תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

חדשות בקרנות: שבע איגרות חוב זרות שסימנו מנהלי ההשקעות בקרנות הנאמנות

חדשות בקרנות: שבע איגרות חוב זרות שסימנו מנהלי ההשקעות בקרנות הנאמנות

סטוקר ממשיך בסדרה של כתבות העוקבת אחר האג"ח הזרות החדשות שמצאו את דרכן לקרנות הנאמנות הישראליות בינואר האחרון. והפעם, מענקית תקשורת מקסיקנית ועד חברת הביוטכנולוגיה הבולטת ביותר בתחומה. אז מי הן איגרות החוב שהמשקיעים המוסדיים מאמינים שכדאי להכניס לתיק?

אלקטריסיטה דה פראנס – סדרת האג"ח הראשונה ברשימה מגיעה מחברת החשמל שבשליטת ממשלת צרפת  - אלקטריסיטה דה פראנס - יצרנית החשמל הגדולה בעולם. החברה אחראית על יותר מ-22% מתפוקת החשמל של האיחוד האירופי, והינה החברה הגדולה בעולם להפעלת כורים גרעיניים.

לחברה הצרפתית פעילות ברחבי העולם כולו , כשהיא מייצרת למעלה מ-120 אלף מגה וואט בשנה, ורושמת הכנסות של 70 מיליארד יורו. בחודש ינואר האחרון החליט מנהלי השקעות בקרנות הנאמנות לרכוש איגרות חוב מהסדרה שנפרת בינואר 2020 ונושאת קופון של 4.6%. סדרה זו נסחרת בתשואה לפדיון של 2.47%, כשהמח"מ עומד על 4.26.

 

electricity04.jpg

אמג'ן – במהלך חודש ינואר רכשו קרנות הנאמנות שתי סדרות חדשות שהנפיקה חברת הביוטכנולוגיה הגדולה. הרכישה בוצעה בסמוך להודעת אמג'ן על שיתוף פעולה עם חברת הביומד הישראלית המבטיחה בניהולו של ד"ר אריה בלדגרין, קייט פארמה, בניסיון לפתח תרופות חדשניות לטיפול בסרטן.

לקרנות הישראליות נכנסו הסדרה שנפרעת ביוני 2021, שנושאת קופון של 4.1% וזו שנפרעת בנובמבר 2021 עם קופון של 3.88%. סדרות אלו נסחרות בתשואה של 2.74% ו-2.88% בהתאמה.

אמריקה מוביל – אג"ח מעניינת נוספת שמנהלי הקרנות הכניסו לראשונה לתיק היא אג"ח חברת התקשורת שבשליטת קרלוס סלים, אמריקה מוביל - החברה הרביעית בגודלה בתחומה בעולם. אמריקה מוביל מספקת שירותים ל-289.4 מיליון לקוחות בסלולר, עוד 34.3 מיליון לקוחות בתקשורת קווית וכ-22.6 מיליון לקוחות אינטרנט מהיר. לקוחות אלו סייעו לה לרשום אשתקד הכנסות של כ-51.5 מיליארד דולר ורווח נקי של 4.9 מיליארד דולר.

לתיק הישראלי נכנסה הסדרה שנפרעת ביוני 2019 ונושאת קופון של 6%. נכון למועד פרסום הכתבה, האג"ח נסחרת בתשואה לפדיון של 6.17%, כשהמח"מ עומד על 3.59.

אמריקן אקספרס – בינואר נמשך הרעב לאג"ח של חברת כרטיסי האשראי האמריקאית ששוב היתה מוקד להסתערות מנהלי קרנות הישראלים בינואר. החברה שנוסדה ב-1850 ידוע בעיקר בשל פעילות כרטיסי האשראי, כרטיסי החיוב והמחאות נוסעים שלה, כשהיא אחראית על 24% מכלל מחזור הפעילות בכרטיסי אשראי בארה"ב.

בניגוד למתחרות שלה, ויזה ומאסטרקרד, אמריקן אקספרס גם עוסקת בהלוואות ישירות ללקוחותיה. הקרנות רכשו בדצמבר שלוש סדרות מבית אמריקן אקספרס ובינואר רכשו שתיים נוספות: הסדרה הקצרה שנפרעת ביוני 2015, הנושאת קופון של 1.75% והארוכה שנפרעת בדצמבר 2022, נושאת קופון של 2.65% הנסחרת בתשואה לפדיון של 2.96%, כשמח"מ עומד על 6.8.

אמריקן טאואר – את הרשימה הפעם סוגרת אמריקן טאואר, החברה האמריקאית שזוכה לבילבול הרב ביותר עם טאואר-ג'אז הישראלית. אמריקן טאואר מפעילה ומפתחת אתרי תקשורת אלחוטית בארה"ב, מקסיקו, ברזיל, הודו, פרו, צ'ילה, דרום אפריקה ועוד. כיום היא מחזיקה ומפעילה 67 אלף אתרים ב-13 מדינות בעולם. היא פועלת בשני תחומים – ניהול והשכרת רשתות ופיתוח רשתות עבור אחרים. לתיק הישראלי נכנסה הסדרה שנפרעת בפברואר 2024 ונושאת קופון של 5%. אג"ח זו נסחרת בתשואה לפדיון של 3.67% ומח"מ הסדרה עומד על 7.22.

פרטי איגרות החוב המופיעות בכתבה:

b2ap3_thumbnail_bonds_080515.png

 

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3