תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

מלכות הדיבידנדים: חמש חברות שמציגות כבר 50 שנה ברצף עלייה בהיקף הדיבידנד

כדי לעמוד ברצף מרשים שכזה לחברה חייב להיות יתרון תחרותי משמעותי וצוות הנהלה מצוין - מתכון מנצח לרעיון השקעה

ישנה קבוצה מצומצמת של חברות אשר יצרו ערך אדיר למשקיעים שלהן על ידי שירות יוצא דופן של גידול רציף, לאורך 50 שנה בדיבידנד המחולק למשקיעים. על מנת שחברות יוכלו לזקוף לזכותן הישג נדיר זה הן חייבות להיות חברות בעלות יתרונות תחרותיים חזקים וצוות הנהלה מצוין. למעשה הקבוצה הייחודית הזו נקראת מלכי הדיבידנדים ויש כאלה רק 16 חברות: קוקה קולה, ג'ונסון אנד ג'ונסון, פרוקטר אנד גמבל, 3M, קולגייט-פלמאוליב, לואווי'ס, ג'יניון פארטס, דובר, אמרסון אלקטריק, פארקר הניפין, אמריקן סטייט'ס ווטר, סינסינטי פיננשל, לנקסטר קולוני, נורדסון, נורדווסט נצ'וראל גז ו- ווקטרן.
סביר להניח שחמש הראשונות מוכרות כמעט לכל משקיע בעולם, אלו חברות בעלות פרופיל גבוה ופרסום רב. מנגד, שאר החברות פחות מוכרות. יצאנו לבדוק במה עוסקים חלק מהעסקים אשר הצליחו להשיא ערך עצום למשקיעים.a1sx2_Original1_NYSE-trading-floor.jpg

 

לוואוי'ס (NYSE:LOW)
לוואוי'ס היא ענקית קמעונאות של מוצרים לבית, אשר נסחרת לפי שווי של 64 מיליארד דולר והחברה השנייה בגודלה בתחום בצפון אמריקה, אחרי הום דיפו, אשר נסחרת לפי שווי של 133 מיליארד דולר. החברה נסחרת לפי מכפיל רווח של 26 ותשואת דיבידנד של 1.36%. לוואוי'ס הגדילה את הדיבידנד שלה במשך 52 שנים ברציפות והצלחתה מיוחסת בעיקר להיותה החברה השנייה בדואופול הרשתות למוצרים לבית.
החברה מפעילה היום כמעט 1,800 חנויות בצפון אמריקה ובנוסף היא שולטת בכ – 33% מרשת Woolworth’s האוסטרלית. הצלחה של עשרות השנים האחרונות יוצרת בפני מתחרות חדשות חסמי כניסה אדירים של ניהול שרשרת אספקה ומודל עסקי בר קיימא. מניית החברה תנודתיות יותר מיתר מלכי הדיבידנדים לאור היותה קשורה למחזור הכלכלי באופן כללי ולפעילות הנדל"ן בארה"ב באופן ספציפי. כאשר כלכלת ארה"ב צומחת במהרה ובמיוחד סקטור הנדל"ן החברה זוכה לעדנה, מנגד, כשכלכלת ארה"ב נכנסת למיתון הרווח למניה של החברה נופל אף הוא. עדיין, החברה יכולה להיות השקעה מעולה למי שטווח ההשקעה שלו הוא ארוך ויכול להתמודד עם תנודתיות יחסית.
ג'יניון פארטס (NYSE:GPC)
החברה מייצרת כמחצית מהכנסותיה מרשת חנויות NAPA המספקות חלקי חילוף ומוצרים נלווים לרכב. בנוסף החברה מחזיקה את רשת Motion Industries – ספקית חלקי חילוף לשוק התעשייתי. החברה הצליחה להגדיל את הדיבידנד שלה במשך 58 שנים ברציפות על ידי מיקוד קפדני של ניהול יעיל של שרשרת אספקה. החברה נסחרת במכפיל של 20 עם תשואת דיבידנד של 2.5%. צמיחת החברה מבוססת על צמיחה אורגנית של פתיחת חנויות נוספות של הרשת וצמיחה שאינה אורגנית על ידי מיזוגים ורכישות. בשנת 2013 החברה השלימה רכישות באוסטרליה וניו זילנד אשר בניית שרשרת אספקה יעילה בטריטוריות אלו עשויה להאיץ את צמיחתה.
דובר (NYSE:DOV)
דובר הינה יצרנית של מוצרים ורכיבים למגוון רחב של תעשיות. החברה נסחרת לפי שווי שוק של 11.5 מיליארד דולר, נמוך יחסית לשאר מלכי הדיבידנדים. החברה הגדילה את הדיבידנד למשקיעים במשך 59 שנים רצופות. מכפיל הרווח הנוכחי של החברה עומד על 15, ותשואת הדיבידנד עומדת על 2.3%. החברה יחסית זולה לשאר החברות הנמנות על מלכי הדיבידנדים, למשל בהשוואה לקולגייט-פלמוליב, אשר מכפיל הרווח שלה עומד על 28 – כמעט כפול. לחברה ארבע פעילויות עיקריות, כל פעילות פונה לתעשייה אחרת: אנרגיה, מערכות הנדסיות, נוזלים וציוד למזון וקירור. שתי הפעילויות הראשונות הן גם הגדולות – פעילות האנרגיה כוללת טכנולוגיות הפקה של גז ונפט ופעילות המערכות ההנדסיות הפונה לתעשיות התעופה, הדפסה, הרכב וטיפול בפסולת. היתרון התחרותי של החברה נובע מהיסטוריה ארוכה של קניין רוחני שפותח בחברה. צמיחת הרווח למניה צפוי להיות בין 5%-9% ונובע מרכישה חוזרת של מניות, צמיחה אורגנית בפעילות ועלייה בשיעורי הרווחיות.
אמרסון אלקטריק (NYSE:EMR)
אמרון אלקטריק הינה תאגיד יצרני בשווי של 39 מיליארד דולר. החברה הגדילה את הדיבידנד למשקיעים במשך 57 שנים ברציפות. החברה נסחרת כיום לפי מכפיל רווח של 18 ותשואת דיבידנד של 3.3%. החברה מעסיקה כ – 130,000 עובדים בלמעלה מ- 230 אתרי ייצור ברחבי העולם. הפעילות הצומחת ביותר של החברה היא ניהול תהליכי – החברה מספקת רכיבים ושירותים אשר מסייעים לעסקים אחרים לבקר, לשלוט ולנתח את תהליכים תעשייתיים ותהליכים אוטומטיים. הפעילות השנייה בגודלה עוסקת בחימום, איוורור ומערכות מיזוג אויר.
פארקר הניפין (NYSE:PH)
פארקר הניפין היא יצרנית מגוונת בדומה ל- 3M, דובר ואמרסון אלקטריק, עם למעלה מ – 50 שנה של גידול רציף בדיבידנד למשקיעים – למעשה פארקר הניפין מתקרבת יותר ל- 60 שנה תוך שהיא מציגה 58 שנות גידול רציף בדיבידנד. החברה נסחרת כיום לפי שווי שוק של 17 מיליארד דולר, מכפיל רווח של 16 ותשואת דיבידנד של 2.1%. החברה שומרת על צמיחה על ידי מספר מוצרים חדשניים, בין השאר מערכת הידראולית היברידית המאפשרת להקטין את צריכת הדלק במשאיות פנוי אשפה בכ – 30%-50%. החברה פיתחה של מערכת בקרת טיסה אוטומטית עבור מטוסי טיסות מסחריות וכן תא דלק למטוסים המאפשר אספקת חשמל ביעילות רבה יותר.

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3