תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

ענקיות הטכנולוגיה השיגו תשואות של עד 25% מסוף ינואר 2015 – מי המשקיעים שנהנו מכך?

בדיקת סטוקר: אלו הגופים המוסדיים שנהנו מהמגמה החיובית שנרשמה בענקיות הטכנולוגיה

מקובל לחשוב שהשקעה בסקטור הטכנולוגיה היא מסוכנת מכיוון שהתנודתיות הרבה במחירי המניות של חברות אלו עשויה להניב למשקיעים רווחים מהירים אולם גם הפסדים משמעותיים. עם זאת לא ניתן להתעלם מהמגמה שחלק לא מבוטל מחברות הענק הן חברות טכנולוגיה – כיום החברה עם השווי הגבוה ביותר אינה חברת אנרגיה או חברת תשתיות ואף לא קמעונאית ענק אלא חברה אפל, עם שווי אדיר של 755 מיליארד דולר.

כאמור לאור התנודתיות הרבה בקרב מניות הסקטור, מעדיפים משקיעים להיחשף להשקעה לחברות היציבות, הגדולות והוותיקות שהוכיחו יכולת לייצר תזרימי מזומנים או שהן מונופול בתחום מסוים. יצאנו לבחון באלו מניות הצליחו המוסדיים המנהלים כסף ציבורי להשיא תשואה למשקיעים.


a1sx2_Original1_WallSt.jpg
המניה הראשונה, איך לא היא אפל, יצרנית האייפון ומחשבי המק, שאך לאחרונה השיקה את Apple Watch המדובר. כאמור אפל נסחרת כיום לפי שווי של 755 מיליארד דולר, מכפיל רווח של 17.5 עם תשואת דיבידנד של 1.44%. ברבעון האחרון דיווח ה אפל על הכנסות של 74 מיליארד דולר ורווח רבעוני של 18 מיליארד דולר – הרווח הנקי הגבוה ביותר של חברה ציבורית אי פעם עם תזרים מזומנים של 33.7 מיליארד דולר. חברת הביטוח מגדל ובית ההשקעות אלטשולר מחזיקים באפל בכ – 70 מיליון דולר ו – 55 מיליון דולר בהתאמה ונהנו מעליה של 9.6% מסוף ינואר 2015 וכן דיבידנד של 0.4% - תשואה של 10%.

ענקית נוספת היא גוגל שנסחרת לפי שווי של 388 מיליארד דולר ומכפיל רווח של 28, החברה אינה מחלקת דיבידנד לבעלי המניות. ברבעון הראשון לשנת 2015 דיווח החברה כל הכנסות של 17.3 מיליארד דולר ורווח נקי של 3.6 מיליארד דולר. לחברה קופת מזומנים של 65 מיליארד דולר והיא הציגה תזרים שוטף של 6.6 מיליארד דולר. בעלי המניות הישראלים הגדולים הם חברות הביטוח מנורה וכלל שמחזיקות 70 מיליון דולר ו – 58 מיליון דולר, בהתאמה, ונהנו מתשואה של 11% מסוף ינואר 2015.

חברת ענק נוספת, שוורן באפט נמנה על אחד מבעלי המניות הגדולים שלה, היא יבמ. החברה נסחרת לפי שווי של 168 מיליארד, מכפיל רווח של 10.8 ותשואת דיבידנד של 2.5%. ברבעון הראשון של 2015 דיווחה החברה על הכנסות של 19.6 מיליארד דולר ורווח נקי של 2.3 מיליארד דולר, תזרים המזומנים השוטף עמד על 2 מיליארד דולר. המוסדיים הישראלים הגדולים בחברת יבמ הם חברת הביטוח הפניקס, בית השקעות מיטב-דש ואקסלנס המחזיקים כ – 10מיליון דולר, 9 מיליון דולר ו-6 מיליון דולר, בהתאמה ונהנו מתשואה של 11% מסוף ינואר 2015 וכן מדיבידנד בהיקף של 0.5%.

וכעת למתחרה הגדולה של גוגל, מיקרוסופט, הנסחרת לפי שווי של דומה של 387 מיליארד דולר, מכפיל רווח של 19.9 ותשואה דיבידנד של 2.6%. ברבעון האחרון דיווחה החברה על הכנסות של 21.7 מיליארד דולר ורווח נקי של 5 מיליארד דולר. תזרים המזומנים עמד על 9.5 מיליארד דולר. בעלי המניות הישראלים הגדולים במיקרוסופט הם בתי השקעות אלומות-ספרינט, אקסלנס ואנליסט המחזיקים בכ – 4.8 מיליון דולר, 4.3 מיליון דולר ו 4.1 מיליון דולר, בהתאמה, אשר נהנו מתשואה של 15% מסוף ינואר 2015 וכן מדיבידנד בהיקף של 0.64%.

החברה שסוגרת את הרשימה היא אמזון הנסחרת לפי שווי של 206 מיליארד דולר, החברה אינה רווחית מזה שנים ואינה מחלקת דיבידנד לבעלי המניות. ברבעון האחרון הציגה החברה הכנסות של 22.7 מיליארד דולר ותזרים מזומנים של 7.8 מיליארד דולר. בעלי המניות הישראלים הגדולים באמזון הם חברת הביטוח הפניקס ובית ההשקעות אנליסט המחזיקים כ – 8.8 מיליון דולר ו 1.7 מיליון דולר, בהתאמה, אשר נהנו מתשואה של 25% מסוף ינואר 2015.

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3