תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

המודל הצ'ילאני: חמש מניות מעניינות בצ'ילה שהמוסדיים בישראל חושבים שכדאי לכם להכניס לתיק

צ'ילה מובילה את אמריקה הלטינית בפיתוח, תחרותיות והכנסה לנפש ומציעה מניות מעניינות שכדאי לכם לבחון

בין הרי האנדים והאוקיינוס השקט דחוקה לה אחת המדינות המעניינות כיום על הגלובוס. צ'ילה, הדקיקה והארוכה, קטנה משמעותית מחברות בולטות יותר ליבשת כמו ברזיל או ארגנטינה, אך מצליחה לעקוף את כולן בסיבוב. צ'ילה כיום היא המדינה המשגשגת ביותר באמריקה הלטינית, כשהיא מובילה במדדים של פיתוח אנושי, הכנסה לתושב, יציבות שלטונית, שחיתות נמוכה. לא פלא שהמשקיעים הזרים ממשיכים לזרום למדינה, בזמן שהם בורחים משכנותיה. אז מי היא צ'ילה ואילו הזדמנויות איתרו המשקיעים המוסדיים הישראלים במדינה?

a1sx2_Original1_Torres_del_Paine.jpg


דבר הראשון שמבחינים בצ'ילה הוא הגיאוגרפיה הייחודית. מדובר במדינה דקיקה כאמור שרוחבה נעה בין 170 ק"מ (המרחק בין תל אביב לים המלח) למקסימום של 370 ק"מ (המרחק בין ת"א לאילת), בזמן שאורכה משתרע על 4,300 ק"מ (בדיוק כפול עשר ממדינת ישראל). הגיוון הגיאוגרפי במדינה מושך אליה תיירים רבים, מהשטחים המיוערים בדרום, מישורי המדבר הריקים מאדם בצפון - לאתרי סקי בהרי האנדים. הכלכלה של צ'ילה מתבססת על ייצוא, כשהמוצר העיקרי הוא הנחושת הרבה הטמונה במדבר אטקמה, שמהווה כ-20% מהתמ"ג וכ-60% מהייצוא ולאחריה חקלאות שאלו התווספו בשנים האחרונות יין, דגי סלמון ועץ.

צ'ילה היא כיום המדינה המתועשת ביותר באמריקה הלטינית, שרשמית זכתה להגדרה כמדינה מפותחת על ידי הבנק העולמי ביולי 2013. לצ'ילה סקטור ציבורי נרחב ותשתית תקשורת מהמתקדמות ביותר בעולם. מאז נפילת המשטר הצבאי של אוגוסטו פינושה בסוף שנות השמונים נהנתה צ'ילה מיציבות שלטונית נדירה לאמריקה הלטינית.

החברה קידמה בהצלחה רפורמות כלכליות מקיפות בעקביות מאז תחילת שנות השמונים, כולל מודל הפנסיה הצ'יליאני שהתפרסם בעולם. כתוצאה מכך הצליחה צ'ילה לחתוך את שיעור העוני ולהציג שיעור האבטלה כיום עומד על כ-6.4%. כיום צ'ילה מובילה באמריקה הלטינית במדדים של פיתוח אנושי, תחרותיות וחופש כלכלי (בו היא מדורגת במקום השביעי בעולם). משנת 2006 היא המדינה המובילה באמריקה הלטינית בתמ"ג לנפש שעומד כיום על 14.9 אלף דולר ומאז שנת 2010 היא חברה בארגון ה-OECD.

אז אילו חברות צ'יליאניות איתרו המשקיעים המוסדיים הישראלים?

לטם איירליינס (LFL) – המסע שלנו לצ'ילה מתחיל בטיסה. לטם איירליינס היא חברת החזקות התעופה הגדולה ביותר באמריקה הלטינית כיום. היא נוצרה לפני כשלוש שנים כתוצאה ממיזוג בין לאן איירליינס, חברת הדגל של צ'ילה ופרו, לבין טאם איירליינס, חברת התעופה הגדולה ביותר בברזיל. לחברה כיום כ-330 מטוסים המטיסים יותר מ-65 מיליון איש בשנה. מניית החברה נסחרת בבורסות צ'ילה וברזיל, ותעודות ADR הנסחרות בבורסה בניו יורק. במהלך השנה החולפת איבדה המניה כ-30% לשווי של 5.8 מיליארד דולר.

באנקו סאנטנדר צ'ילה (BSAC) – באנקו סאנטנדר צ'ילה הוא הבנק הגדול ביותר כיום בצ'ילה בהיקף תיק ההלוואות. לבנק כיום 504 סניפים ונכסים בשווי של 52 מיליארד דולר. בניגוד לישראל, מעבר לשירותים הבנקאים הרגילים (הלוואות, משכנתאות, מט"ח וכו') הבנק פועל גם בתחום ניהול השקעות, קרנות נאמנות ועוד. בדומה ללטם, מניית הבנק נסחרת בצ'ילה ומחזיקה גם בתעודות מחקות בבורסת ניו יורק. בשנה החולפת נחלשה המניה ב-4% לשווי של 9.5 מיליארד דולר.

קמפניה סרווסרייס יונידאס (CCU) –קמפניה סרווסרייס יונידאס היא חברת המשקאות הגדולה ביותר בצ'ילה. היא פועלת בתחום המשקאות הקלים, משקאות אלכוהולים וביקבוק עבור יצרנים אחרים. מדובר בחברת הבירה הגדולה ביותר בצ'ילה, השנייה בגודלה בארגנטינה השכנה, והשלישית במשקאות קלים בצ'ילה. לחברה הסכמי רישיון עם מספר מהמותגים הבולטים בעולם, ביניהם הייניקן, פפסיקו, גינס ועוד. הכנסות החברה הסתכמו ב-2.1 מיליארד דולר ב-2014 והרווח הנקי עמד על 190 מיליון דולר. בשנה החולפת איבדה מניית החברה (אשר גם מחזיקה בתעודה מחקה בניו יורק) 12% והחברה נסחרת בשווי של 3.4 מיליארד דולר.

אנרסיס (ENI) –אנרסיס היא אחת מחברות החשמל הפרטיות הגדולות ביותר הפועלת בארגנטינה, צ'ילה, ברזיל, קולומביה ופרו. היא פועלת בכול השרשרת – מייצור החשמל, דרך הולכה ועד הפצה לצרכנים. לחברה כיום תפוקה של 15 אלף מגה וואט שהיא מפיצה לכ-13.7 מיליון צרכנים. מניית החברה נסחרת בצ'ילה, ניו יורק ומדריד. אנרסיס הציגה הכנסות של 11.7 מיליארד דולר בשנת 2014 ורווח נקי של מיליארד דולר. בניגוד למניות האחרות עד כה, שווי השוק של אנרסיס זינק בשנה החולפת ב-18% לשווי של 16 מיליארד דולר.

סוסיאדד קומיקה וי מינירה דה צ'ילה (SQM) – אחרונה היא סוסיאדד, חברת הדשנים הצ'יליאנית. בדומה לכיל, שאף החזיקה כ-13% בסוסיאדד בעבר כשהחברה נסחרה במיליארד דולר ואף הקימה איתה מיזם משותף בארה"ב. כיל חיסלה את הפוזיציה לפני כמעט עשור ופיספסה זינוק של פי 15 במניה לשיא בסוף שנת 2012. ב-2012 גם רכשה כיל את מחצית השותפות בארה"ב, ודרכן של השתיים נפרדו. מאז המניה נרגעה כשהיא איבדה 4% בשנה החולפת לשווי של 6.7 מיליארד דולר.

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3