תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

אלה מניות ת"א-100 בהם הגדילו המוסדיים את הפוזיציה בשיעור הגדול ביותר ברבעון השני

מניית סיליקום היא מניית ת"א-100 בה הגדילו הגופים המוסדיים את הפוזיציה בשיעור הגדול ביותר. מי עוד ברשימה?
מניות מדד ת"א-100 מרכזות את מרבית ההשקעה והעניין של המשקיעים המוסדיים בשוק ההון המקומי. סטוקר בדק מיהן המניות שזכו לעדנה מצד המוסדיים במהלך עדכון הנתונים האחרון של חודש יוני באפיקי החיסכון ארוך הטווח. הפוזיציה שגדלה בשיעור הגדול ביותר בפורטפוליו ההחזקות המצרפי של הגופים המוסדיים בישראל, מבין מניות ת"א-100 היא מניית סיליקום. החברה מקבוצת רד-בינת, שעוסקת בפיתוח פתרונות תקשורת לשרתים, לא רשמה השנה הישגים משמעותיים ומניית החברה איבדה 9.2% מתחילת השנה. ברקע לירידות: האטה בביקושים למוצרי החברה; אי-חידוש של הסכם לשילוב מוצר החברה בפיתוח מוצר של הלקוח הגדול ביותר של סיליקום; ודחייה בהשקת מוצר הכולל בתוכו רכיבים של החברה. עם זאת, במהלך הרבעון השני גדלה הפוזיציה של המוסדיים בנייר ב-79%, כשהמחזיקים הבולטים הם ילין לפידות, הראל, מיטב דש ועמיתים.

a1sx2_Original1_bursa01.jpg

השניה ברשימה היא מניית סאפיינס. מניית החברה שעוסקת בפיתוח תוכנה לתחום הביטוח והפיננסים, רשמה עלייה של כ-7% מתחילת השנה. בדו"חות הרבעון השלישי שהתפרסמו לאחרונה הציגה סאפיינס עלייה של 16.7% בהכנסות הרבעון השלישי ל-40.4 מיליון דולר. הרווח הנקי המתאום הסתכם ב-4.1 מיליון דולר, בדומה לרבעון המקביל. סאפיינס עקפה את ציפיות השוק בשורת ההכנסות, אך החמיצה אותן במעט בשורה התחתונה. הפוזיציה של המוסדיים בנייר זינקה ב-75.6% במהלך הרבעון השני, כשהמחזיקים הבולטים בנייר הם הראל, מנורה, מיטב דש וילין לפידות.
הגדלת הפוזיציה לא תמיד השתלמה
הבאה ברשימה היא נורסטאר, החברה-האם של גזית גלוב, שמתמקדת במרכזי קניות מעוגני סופר-מרקטים ופועלת בעיקר בצפון אמריקה ואירופה. במהלך השנה עסקה החברה בעיקר במחזור חוב ושיפור נזילותה. גזית גלוב ספגה מכה לא נעימה דווקא בישראל (שמהווה כ-5% בלבד מכלל פעילותה) בשל בעיות חשבונאיות שהתגלו בחברה-הנכדה דורי ניה. מניית נורסטאר, המהווה אופציה ממונפת על מנית גזית גלוב, רשמה ב-2014 תשואה שלילית של 6.7%. הפוזיציה של המוסדיים באפיקי החיסכון ארוך הטווח בנורסטאר זינקה ב-70% במהלך הרבעון השני, כשהמחזיקים הבולטים הם כלל, עמיתים, פסגות ואלטשולר שחם.
עוד מניה שזכתה לאמון המשקיעים, אך לא ממש הוכיחה את עצמה בינתיים היא קומפיוג'ן. מניית הביומד הדואלית הוסיפה 4.4% בלבד מתחילת השנה, זאת לאחר שבשבוע האחרון הוסיפה כ-14% ומחקה את הירידות שנרשמה בה. על אף התקדמות יחסית באיתור חלבוני מטרה, קומפיוג'ן לא הציגה הישגים משמעותיים, כשהיא ממשיכה לשרוף מזומנים בקצב גבוה. במהלך הרבעון השני גדלה הפוזיציה של המוסדיים בנייר ב-52%, כשהמחזיקים הבולטים במניה הם הראל, עמיתים, ילין לפידות ומגדל.
את רשימת חמשת הפוזיציות שגדלו בשיעור הגדול ביותר נועלת מניית ביטוח ישיר, לאחר שהחזקת המוסדיים גדלה ב-45% במהלך הרבעון השני של השנה. חברת הביטוח הנשלטת על ידי משפחת שניידמן סיימה את הרבעון השלישי של 2014 עם רווח שיא של 43 מיליון שקל, עלייה של 23% לעומת הרבעון המקביל. במהלך השנה קיוו בעלי השליטה למחוק את המניה בבורסה, אך לבסוף משפחת שניידמן ויתרה על הרעיון וביצעה הפצת מניות בהיקף של 122 מיליון שקל. בין המחזיקים הבולטים בנייר ניתן למצוא את כלל, פסגות והראל.

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • 1
  • 1
  • 2
  • 3