תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

שתי חברות שמחלקות לבעלי המניות שלהן דיבידנד חודשי ושכדאי לכם לבחון

שתי חברות מצפון אמריקה שמחלקות מדי חודש דיבידנד לבעלי המניות שלהן בתשואה שנתית של יותר מ-9%

משקיעים רבים רוכשים מניות של חברות תזרימיות ורווחיות על מנת ליהנות מתזרים המזומנים המגיע לבעלי המניות בצורת דיבידנד. יש חברות בעלות מדיניות דיבידנד מוצהרת ואילו לחברות אחרות אין מדיניות שכזאת,  אך הן מחלקות דיבידנדים מידי פעם. על מנת להוריד את רמת אי הודאות, לעודד שקיפות ולמשוך משקיעים, חברות נוהגות לחלק דיבידנדים במועדים קבועים בדרך כלל לאחר דוחות כספיים, במועדים חצי שנתיים או רבעוניים. 
 
אך יש חברות שמחלקות לבעלי המניות שלהן דיבידנדים חודשיים, כלומר השקעה בהן מייצרת החזר השקעה חודשי, בדומה לדירה מושכרת שהשוכר משלם שכר דירה מידי חודש. למנייה נסחרת ישנם יתרונות מהותיים על פני דירה מושכרת. ראשית ניתן לקבוע במדויק את היקף ההשקעה, ניתן להגדיל פוזיציה או להקטין על פי צרכים או רצונות של בעל הנכס (המניה). פועל יוצא הוא שניתן באופן מיידי לחסל את הפוזיציה, אם לחתוך הפסדים או להיפך, לממש רווחים בעקבות עליית מחיר המניה. לחילופין ניתן להגדיל חשיפה על ידי השקעה חוזרת של הדיבידנדים או באמצעות הון נוסף. בנוסף העלויות הנלוות נמוכות לעין שיעור מעלויות של רכישה או מכירה של דירה. ישנו גם את מרכיב המיסוי, המס על רווחי הון בישראל עומד היום על 20% בעוד עסקאות נדל"ן כוללות מספר מיסים אשר משתנים מאדם לאדם (זכאות כן או לא, דירה ראשונה כן או לא, זמן ממכירת הדירה הקודמת וכו') ולכן לא ניכנס להיבט זה.

a1sx2_Original1_coins.jpg

כעת נשאר לבחון את מרכיב הסיכון והתשואה. מרכיב הסיכון הוא סובייקטיבי ונגזר מאופי המשקיע ומהיותו שמרן או משקיע שמוכן ליטול סיכונים. סיכון ההשקעה במניה באופן כללי נגזר מהמחזורים הכלכליים בבורסה ובענף שהחברה שייכת אליו. מאחר שבחרנו להתמקד בחברות בעלות תזרים מזומנים יציב, מרכיב הסיכון הוא יחסית נמוך ביחס לחברות המדווחות על הפסדים או בעלות תזרים מזומנים שלילי. ההיבט האחרון שיש לבחון הוא התשואה, למעשה תשואת הדיבידנד נכון למועד ההשקעה. תשואה של 1%-2% ניתן להשיג באיגרות חוב סולידיות ואנו דווקא מחפשים תשואות דיבידנד הגבוהות באופן משמעותי במניות, תשואה אשר מפצה על הסיכון ברכישת מניות. אז מיהן החברות?  

לא רואים את המשך הכתבה? הירשמו לאתר

* זהו שירות חינמי מאת אתר סטוקר

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3