלומות-ספריט והאוניברסיטה העברית.

לצפייה ברשימת המחזיקים ובשינויים בפוזיציית המוסדיים בכל חברה, היכנסו לעמודי המניות

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3