תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

מטלוויזיה לנפט – חמש איגרות חוב של ענקיות אמריקאיות שרכשו מנהלי הקרנות ברבעון הראשון של השנה

סטוקר חושף בפניכם 5 איגרות חוב זרות שהמוסדיים בישראל סימנו לשנת 2015

מאמצי מנהלי ההשקעות בקרנות הנאמנות להשיג תשואה עודפת על מתחריהם, הביאה אותם להמשיך ולפנות לשוק החוב בארה"ב בניסיון לאתר איגרות חוב אטרקטיביות להשקעה. סטוקר מציג: חמש איגרות חוב של ענקיות אמריקאיות שרכשו המוסדיים ברבעון הראשון של השנה.

סי.בי.אס – סי.בי.אס היא אחת הרשתות הוותיקות בארה"ב שפועלת בתחומי הבידור, רשתות הכבלים, הוצאה לאור ושידור. החברה סיימה את הרבעון הראשון של 2015 עם הכנסות של 3.5 מיליארד דולר, בדומה לרבעון המקביל, על רקע ירידה בהכנסות מפרסום. בשורה התחתונה הציגה רווח נקי של 394 מיליון דולר – ירידה של 15% לעומת הרבעון המקביל, אך בדומה לרווח שהציגה ברבעון הקודם. הקרנות רכשו את הסדרה שנפרעת באוגוסט 2024 ונושאת קופון של 3.7%.

a1sx2_Original1_bonds_01.jpg

האג"ח נסחרת בתשואה לפדיון של 4.3%, כשמח"מ הסדרה עומד על כ-7.7 שנים. מנהל קרנות הנאמנות שרכש את הנייר הוא מודלים ונכון לסוף מרץ היקף ההשקעה שלו באג"ח עומד של 2.3 מיליון שקל.

לצפייה במניות ואיגרות חוב נוספות שמחזיקות קרנות הנאמנות של מודלים

קפיטל וואן פייננשל – האג"ח הבאה שייכת לבנק האמריקאי קפיטל וואן. קפיטל וואן מווירג'יניה הוא כיום הבנק השמיני בגודלו בארה"ב. הוא פועל בתחום כרטיסי האשראי, הלוואות למשכנתא ורכב, מוצרי חיסכון ושירותים פיננסים. לבנק קרוב ל-1,000 סניפים עם 41 אלף עובדים.

בשנים האחרונות קפיטל וואן קפץ מדרגה על ידי רכישת הפעילות האמריקאית של בנק איי.אן.ג'י ההולנדי ב-2011 בתמורה ל-9 מיליארד דולר ואז על ידי רכישת פעילות כרטיסי האשראי בארה"ב של אייץ'.אס.בי.סי בתמורה ל-33 מיליארד דולר ב-2012. במהלך הרבעון הראשון נכנסה לקרנות הנאמנות הסדרה שהנפיקה קפיטל וואן, נפרעת בספטמבר 2019 ונושאת קופון של 2.4%.

נכון לסוף מרץ מחזיקות קרנות הנאמנות של ילין לפידות באג"ח זה בהיקף של כ-2.8 מיליון שקל.

לצפייה במניות ואיגרות חוב נוספות שמחזיקות קרנות הנאמנות של ילין לפידות

שברון – האג"ח הבאה שייכת לענקית האנרגיה האמריקאית שברון. החברה המתחרה מול אקסון ושל היא אחת מיצרניות האנרגיה הגדולות בעולם, כשהיא פועלת ב-180 מדינות בכל שרשרת הייצור בענף האנרגיה.

שברון מחפשת, מפיקה ומזקקת נפט וכימיקלים, ומפעילה תחנות כוח. בשנים האחרונות עברה החברה להתמקד בפיתוח חטיבת האנרגיה החלופית שלה הכוללת גם אנרגיה סולארית, רוח, ביו דיזל, כשהיקף ההשקעה השנתי בחברה בתחום זה נאמד בכ-2 מיליארד דולר. על אף ההשקעה הגדולה במו"פ, שברון הצליחה לסיים את 2014 עם הכנסות של 212 מיליארד דולר ורווח נקי של 19.2 מיליארד דולר.

במהלך הרבעון הראשון של 2015 נכנסו לקרנות הנאמנות שתי סדרות חדשות של שברון: אג"ח שנפרעת במרץ 2020, נושאת קופון של 1.96%, בעלת מח"מ של כ-4.5 שנים ונסחרת בתשואה לפדיון של 2.2%; אג"ח לפדיון ביוני 2022, נושאת קופון של 2.43%, בעלת מח"מ של 4.7 שנים ונסחרת בתשואה לפדיון של 2.33%.

מי שרכשו את האג"חים הם ילין לפידות ומנורה מבטחים בהתאמה. נכון לסוף מרץ ילין מחזיק באג"ח שנפרעת במרץ 2020 בהיקף של 20 מיליון שקל ואילו מנורה מחזיקה באג"ח שברון לפירעון ביוני 2020 בהיקף של 9.1 מיליון שקל.

לצפייה במניות ואיגרות חוב נוספות שמחזיקות קרנות הנאמנות של מנורה

קואץ' – ומאנרגיה לאופנה. קואץ' היא חברת אופנה מניו יורק, שהחלה את דרכה לפני כ-74 שנה כיצרנית קטנה של מוצרי עור. כיום החברה ידועה בעיקר כיצרנית אביזרים נלווים לגברים ונשים, כולל תיקים, תיקי צד, הנעלה, שעונים ועוד. החברה הציגה ירידה של 5% בהכנסות ב-2014 לעומת השנה הקודמת שהובילה לצניחה של 18% ברווח הנקי שהסתכם ב-870 מיליון דולר. הקרנות רכשו את הסדרה שנפרעת באפריל 2025 ונושאת קופון של 4.25%. מח"מ הסדרה עומד על 7.97 שנים והאג"ח נסחרת בתשואה לפדיון של 4.8%.

נכון לסוף מרץ, קרנות הנאמנות שמחזיקות באג"ח זו שהנפיקה קואץ' הן אלו שמנהלות מגדל ותמיר פישמן. מגדל מחזיקה באג"ח בהיקף של כ-13.8 מיליון שקל ואילו תמיר פישמן הסתפקה בהשקעה של 1.2 מיליון שקל.

לצפייה במניות ואיגרות חוב נוספות שמחזיקות קרנות הנאמנות של מגדל

לצפייה במניות ואיגרות חוב נוספות שמחזיקות קרנות הנאמנות של תמיר פישמן

פרטי איגרות החוב המופיעות בכתבה:

a1sx2_Original1_bonds_150615.png



המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

 

 

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • 1
  • 1
  • 2
  • 3