תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית
משקיע/ה
חברה ציבורית

חדשות בקרנות 2.0: חמש מניות זרות שרכשו לאחרונה מנהלי קרנות הנאמנות

סטוקר מציג: חמש מניות שנכנסו לתיק קרנות הנאמנות המצרפי של המוסדיים בעדכון הנכסים האחרון. כתבה שניה בסדרה

יומיים לאחר שהצגנו לפניכם חמש מניות זרות שנרכשו על ידי מנהלי ההשקעות בקרנות הנאמנות באוקטובר האחרון, סטוקר ממשיך לחשוף בפניכם מניות זרות נוספות שזכו לגושפנקא מצד מחלקות המחקר של הגופים המוסדיים. מחברות המובילות בעולם בטכנולוגיות למסכי מגע, דרך פאנלים סולאריים ועד תרופות גנריות באפריקה. אלו המניות שכדאי לכם לבחון.

a1sx2_Original1_trading-room01.jpg

מונוטייז (MONI) – מונוטייז הבריטית היא חברת מובייל המספקת שירותי ניהול כספים למכשירים ניידים. החברה מציעה למוסדות פיננסיים (בנקים בעיקר) אפליקציות ותוכנות שיאפשרו ללקוחות המוסדות לנהל את חשבונותיהם דרך הנייד, לבצע תשלומים ועוד. החברה נסחרת כיום בשווי של 546 מיליון דולר עדיין מתקשה לייצר רווח ואת 2014 סיימה עם הפסד תפעולי של כ-59 מיליון ליש"ט. הביצועים החלשים הובילו לצניחה של 47% במניה מאז סוף אוקטובר, אך החודש האכזבה מהביצועים התחלפה בתקווה חדשה למשקיעים כשהחברה דיווחה כי היא קיבלה הצעות לרכישתה.
קנדיאן סולאר (CSIQ) – חברה נוספת שמצאה את דרכה לתיקי הקרנות היא קנדיאן סולאר. החברה הקנדית עוסקת בפיתוח וייצור תחנות כוח סולאריות לשימוש פרטי ומסחרי. החברה מתמקדת באנרגיה פוטו-וולטאית ומחזיקה מפעלים בקנדה ובסין, שבנוסף על יפן, הודו וארה"ב, מהווים את השווקים המרכזיים שלה. כיום החברה נמצאת במקום השלישי בעולם בדירוג יצרניות החשמל הסולארי. על רקע הירידה במחירי הנפט שלחצו את מחירי האנרגיה החלופית, איבדה מניית קנדיאן סולר 28% מאז סוף אוקטובר, כשהיא נסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר.
גרינבריר קומפניז (
GBX) – גרינברייר היא חברה אמריקאית מאורגון המתמחה בייצור לשוק התחבורה. החברה מתמחה בשני סגמנטים – הראשי הוא ייצור קרונות רכבת (ייצור, שיפוץ, תחזוק) והשני הוא ייצור דוברות להובלת מטענים במים. החברה גם פועלת בתחום הליסינג של קרונות רכבת – היא מחכירה 8,600 קרונות שבבעלותה ומספקת שירותי תחזוקה ל-224 אלף קרונות הנמצאים בבעלות צדדים שלישיים. בשנים האחרונות גרינבריר נהנית מהתחייה המחודשת של תחבורה ציבורית בצפון אמריקה, ואף הדפה בסוף 2012 ניסיון השתלטות של מצד המיליארדר קרל אייקן. למרות כל זאת, צניחת מחיר הנפט הובילה ללחץ על תחבורה ציבורית בכלל, ושווי החברה בבורסה איבד 11% מאז סוף אוקטובר ל-1.5 מיליארד דולר.
סינפטיקס (SYNA) – ולחברה שפחות מושפעת ממחיר הנפט. סינפטיקס היא חברת טכנולוגיה מקליפורניה שמייצרת מסכי מגע, משטחי מגע ומקלדות למחשבים אישיים, מחשבים ניידים, סמארטפונים ועוד. הפתרונות שפיתחה החברה נמצאים במרבית המוצרים של החברות המובילות בעולם, ביניהם אפל, לנובו, אייץ'.פי, לוג'יטק, נוקיה, סמסונג, סוני, טושיבה ועוד. סינפטיקס הציגה הכנסות של 948 מיליון דולר ב-2014 ורווח נקי של 47 מיליון דולר. מאז סוף אוקטובר טיפסה המניה 6% לשווי של 2.5 מיליארד דולר.
אספן פארמקר (APN) – סוגרת את הרשימה היא חברת התרופות הדרום אפריקאית אספן פארמקר. אספן היא חברת התרופות הגדולה ביותר באפריקה, והיא פועלת בתחום התרופות הגנריות והמקוריות. היא נחשבת לחברת התרופות הגנרית התשיעית בעולם, ומייצרת כ-650 תרופות שונות. בנוסף לגנריקה, אספן מתמקדת בטיפולים לנגיף האיידס ושחפת. היא מצליחה להציג שיעורי רווחיות גבוהים, שעומדים על יותר מ-17%. השיפור ברווחיות והצמיחה המתמשכת התרופות האפריקאי הובילה לזינוק של 20% במניה מאז אוקטובר לכ-17.8 מיליארד דולר.

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3