תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

מניית השבוע: כך הפכה יצרנית השבבים מיקרון טכנולוג'י למכונת מזומנים

רכישת אלפידה היפנית הפכה את מיקרון למכונת מזומנים. האם קצב הצמיחה המטאורי יימשך? כתבה שנייה בסידרה

לאחר שאתמול סקרנו בקצרה את מיקרון טכנולוג'י, נפנה כעת לנתח את קצב הצמיחה של החברה. ב-12 החודשים שהסתיימו ב-28 באוגוסט 2014 רשמה מיקרון טכנולוג'י הכנסה של כ-16.4 מיליארד דולר – צמיחה של כ-86% לעומת ההכנסות שרשמה יצרנית השבבים רק שלוש שנים קודם. על פי ביצועי הרבעון האחרון בשנת הכספים, נראה שמיקרון צפויה להציג צמיחה מרשימה גם ב-2015. את הרבעון האחרון סיימה מיקרון עם הכנסות של כ-4.2 מיליארד דולר, עלייה של כ-49% לעומת הרבעון המקביל.

a1sx2_Original1_micron_01.jpg

על אף קצב הצמיחה המרשים בשורה העליונה, מניית מיקרון רושמת בחצי השנה האחרונה תנודתיות רבה בבורסת נאסד"ק בה היא נסחרת תחת הסימול MU. כך למשל, בחודש אוקטובר הספיקה מניית החברה לצנוח ב-20% ולעלות בחזרה, תוך שהיא משלימה זינוק של 24.5% בששת החודשים האחרונים ומותירה את מדד S&P 500, שרשם במהלך התקופה עלייה של כ-7.4% בלבד.
מה גרם לזינוק המטאורי בביצועי החברה? הסיפור של מיקרון הוא בבואה של שוק השבבים בשנים האחרונות: שוק המיזוגים ורכישות לצד קריסת חברות שבבים שהתקשו לעמוד בתחרות הקשה הביא לצמצום במספר החברות בתעשייה. לשם השוואה, הענקית הקוראנית סמסונג (סימול: SSNF) מחזיקה נתח של כ-40% משוק השבבים, כשמיקרון והייניקס מחזיקות כל אחת כ-20% ומותירות את יתר החברות עם נתח שוק צנוע בלבד.
העובדה שסמסונג מחזיקה בנתח משמעותי כל כך בשוק השבבים לא מסייעת למיקרון ומתחרותיה. הבעיה העמיקה עקב הצלחתה של סמסונג בשוק הסמארטפונים, שאפשר לה למכור את השבבים בשולי רווח קטנים במיוחד ולעתים אף בהפסד. הסיבה: הסמארטפונים ומוצרי אלקטרוניקה אחרים שפיתחה החברה הדרום-קוראנית צורכים את עיקר השבבים שהחברה מייצרת. זאת לעומת מיקרון שעסקי השבבים הם הלחם והחמאה של החברה.
אז איך בכל זאת מיקרון מצליחה לרשום ביצועים מרשימים שכאלה? במקרה של מיקרון נראה כי התשובה טמונה ברכישת אלפידה היפנית, שהשלימה מיקרון ב-2013 תמורת כ-2.5 מיליארד דולר. לאלפידה היו כל הכלים להצליח לבדה בשוק התחרותי מאחר ובחרה להתמקד בשבבים ייחודיים שמאפשרים להשיא רווח נאה ממכירתם. אך חובות של 5.6 מיליארד דולר בעקבות השקעה אדירה שביצעה להקמת מפעלים חדשים, רגע לפני המשבר הגדול שפקד את הכלכלה הגלובלית ב-2008, הביא לקריסתה. רכישתה של אלפידה מיצבה את בין היתר את מיקרון כספקית המובילה לשבבים לתעשיית הרכב. מכאן כשהרכבים השונים הופכים יותר ויותר דיגיטליים, ההכנסות של מיקרון צומחות יותר ויותר – ואיתם גם הרווחיות. את השנה שהסתיימה באוגוסט 2014 סיימה מיקרון עם רווח נקי של כ-3 מיליארד דולר – כמעט פי 3 מהרווח שהשיגה שנה קודם. במהלך שנת הכספים של 2014 ייצרה החברה מזומנים בהיקף של 5.7 מיליארד דולר לעומת תזרים מזומנים מפעילות שוטפת של 1.8 מיליארד דולר ב-2013.

 המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3