תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

פולקסוואגן איבדה כשליש משוויה, המנכ''ל התפטר והמוסדיים הישראלים הפסידו כ-75 מיליון שקל

האם לאחר הצניחה במנייה יצרנית כלי הרכב מהווה הזדמנות השקעה?

הנושא החם באתרי הכלכלה העולמיים הוא ההטעיה של פולקסוואגן (VOW) בדבר נתוני זיהום אויר. ביומיים האחרונים צנח שוויה של החברה מכ- 90 מיליארד דולר לכ – 60 מיליארד דולר, כשליש משוויה. גם המוסדיים הישראלים לא יוצאים נקיים, סה"כ הם מחזיקים 226 מיליון שקל, שאחרי הפסד של כשליש השבוע או כ – 75 מיליון שקל, מחזיקים מניות בשווי של 151 מיליון שקל בלבד. המפסיד הגדול הוא בית השקעות אלטשולר שחם, שראה את החזקותיו מאבדות כ-  50 מיליון שקל, בין הנפגעים גם בית השקעות מיטב דש שהפסיד כ- 12 מיליון שקל, מגדל שוקי הון שהפסידו כ- 4 מיליון שקל ופסגות שהפסידו כ- 3 מיליון שקל. 

a1sx2_Original1_Volkswagen__front.jpg

האם מוצדקת מכירת החיסול של פולקסוואגן שגרעה משוויה 30 מיליארד דולר ?

באתרים הכלכליים בחו"ל מוזכר קנס מטעם ממשלת ארה"ב של 18 מיליארד דולר. כיצד הגיעו למספר זה ? על פי אתרי כלכלה בחו"ל, הקנס המירבי עבור כל רכב המעורב בהונאת זיהום האויר הינו 37,500 דולר וסה"כ נראה כי מעורבים כ – 480 אלף רכבים – המכפלה כאמור מגיעה ל- 18 מיליארד דולר. אם כך, האם מוצדקת גריעה של 30 מיליארד דולר משווי החברה? כמובן שהפגיעה במוניטין שלפולקסוואגן עלולה לפגוע במכירות העתידיות וכן עלולה להתפתח תביעה ייצוגית עניפה, כפי שנהוג בארה"ב. כמו כן, הפאניקה עושה את שלה ועומק הירידות מועצם בעקבות רצון של משקיעים לחתוך הפסד.

אז האם מדובר בהזדמנות פז ?

אחד הציטוטים הידועים של המשקיע המפורסם בעולם, וורן באפט הוא:“Be Fearful When Others Are Greedy and Greedy When Others Are Fearful”, ובתרגום חופשי: "להיות פחדן שכולם חמדנים ולהיות חמדן שכולם פחדנים". ישנם משקיעים שמסמנים את המניה כהזדמנות פז בלתי חוזרת – עובדה שהמניה מרכזת מחזורי עתק וכנגד כל מוכר, יש קונה. היכולת של משקיעים מתוחכמים לנצל פניקה בשווקים במקרים רבים התבררה לעיתים כרווחית במיוחד. את יום המסחר האחרון סיימה החברה עם עלייה של כ- 9%, אשר אולי מסמנת את ירידת מפלס החרדה במניה.

לפני ימים אחדים התחייבה ג'נרל מוטורס לשלם קנס עתק של 900 מיליון דולר בעקבות תקלה שגרמה למוות של 124 אנשים. כמו כן, בשנת 2014 טויוטה חויבה לשלם קנס של 1.2 מיליארד דולר לתביעה ששויכו אליה 5 מקרי מוות. אך גם קנס זה מגמד עלות של למעלה מ – 4 מיליארד דולר ששילמה ג'נרל מוטורס בשנת 2014 עבור ריקול לרכבים מתוצרתה, לרבות קרן פיצויים לטובת משפחות הנפגעים.

בהקשר זה חשוב לציין כי ב- פולקסוואגן לא נטען כי היו מקרי מוות, אלא הטעיה לגבי רמת זיהום האויר של הרכבים והחברה כבר הודיעה על הפרשה של 7.3 מיליארד דולר לצורך כך, כמו כן המנכ"ל הודיעה על התפטרותו.

ביונדאי וקיה התרחש מקרה דומה ל - פולקסוואגן, ויצרניות הרכב מאסיה קיבלו קנס של 100 דולר עבור כל אחד מ- 1.2 מיליון רכבים מעורבים וזהו היה הקנס, פר רכב, הגבוה ביותר ששולם עד כה. לחברות היו הוצאות נוספות של עוד מספר מאות מיליוני דולרים וסה"כ הגיע הקנס לכ – 350 מיליון דולר. הקנס ניתן בחודש נובמבר 2014 ומניות יצרניות הרכב האסיאתיות נסחרות ברמות מחירים דומות למועד הקנס, כשנציין שממועד זה המשיכו החברות לחלק דיבידנדים למשקיעים.

לאור זאת, נראה כי ירידת שווי של כ – 30 מיליארד דולר, לאור פניקה של קנס אפשרי מקסימלי של 18 מיליארד דולר תתכן ותסתכם בסכומים אחרים לגמרי, נמוכים הרבה יותר והירידה במחיר המניה עשויה להצביע על הזדמנות קניה.

b2ap3_thumbnail_vow1.png

b2ap3_thumbnail_vow2.png

מבחינה פונדמנטלית, לאחר הירידות מניית פולקסוואגן נסחרת לפי מכפיל רווח של קצת מעל 5, עם תשואת דיבידנד של למעלה מ- 4%. לשם השוואה מניית General Motors נסחרת לפי מכפיל 11 עם תשואת דיבידנד של 4.7%, מניית Toyota נסחרת לפי מכפיל רווח של 10 ותשואת דיבידנד של 2.7%, מניית Ford נסחרת לפי מכפיל 15 ותשואת דיבידנד של 4.3%, ומניית BMW, שגם היא ספגה ירידות של 7% בשבוע האחרון, נסחרת לפי מכפיל רווח של 9 עם תשואת דיבידנד של 3.7%.

במחצית הראשונה של 2015 מכירות הקבוצה הסתכמו בכ – 109 מיליארד יורו, רווח גולמי של 21.7 מיליארד יורו, רווח תפעולי של 6.8 מיליארד יורו ורווח לאחר מס של 5.7 מיליארד יורו. קופת המזומנים עמדה במחצית על 17.6 מיליארד יורו ותזרים מזומנים של כ – 7.7 מיליארד יורו.

משקיע שמאמין כי הקנס הצפוי לא יתקרב לסכום של 18 מיליארד דולר ואין הצדקה לירידה של 30 מיליארד דולר בשווי החברה עשוי למצוא ב- פולקסוואגן הזדמנות ליצירת ערך משמעותית גם לאור מכפיל רווח נוכחי הנמוך בכמחצית ממכפילי הרווח ביצרניות הרכב האחרות.

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

 

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3