תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

לא רק קרנבל: עם תוצר לאומי השביעי בגודלו בעולם ברזיל מציגה הזדמנויות השקעה שכדאי לכם לבחון

גם לאחר המונדיאל, הכלכלה הגדולה ביותר באמריקה הלטינית מציעה למשקיעים הזדמנויות השקעה מגוונות - מחברות מזון, דרך בנקאות ועד קניונים

מאז תחילת המאה הנוכחית כלכלת ברזיל ידעה עליות ומורדות. המדינה הגדולה ביותר בדרום אמריקה והחמישית בגודלה בעולם נהנית ממשאבים עשירים – חקלאות פוריה, יערות גשם אדירים, קפה, בשר ועוד. בשנת 2000 ביצעה ברזיל שורה של צעדים לפתיחת הכלכלה למשקיעים זרים, בראשם הפרטת תעשיות התקשורת והפלדה במדינה, שבתורם הזרימו מיליארדי דולרים לקופת המדינה. אך על אף מאמצים אלו, התמונה בברזיל נותרה מעורבת: מצד אחד, מדובר במעצמה אזורית עם תוצר לאומי אדיר של 2.4 טריליון דולר – השביעי בגודלו בעולם; עם זאת, ברזיל סובלת מפערים גדולים באוכלוסייה, כש-20% מתושביה מתחת לקו העוני ושיעור האבטלה נושק ל-10%.

a1sx2_Original1_Christ_on_Corcovado_mountain.JPG

במשך מרבית העשור הראשון של שנות האלפיים ברזיל הובילה את מדינות ה-BRIC (ברזיל, רוסיה, אירלנד וסין) כיעדי השקעה מבטיחים בעולם, המציגים שיעורי צמיחה מעוררי קנאה. אך מאז נראה שהקסם התפוגג, והמשקיעים כיום הרבה יותר מפוקחים. למרות שהצמיחה אינה כפי שהייתה, ברזיל ממשיכה להוות יעד מעניין להשקעה, בשל החקלאות המפותחת (כשהיא מובילה עולמית בתחומי הקפה והסוכר), בשר (חברות הבשר הברזילאיות הן הגדולות בעולם), תעשייה מפותחת (פלדה, פטרוכימייה, מחשבים ומטוסים) ועוד.
ברזיל גם נהנית מעצמאות אנרגטית – היא מספקת לעצמה את כל תצרוכת הנפט שלה, והיא מובילה עולמית בניצול ביו-דלקים (בעיקר אתנול). יחד עם הנפט, ברזיל היא גם מהמובילות העולמיות בייצור אנרגיה הידרואלקטרית, באמצעות סכרים עצומים המספקים כ-90% מצריכת האנרגיה של המדינה. אם לא די בכך, ב-2007 התגלה בחופי בברזיל שדה נפט עצום שמעמיד את ברזיל בשורה אחת עם מעצמות נפט כמו וונצואלה וסעודיה.
אז היכן ניתן היום למצוא הזדמנויות השקעה? סטוקר מציג: 5 מניות ברזילאיות שכדאי לכם לבחון
בנקו דו ברזיל (BBAS3) – הבנק הגדול ביותר בברזיל מבחינת נכסים הוא גם הותיק ביותר, ואחד המוסדות הפיננסיים הותיקים בכלל בעולם. בנקו דו ברזיל שהוקם ב-1808 נשלט על ידי ממשלת ברזיל (73%) מה שהופך אותו לחיה מעורבת, בנק ממשלתי-פרטי. למרות שהוא פועל למטרות רווח, והוא נחשב ב-15 שנים האחרונות לאחד מארבעת הבנקים הרווחיים ביותר במדינה והשלישי בהיקף נכסיו, השליטה של המדינה הופכת אספקטים רבים בו למוסד ציבורי. הממשלה היא זו שממנה את המנכ"ל, והליך קבלת העובדים לבנק - אחד ממקומות העבודה הנחשקים במדינה - הוא בירוקרטי ומסורבל ועלול להימשך כשנתיים. הבנק עצמו פועל במגוון תחומים: תשלום חשבונות, בנקאות קמעונאית ובנקאות להשקעות. לבנק גם נוכחות בינ"ל ענפה, עם 44 סניפים ברחבי העולם. בדומה לבנקים בישראל, בנקו דו ברזיל משקף את מצב המשק בברזיל. בהתאם לזאת ב-2014 איבד הבנק 2% משוויו וכיום הוא נסחר בשווי של 67.5 מיליארד ריאל ברזילאי (25.2 מיליארד דולר).
בנקו ברדסקו (BBD) – בנק נוסף ומעניין בברזיל הוא בנקו ברדסקו, שנחשב עד ל-2009, אז התמזגו הבנקים בנקו איטאו ויוניבאנקו, לבנק הפרטי הגדול במדינה. ברדסקו נחשב לאחד הבנקים החדשניים בברזיל – הוא הוביל את השימוש בכספומטים ביומטריים, שהשתמשו בטביעת היד של הלקוחות להגדלת הביטחון כנגד זיופים. מלבד בנקאות קלאסית, הבנק פועל בבנקאות מקוונת, ביטוח, פנסיה, ארנונה, כרטיסי אשראי. יחד עם בנקו דו ברזיל, גם ברדסקו מציג שיעורי רווחיות גבוהים. ברבעון האחרון לדוגמא זינק הרווח הנקי של הבנק ב-26% לעומת הרבעון המקביל והסתכם ב-3.87 מיליארד ריאל (1.44 מיליארד דולר). הבנק גם מציג תשואת דיבידנד גבוהה, ומבצע חלוקות תכופות. העקביות של הבנק הובילה לזינוק של 21% בשוויו במהלך 2014, ומאז תחילת השנה הוסיף עוד 6% כשהוא נסחר כיום בשווי של 155 מיליארד ריאל (58 מיליארד דולר).
בי.אר.אף (BRFS) - תעשיית הבשר המפותחת בברזיל יצרה את בי.אר.אף, אחת מחברות המזון הגדולות בעולם. בי.אר.אף שנוצרה ב-2009 ממיזוג של המותגים פרדיאגו וסאדיאה הפכה ליצרנית המזון העשירית בגודלה בעולם, והשניה בגודלה בברזיל (לאחר ג'י.בי.אס חברת המזון הגדולה בעולם). החברה פועלת בעיקר בתחום הבשר הקפוא (עוף וחזיר), בשר מעובד, מוצרי חלב, פסטה, פיצה קפואה, וירקות קפואים. תחום העוף הוא מהבולטים בחברה, והיא אחראית ל-20% מהמסחר העולמי בעוף. בי.אר.אף מייצאת ל-110 מדינות בעולם, מחזיקה ב-60 מפעלים בברזיל וארבעה נוספים ברחבי העולם. ב-2014 טיפסה מניית החברה 12% וכיום היא נסחרת בשווי של 21 מיליארד ריאל (7.8 מיליארד דולר).
בראסקם (BAK) - בראסקם היא חברת הפטרוכימיה הגדולה ביותר באמריקה הלטינית ואחת הגדולות בעולם כולו. החברה מחזיקה ב-36 מפעלים הפזורים בברזיל, ארה"ב, ארגנטינה וגרמניה. היא יצרנית הרזין התרמופלסטי הגדולה באמריקה, והיצרנית המובילה בעולם בביופולימרים. בנוסף, היא היצרנית המובילה בברזיל של פוליפרופלן, פוליאתלן ופוליואניל (PVC) – עם יכולת יצור של 5.7 מיליון טון בשנה בברזיל בלבד, ועוד 1.5 מיליון טון בארה"ב. כחלק מתוכנית ההתרחבות שלה הקימה בראסקם מפעל במקסיקו שאמור לייצר 1.05 מיליון טון בשנה. המפעל במקסיקו שנבנה בשיתוף עם הקבוצה המקסיקאית אידיסה צפוי להתחיל לפעול באמצע השנה הנוכחית ולתרום לצמיחת החברה. למרות היכולות המרשימות של החברה, 2014 לא האירה פנים לענף. הצניחה במחיר הנפט וירידת המרווחים בענף פגע ברווחיות, יחד עם הפסדי מלאי. מניית החברה איבדה בשנה החולפת 31% משוויה כשהיא נסחרת כיום בשווי של 3.9 מיליארד ריאל (1.45 מיליארד דולר). המחיר הנוכחי מעניין, כשחושבים שבזן הישראלית נסחרת כיום בשווי של 860 מיליון דולר.
בי.אר. מולס (BRML3) – ונסיים בשופינג. בי.אר מולס היא חברת נדל"ן ברזילאית המתמחה במרכזי קניות. החברה מחזיקה ב-50 מרכזי קניות באמריקה הלטינית שהופכים אותה לחברת הקניונים הגדולה באזור. עזריאלי של אמריקה הלטינית אם תרצו. תיק הנכסים של החברה נושק כיום ל-18 מיליארד ריאל (6.7 מיליארד דולר), ובנוסף החברה מספקת שירותי ליסינג וניהול ל-46 קניונים נוספים. הביצועים של החברה מרשימים – ההכנסות ברבעון השלישי טיפסו ב-4.2% לעומת הרבעון המקביל ל-336 מיליון ריאל, באופן דומה ה-NOI (הכנסה מנכסים) טיפסה ב-4% ל-311 מיליון ריאל וההכנסות מחנוית זהות עלו ב-4.4%, בזמן ששכ"ד טיפס ב-7.8%. כמו עזריאלי גם ב.אר מולס נמצאת בתנופת בנייה להרחבת הפורטפוליו שלה – היא בונה כיום שני קניונים חדשים ומחיבה 8 נוספים שצפויים להגדיל את השטח הניתן להשכרה ב-1,887 אלף מ"ר. למרות הכל, החברה סובלת מהפיחות בריאל, ומניית החברה איבדה אשתקד 3% משוויה. כיום נסחרת החברה בשווי של 7.4 מיליארד ריאל (2.8 מיליארד דולר).

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

 

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • 1
  • 1
  • 2
  • 3