תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

יוקר המחיה בקנדה טומן בחובו הזדמנויות השקעה שכדאי לכם לבחון

קנדה ממוקמת במקום העשירי בדירוג יוקר המחיה. כשלים שהביאו את המדינה לדירוג עשויים להניב הזדמנויות השקעה מעניינות

בכל העולם מתלוננים על יוקר המחיה, כשהגורמים לו שונים ממדינה למדינה ונובעים מיכולת תחרותית של כלכלה מסוימת, מדיניות מס, תחרות, יבוא וייצוא, מדיניות ממשלתית ועוד. אך מסתבר שלא פעם ניתן לנצל את יוקר המחיה במדינה מסוימת לאיתור הזדמנויות השקעה מעניינים. אנחנו בסטוקר בחרנו להתמקד בקנדה – המדינה שמוקמה במקום העשירי ברשימת המדינות בהן יוקר המחיה הוא הגדול ביותר, כך לפי מחקר שפרסם הבנק העולמי לפני כחצי שנה. לשם השוואה, תשע המדינות שהקדימו את קנדה במחקר ונמצאו יקרות ממנה הן: שוויץ, נורבגיה, ברמודה, אוסטרליה, דנמרק, שבדיה, יפן, פינלנד ולוקסמבורג.

a1sx2_Original1_jasper-canada-lakes-mountains.jpg
ניתוח יוקר המחיה בקנדה מראה כי ישנן הוצאות שאזרחי קנדה נדרשים להוציא כיוון שיש סקטורים מרכזיים במדינה שמאורגנים במבנה של מונופול או אוליגופול. אזרחי קנדה יכולים להתלונן על יוקר המחייה שמבנים אלו גורמים, אך תושביה כמו גם משקיעים מכל העולם, יכולים דווקא ליהנות מכך. 
כך למשל, בשוק התקשורת הקנדי ניתן למצוא התנהלות דומה לזו שהייתה בישראל טרם הרפורמה בסלולר, אז חברות התקשורת גבו מחירים גבוהים והצליחו לייצר מיליארדי שקלים לבעלי מניותיהם. על אף שבקנדה לא גובים את התעריפים היקרים ביותר בעולם, מבנה השוק מאוד נוח עבור קבוצה קטנה של מפעילים סלולריים. לרוע מזלם של האזרחים הקנדים, לא נראית כל הקלה באופק על אף מאמצי הממשלה לפתוח את השוק לתחרות. הדרך הטובה ביותר שאזרחים קנדים ומשקיעים יכולים ליהנות מהמצב הוא השקעה במניות של חברה המצליחה לייצר את הכסף הרב ביותר מלקוחותיה. לפי שעה המפעילה הזו היא חברת טלוס (סימול: TU). בדוחות לרבעון השלישי של 2014, דיווחה טלוס על הכנסה ממוצעת ממשתמש (ARPU) של 64.51 דולר בחודש - ההכנסה הגבוה ביותר מבין שלוש המפעילות הסלולריות. ביצועיה של טלוס מאפשרים לה להגדיל באופן עקבי את הדיבידנד שהיא מחלקת לבעלי המניות. נכון להיום, תשואת הדיבידנד של החברה עומדת על 3.9%, כשהחברה דיווחה כי היא מתכוונת להגדיל את הדיבידנד ב-10% לפחות בכל שנה עד 2016.
ומתחום הסלולר לתחום הבנקאות. הרווחיות של הבנקים נובעת ברובה מעיקרון פשוט: גביית ריבית גבוהה בגין הלוואות שהם מעניקים ותשלום ריבית נמוכה משמעותית בגין פיקדונות בבנק. עובדה זו כמובן משרתת את הבנקים ולא את הצרכנים. אך בבנקים בקנדה למשל, הבנקים מצליחים ליהנות מאפיק הכנסות נוסף, שבינתיים לא קיים בישראל - גביית עמלות גבוהות בכספומטים מלקוחות הבנקים המתחרים. עובדה זאת משרתת את הבנקים ואת בעלי מניותיהם. שווי בנק אוף נובה סקוטיה 
(BNS) מתומחר כרגע בשווי הזול הזול ביותר מבין חמשת הבנקים הגדולים בקנדה. שנת 2014 הייתה שנה פחות טובה לבנק ביחס למתחרים, אך תוכנית התייעלות חדשה נועדה לפתור את מירב הבעיות. הירידה האחרונה במחיר המניה הובילה לכך שהבנק נסחר לפי מכפיל נמוך מ- 11, על הרווחים של 12 החודשים האחרונים. בנק הנסחר לפי שווי של 74 מיליארד דולר קנדי, מחלק 1.32$ דולר למניה, כך שתשואת הדיבידנד עומדת על 4.3%.
גם בתחום האנרגיה ניתן למצוא הזדמנויות. הירידה במחיר הנפט הובילה להקלה מסוימת בחשבונות הדלק של הקנדים, אך רק לאחרונה שילמו הקנדים בתחנת הדלק מחיר של 1.2$ לליטר ואף יותר. לעיתים קרובות מתלוננים הקנדים על מחירי הדלק שרק עולים, במדינה עם עתודות הדלק הגבוהות בעולם, אך הסיבה נובעת מספר מצומצם של בתי זיקוק. בדומה לחברות הדלק בישראל אשר מרוויחות בעיקר אם ברשותן חנויות נוחות, כך גם בקנדה. תחנות הדלק מהוות פרה חולבת עבור בעליהן כיוון שעל אף שהן מרוויחות מעט על הדלק, עיקר הרווח נובע ממכירה של סיגריות, דברי מתיקה, מוצרים משלימים לרכב וקפה. חברת אימפריאל אויל (IMO) מחזיקה במותג העולמי של תחנות הדלקEsso . כמו כן, החברה היא יצרן גדול ומזקק של מוצרי נפט, יכולת המאפשרת לחברה ליהנות מרווח גדול יותר בשרשרת הערך. מניית החברה ירדה באופן מתון ביחס לשאר המתחרים כיוון שהמודל העסקי שלה מגוון והתחומים השונים מגדרים אחד את השני לאור תנודתיות מחירי הנפט. החברה מחלקת דיבידנד של 0.52 דולר למניה המשקף תשואת דיבידנד של 1.1%, למרות שהתשואה יחסית נמוכה לדוגמאות שהצגנו, החברה מבצעת תוכנית אגרסיבית של רכישה חוזרת של מניות שצפויה לתרום לרווח למניה. החברה נסחרת לפי שווי של 33 מיליארד דולר.

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3