תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

זאת המניה שטסה 130% בשלוש שנים – אך המוסדיים נרתעים ממנה

רק כ-11% מהון המניות של פמס מוחזק בידי מוסדיים. האם היא מהווה הזדמנות השקעה?

אחת מהחברות שהגופים המוסדיים כנראה פספסו בשנים האחרונות היא חברת פמס (FMS) שיושבת בפתח תקווה. בשלוש השנים האחרונות מניית פמס זינקה ב-130% לשווי של 660 מיליון שקל, אך נכון להיום אף מוסדי אינו בעל עניין בחברה. בשוק ההון – רמת השקיפות של החברה נחשבת לנמוכה מאוד וזה ככל הנראה אחת הסיבות המרתיעות את המוסדיים. מנתוני סטוקר עולה כי הגופים המוסדיים מחזיקים בכ-11% מהון המניות של פמס. האם יש הצדקה להחזקה הדלילה של המוסדיים במניית פמס והאם היא מהווה הזדמנות השקעה?

a1sx2_Original1_tase_02.jpg



חברת פמס הנמנית על מדד היתר 50 עוסקת בפיתוח וייצור אריגים המשמשים כחומר גלם בתעשיית המיגון. המוצר שעל בסיסו הוקמה החברה הוא יריעות חד כיווניות המשמשות כחומרי גלם בתעשיית המיגון ומיועד לייצור מוצרים שמטרתם להגן כנגד איומים באלסטיים. המוצר משולב באפודים של לוחמים, בהגנה על רכבים קלים וכבדים, והגנה על כלי תעופה וכלי שיט. 

פמס אינה חושפת הרבה על המוצר שפיתחה, אך מציינת כי הוא עשוי מסיבים סינטטיים שונים כגון סיבי ארמיד וסיבי פוליאתילן וכן מחומרים מרוכבים שונים. המוצרים של החברה נמכרים ללקוחות ממסדיים, ממשלות, צבאות ומשטרה. הייצור של חומר הגלם מתבצע באחד משלושה מתקני הייצור של החברה הנמצאים בישראל, ארה"ב ואנגליה.

כמות לקוחות מצומצמת

מי ששולט בחברה הוא דניאל בלום שמחזיק ב-67.8% מהמניות ובשנים האחרונות הוביל את החברה לצמיחה מרשימה. בשנת 2014 רשמה החברה מכירות של 68.4 מיליון דולר לעומת 51.1 מיליון דולר בשנת 2013 ו-59.5 מיליון דולר בשנת 2012. ניתן לראות כי אמנם שנת 2014 התאפיינה בצמיחה במכירות – אך מאחר ופמס פועלת מול כמות לקוחות מצומצמת היא סובלת מתנודתיות בצד ההכנסות.

למרות האמור, פמס מצליחה להציג רווחיות נאה בשנים האחרונות – בשנת 2012 רשמה החברה רווח של 7.6 מיליון דולר, בשנת 2013 הרווח טיפס ל-11.3 מיליון דולר ובשנת 2014 נרשם רווח של 16.3 מיליון דולר. הרבעון הראשון של שנת 2015 מסמן המשך של המגמה עם מכירות רבעוניות של 17.3 מיליון דולר ורווח נקי של 4.4 מיליון דולר.

לחצו כאן כדי לגלות מי המשקיעים המוסדיים המחזיקים במניית פמס


לחברת פמס ישנה תלות גדולה בענקית הביטחונית האניוול (סימול: HON) שנחשבת ללקוח עיקרי של פמס כבר למעלה מ-16 שנה. האניוול מתעסקת בשני תחומים מרכזיים – אפודי מגן וקסדות ותחום של מיגון כלי רכב. האניוול רוכשת מפמס את חומר הגלם לאחר שבודקת אותו ופמס אינה מעורבת במכירת המוצרים ללקוח הסופי. כתוצאה מכך בפמס לא יכולים לספק נתונים רלוונטיים או לחזות את היקף ההזמנות שיתקבלו בעתיד.

במסגרת הדו"ח השנתי מתברר עד כמה האניוול מהווה לקוח מהותי של פמס. ההכנסות של פמס בשנת 2014 מהאניוול הסתכמו ב-14.1 מיליון דולר שהם 21% מהמכירות. את שמו של לקוח מהותי נוסף של פמס שאיתו העבודה מתנהלת יותר מ-4 שנים פמס מעדיפה שלא לחשוף וקוראת לו 'לקוח ב'. בשנת 2014 תרם הלקוח 15.4 מיליון דולר למכירות של פמס שהם 23%.

תחזית מעורפלת

אחת מהשאלות שהמשקיעים צריכים לשאול אותם כאשר הם בוחנים השקעה בחברה היא האם הצמיחה תימשך. על השאלה הזאת אנו מתקשים לענות מכיוון שהחברה לא מספקת תחזיות מספקות, אומדנים, מגמות בתחום וגם לא חושפת מהו צבר ההזמנות שלה. במסגרת הדו"ח השנתי ציינה פמס כי בתחום המיגון ההזמנות הינן באמצעות התמודדות במכרזים של הצרכנים הסופיים או בהתראה קצרה מאוד כאשר מאושרים תקציבי ביטחון.

אז האם שווה להחזיק במניית פמס? מצד אחד, אין ספק שמדובר בחברה רווחית שאף מחלקת למשקיעים דיבידנדים מדי שנה בהיקף מהותי (98 מיליון שקל בשנת 2013 ו-35.7 מיליון שקל בשנת 2014). מצד שני, השקיפות של החברה נמוכה מאוד ולחברה יש תלות בשני לקוחות מהותיים שתורמים לה יחד למעלה מ-40% מהמכירות. לכן – השקעה בחברת פמס הינה השקעה בסיכון גבוה מאוד שטומנת בחובה חוסר וודאות משמעותי. בשלוש השנים האחרונות ההשקעה הניבה פירות – אך קשה מאוד להעריך את העתיד.

גילוי נאות: הכותב אינו מחזיק בנייר ואינו מתכוון לפעול בו בשלושת ימי המסחר הקרובים

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • 1
  • 1
  • 2
  • 3