תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

נאחזים בקרנות: אילו פוזיציות גדלו ואילו נחתכו בקרנות הנאמנות של ילין לפידות?

בית ההשקעות החליט להגדיל את החשיפה לסקטור הנדל"ן במניות ובאג"ח. אילו פוזיציות גדלו ואילו נחתכו?

בילין לפידות התחילו את השנה העברית עם אמון בשוק הנדל"ן המקומי. כך ניכר מעדכון הנכסים של קרנות הנאמנות עטרות הפרסים של בית ההשקעות לסוף אוגוסט. אך בילין לפידות לא מאמינים באלוקציה פשוטה של כספים לפי סקטורים, אלא ניתוח פרטני של כל חברה. אז אילו מהחברות זכו להבעת אמון מצד בית ההשקעות, ומי נשאר בחוץ?

לצפייה ברשימת המחזיקים ובשינויים בפוזיציית המוסדיים בכל חברה, היכנסו לעמודי המניות

ת"א 100 – יותר מליסרון, פחות דלתא

מבט כללי על תיק המניות הגדולות של ילין לפידות מראה את ההבדל בין בית ההשקעות הקטן-בינוני, לבין בתי ההשקעות הענקיים שצמחו בשנים האחרונות. בניגוד לפיזור נרחב של מניות, החשיפה של ילין לפידות לנייר פרטני גבוהה בהרבה. לדוגמא, המניה הגדולה בתיק של ילין לפידות ומיטב דש זהה – בנק הפועלים. אך בעוד במיטב דש מניית הפועלים מהווה רק 0.13% מכלל הנכסים, אצל ילין לפידות מדובר בכמעט אחוז שלם.
מעבר לכך, הבחירה מקרב מניות ת"א 100 אינה נפוצה. כך במקום השני בתיק של ילין לפידות ניצבת חברת הקניונים שבשליטת ליאורה עופר מליסרון, ולא חברות ענק במונחים מקומיים כמו טבע או כיל. ילין לפידות מחזיקים בפוזיציה בהיקף של 101 מיליון שקל שמהווים 0.56% מהנכסים – זו לאחר שרכשו מניות בהיקף של 23 מיליון שקל. סך הכל הפוזיציה של ילין לפידות במליסרון גדלה ב-33% מאז העדכון הקודם. 

a1sx2_Original1_Bulle_and_Bear.jpg


גם במקום השלישי נתקלים בהפתעה. נכון לסוף אוגוסט בקרנות הנאמנות של ילין לפידות מחזיקים ב-96 מיליון שקל במניית פרוטרום, חברת תמציות הטעם והריח שבניהול אורי יהודאי. בית ההשקעות רכשו בחודש האחרון מניות נוספות ב-11 מיליון שקל.
מנגד, בילין לפידות חתכו את החשיפה לחברת ההלבשה התחתונה דלתא שבשליטת אייזק דבח. באוגוסט מכר בית ההשקעות מניות דלתא בשווי של 15 מיליון שקל ונותר עם החזקה של 23 מיליון שקל. בנוסף מכרו מניות של חברת הביטוח איידיאיי בהיקף של 9 מיליון שקל, ונותרו עם פוזיציה בשווי של 29 מיליון שקל.

מניות יתר – נפט, גז ודיור מוגן

מניות יתר מהוות תחום ההתמחות העיקרי של ילין לפידות ולכן תמיד מרתק לראות איך נראה התיק שלהם שם. הפוזיציות הגדולות ביותר בקרב מניות היתר הן אלרון, וואן טכנולוגיות וחברת פולירם. באלרון, חברת ההחזקות הטכנולוגיות מבית דסק"ש, מחזיקים בילין לפידות פוזיציה בשווי של 72 מיליון שקל, כמעט ללא שינוי מאז החודש הקודם. בוואן טכנולוגיות, חברת טכונולוגיות המידע שבשליטת עדי איל מחזיק בית ההשקעות במניות בשווי 44 מיליון שקל. בפולירם, החברה הקיבוצית שמספקת חומרי גלם לתעשיית הפלסטיק מחזיק בית ההשקעות בפוזיציה בהיקף של 33 מיליון שקל.

מבחינת שינויים גדולים באפיק זה, ניתן לראות כי ילין לפידות פתחו פוזיציה בסוף אוגוסט בחברת הדיור המוגן מגדלי הים התיכון. על פי נתוני הקרנות של אוגוסט, ילין לפידות רכשו מניות בשווי של 7 מיליון שקל, שהמהווה כמעט את כל הפוזיציה שלהם בנייר בפועל.בנוסף הגדילו ילין לפידות את ההחזקה בחברות האנרגיה אלון גז וחברת כהן פיתוח בכמיליון שקל בכל אחת. נכון לסוף אוגוסט מחזיק בית ההשקעות במניות כהן פיתוח בשווי 32 מיליון שקל, ומניות אלון גז בשווי 17 מיליון שקל. מנגד, מנהלי הקרנות מכרו במהלך אוגוסט מניות ספקטרוניקס, המייצרת מערכות גילוי להבות וגזים, בשווי של 2 מיליון שקל, כשליש מהפוזיציה. בנוסף מכרו מניות חברת הפלדה סקופ בשווי של 1.1 מיליון שקל, ונותרו עם החזקה של 18 מיליון שקל.

אג"ח קונצרני – נדל"ן, נדל"ן ועוד נדל"ן

הבחירות של ילין לפידות באפיק הקונצרני בישראל מרתקות לא פחות. הניירות הגדולים בתיק באפיק זה באים בעיקר מתחום הנדל"ן והאנרגיה. הפוזיציה הגדולה ביותר של בית ההשקעות היא בפז נפט אגח ב', בשווי של 204 מיליון שקל – 1.13% מכלל נכסי הקרנות. למרות שפז נפט לכאורה במקום הראשו, במקום השני והשלישי ניצבות אג"ח של מליסרון. ניכר שבילין לפידות מאמינים בחוב של חברת הקניונים, אפילו יותר מההשקעה בהון החברה. ילין לפידות מחזיקים במליסרון ח' בהיקף של 178 מיליון שקל, ובמליסרון ה' ב-167 מיליון שקל נוספים.
השינויים שביצעו במהלך אוגוסט משקפים העדפה לחברות מתחום הנדל"ן. ילין לפידות הכפילו את הפוזיציה שלהם באדגר נדל"ן, חברת הנדל"ן בשליטת משפחת שניידמן ורכשו אג"ח אדגר ח' בשווי של 34 מיליון שקל. בהמשך, הגדיל בית ההשקעות משמעותית את ההשקעה באלקטרה אג"ח ח' ב-24 מיליון שקל נוספים, כשהפוזיציה עומדת כיום על 28 מיליון שקל סך הכל. בנוסף, רכש בית ההשקעות אג"ח של קבוצת אשטרום, אג"ח ב', בהיקף של 16 מיליון שקל שהגדילו את הפוזיציה להיקף של 59 מיליון שקל סך הכל. מנגד, בילין לפידות חתכו בחצי את ההשקעה באג"ח בנק דקסיה, דקסיה הנפקות אג"ח ה', ומכרו אג"ח בשווי של 40 מיליון שקל. בנוסף מכרו אג"ח חברת הנדל"ן של גבי אדרי, אדרי-אל אג"ח ב' בהיקף של 13 מיליון שקל, ונותרו עם החזקה של 20 מיליון שקל.

חו"ל – נדל"ן במקום פארמה

למרות הפוקוס של ילין לפידות בשוק המקומי, גם בהשקעות שלהם מעבר לים ניתן למצוא הפתעות. בתיק האג"ח הזרות מעניין לגלות כי הפוזיציות הגדולות ביותר הן באג"ח חברת נדל"ן לא מוכרת למדי בשם גרנד פרופרטיז. גראנד פרופרטיס, המאוגדת בלוקסנבורג משקיעה בנדל"ן בעיקר בגרמניה. לילין לפידות פוזיציה באג"ח של החברה לשנים 2020 ו-2019 בהיקף כולל של 148 מיליון שקל – 0.8% מכלל הנכסים. באפיק המניות הזרות ניתן למצוא בראש הרשימה שמות מוכרים כמו ענקית הפארמה נוברטיס (96 מיליון שקל), חברת הטכנולוגיה הישראלית אורבוטוק (40 מיליון שקל) וחברת האתרים וויקס (39 מיליון שקל). לא פחות מעניינות הן המניות שבילין לפידות החליטו להיפטר מהן. באוגוסט ניכר כי בית ההשקעות חתך את הפוזיציה במרבית ענקיות הפארמה הבינ"ל, בהיקף של כ-100 מיליון שקל. במרק (MRK) מכרו מניות בהיקף של 43 מיליון שקל ונותרו עם 23 מיליון שקל בלבד. בנוברטיס (NVS) מכרו מניות בהיקף של 27 מיליון שקל, בסאנופי אוונטיס (SNY) מכרו מניות בשווי 20 מיליון שקל ונותרו עם פוזיציה של 12 מיליון שקל וגם בפייזר (PFE) מכרו מניות בשווי 13 מיליון שקל ונותרו עם פוזיציה של 18 מיליון שקל.

לצפייה ברשימת המחזיקים ובשינויים בפוזיציית המוסדיים בכל חברה, היכנסו לעמודי המניות

 המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

 

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • 1
  • 1
  • 2
  • 3