תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

מפארמה לבאפט: איגרות חוב שנסחרות מעבר לים ונכנסו לקרנות הנאמנות בישראל

שמונה סדרות איגרות חוב זרות שרכשו הגופים המוסדיים בישראל לקראת 2015. כתבה רביעית בסדרה

סטוקר ממשיך לחשוף עבורכם ני"ע זרים שסימנו מחלקות המחקר של הגופים המוסדיים בישראל. בכתבה הרביעית בסדרה נסקור שמונה סדרות שהנפיקו חמש חברות בחו"ל, שנכנסו בדצמבר האחרון לקרנות הנאמנות בישראל. והפעם, ארבע חברות ענק אמריקאיות ובנק בריטי-ספרדי אחד.

בנקו סנטנדר – האג"ח הראשונה ברשימה הפעם מגיעה מהממלכה המאוחדת. בנקו סנטנדר יו.קיי הוא בנק בריטי המוחזק על ידי קבוצת הפיננסיים הספרדית סנטנדר. הבנק פועל כחטיבה עצמאית והוא אחד הגדולים באנגליה בבנקאות פרטית ומשכנתאות כשהוא משרת כיום 14 מיליון לקוחות. על רקע השיפור בכלכלה הבריטית שקלו בבנק אף הנפקה בשנה שעברה, אך תוכנית זו נדחתה בינתיים. לתיק הישראלי נכנסה הסדרה שנפרעת בנובמבר 2023 ונושאת קופון של 5%.  

a1sx2_Original1_Investing_02.jpg

ברקשייר הת'אוויי – האג"ח הבאה שייכת לחברת ההשקעות האגדית של המשקיע האגדי וורן באפט. באפט בנה חברת השקעות הנסחרת כיום בשווי של 358 מיליארד דולר. את הרבעון האחרון של 2014 סיימה ברקשייר הת'אוויי כשהיא מאכזבת את המשקיעים עם ירידה של 17% בהכנסות שהסתכמו ב-4.16 מיליארד דולר בעיקר בשל דעיכה בעסקי הרכבות המהווים השקעות מרכזיות בחברה בעקבות מזג האוויר הקשה. למרות הכל, בשנה החולפת טיפסה המניה 20%. לתיק הישראלי נכנסה הסדרה שנפרעת במאי 2017 ונושאת קופון של 1.6%.

 

לחצו על הקישור לצפייה בכל המניות ואיגרות חוב הזרות שהגופים המוסדיים בישראל רכשו לקראת 2015



ג'יי.פי מורגן – בדצמבר ראינו גם הסתערות של מנהלי הקרנות על אג"ח של ענק הבנקאות האמריקאי ג'יי.פי מורגן. הבנק הוא כיום הגדול ביותר בארה"ב בהיקף נכסים שעומד על 2.6 טריליון דולר, זאת לאחר שבשנת 2000 הושלם המיזוג בין ג'יי פי מורגן לצ'ייס מנהטן, כשהאחרונה מרכזת כיום את פעילות כרטיסי האשראי של הבנק בארה"ב וקנדה. לתיקים הישראלים נכנסו שלוש סדרות: הראשונה שנפרעת באוקטובר 2015 ונושאת קופון של 1.1% השנייה שנפרעת באוקטובר 2019 עם קופון של 2.2% והאחרונה שנפרעת במאי 2024 עם קופון של 3.625%.

ג'נרל אלקטריק – ומענקית פיננסיים אמריקאית לענקית הכל אמריקאית. ג'נרל אלקטריק היא הקונגלומרט המפורסם המייצר כמעט הכל – מטורבינות, דרך מכשירי חשמל, מטוסים, ציוד רפואי, תחבורה וגם פיננסיים. התאגיד הוא ה-14 ברווחיות בארה"ב עם 148.6 מיליארד דולר במכירות בשנה האחרונה ורווח נקי של 15.2 מיליארד דולר – עליה של 17% לעומת השנה הקודמת. במהלך דצמבר רכשו מנהלי הקרנות בישראל שתי סדרות – זו שנפרעת בנובמבר השנה עם קופון של 2.25% ואחת שנפרעת בינואר 2017 עם קופון של 2.9%.

גיליאד סיינס – את הרשימה הפעם נועלת אג"ח של חברת הפארמה גיליאד סיינס. ענקית הפארמה האמריקאית מתמחה בעיקר בפיתוח ושיווק תרופות אנטי ויראליות כמו למחלות האיידס, צהבת ושפעת. החברה הציגה זינוק מרשים במכירות ב-2014 של 222% ל-24.9 מיליארד דולר ורווח נקי של 12.1 מיליארד דולר – פי ארבע מהשנה הקודמת. עם נעילת המסחר ביום שישי האחרון נקבע שווי גיליאד על 150.4 מיליארד דולר.. לתיק הישראלי נכנסה הסדרה שנפרעת בדצמבר 2021 ונושאת קופון של 4.4%.

פרטי איגרות החוב המופיעות בכתבה:

 b2ap3_thumbnail_bonds_290315.jpg

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

 

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3