תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

בדיקת סטוקר: כספי החיסכון של הציבור מושקעים בקרנות סל זרות בהיקף של 75 מיליארד שקל

אלו קרנות הסל (ETF) המועדפות על מנהלי ההשקעות הגדולים בישראל

נכון לסוף דצמבר 2014, מחזיקים גופי ההשקעה המוסדיים בקרנות סל הנסחרות בחו"ל (ETF: Exchange-Traded Funds) בהיקף כולל של כ-75 מיליארד שקל, כך עולה מבדיקה שערך אתר סטוקר. מדובר בהיקף גדול ב-62% מהחזקות הציבור כולו בתעודות סל על מדדים זרים שנסחרות בבורסה בת"א.

קרנות סל (ETF) מהוות את אחד מהנכסים הנפוצים ביותר בתיקי ההשקעות של גופי הפנסיה ובקרב משקיעים פרטיים בארה"ב. מבדיקת סטוקר עולה כי, עיקר ההשקעה, כ-71 מיליארד שקל, מנוהלים על ידי הגופים המוסדיים באמצעות אפיקי החיסכון ארוך הטווח (קרנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות). אז מיהן קרנות הסל המועדפות על הגופים המוסדיים?

 

a1sx2_Original1_bull_01.jpg

בקרב קרנות הנאמנות הישראליות, קרן הסל הפופולרית ביותר היא ETF על מדד S&P 500 (סימול: SPY) בה מושקעים כ-300 מיליון שקלים. הקרן מניבה תשואת דיבידנד שנתית של 1.89% וב-5 השנים האחרונות הניבה למשקיעים תשואה של 116%. עם זאת מתחילת השנה הניבה 1.74% בלבד.

קרן סל נוספת המוחזקת על ידי קרנות הנאמנות הישראליות עוקבת אחר מדד Capital U.S. Intermediate Credit Bond שכולל איגרות חוב של חברות אמריקאיות לטווח של בין שנה ועד 10 שנים. הקרן, שנסחרת תחת הסימול CIU הניבה תשואה של 16% ב-5 השנים האחרונות, אולם ב-3 השנים האחרונות היא הניבה למשקיעים תשואה נמוכה של כ- 2% בלבד.  גם מתחילת השנה הקרן אכזבה והניבה תשואה שלילית של 0.55%.

קרנות סל מובילות נוספות המוחזקות על ידי קרנות הנאמנות הישראליות הן קרן סל העוקבת אחר אגרות חוב של ממשלת ארה"ב לתקופה של מעל שנה (TIP), קרן סל העוקבת אחר אגרות חוב של חברות אמריקאיות לתקופה של מעל חודש ועד 5 שנים (FLOT) וקרן העוקבת אחר אגרות חוב קונצרניות לטווח של שנה ועד 3 שנים (סימול SCPB).

מגמה שונה בגופי החיסכון ארוך הטווח

בקרב גופי החיסכון ארוך הטווח, קרן הסל הפופולרית ביותר היא זו העוקבת אחר המגזר הפיננסי בארה"ב (XLF). בין החזקותיה הבולטות של הקרן, שהיקף החזקות המוסדיים בה מסתכם בכ-3.3 מיליארד שקל,  נמנים ענקי הפיננסים האמריקאים, וולס פארגו, ג'י פי מורגן, בנק אוף אמריקה, סיטי וגם ברקשייר הת'אווי . הקרן הניבה תשואה של 88% ב-5 השנים האחרונות, אך מתחילת השנה התשואה אפסית.

קרן סל נוספת המועדפת על המשקיעים המוסדיים (2.9 מיליארד שקל) היא SPY שהזכרנו קודם. מיד אחריה ניצבת קרן סל העוקבת אחר ענקיות התרופות האמריקאיות (XLV), אליה חשופים המוסדיים בכ-2.4 מיליארד שקל. בין החזקותיה הבולטות נמנות ג'ונסון אנד ג'ונסון, פייזר, מרק וגיליאד. תשואת הקרן ב-5 השנים האחרונות עמדה על 184% ומתחילת השנה על 8.5%.

סוגרות את הרשימה ה-ETF העוקבת אחר מדד Russel 1000 ונסחרת תחת הסימול (XD9Uוזו העוקבת אחר מדד נאסד"ק 100 (סימול QQQ), שזכו להשקעה של 1.9 מיליארד שקל כל אחת. 

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

 

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3