תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

לא רק עליבאבא: הזדמנויות השקעה שכדאי לבחון בענקית האדומה מהמזרח

גם לאחר זינוק של 55% בבורסה בשנחאי אשתקד, כלכלת הענק של סין עדיין מציעה הזדמנויות השקעה מעניינות

החשיבות של סין בכלכלה העולמית הולכת ומתעצמת בעשורים האחרונים בין אם בשל שיעורי הצמיחה החלומיים, הובלת העולם בסחר בינ"ל או מעמד ביניים עצום שהולך וגדל מיום ליום. עם תמ"ג שעומד על 9.47 טריליון דולר, סין ממוקמת כיום בעמדה הטובה ביותר להפוך לכלכלה הגדולה בעולם תוך עשורים ספורים, ולגנוב את הבכורה מארה"ב. אז לפני שנתחיל למנות מספר חברות מעניינות לבדיקה בסין, תחילה קצת רקע.
ההיסטוריה של סין היא מהארוכות והמרשימות בעולם, עם אחת מהציוויליזציות העתיקות בעולם. אנחנו לא נכנס לזה כאן, אלא נתחיל ב-1976. הייתה זו השנה בה נפטר מאו צה טונג, יו"ר המפלגה הקומוניסטית שהוביל את המהפכה התרבותית בסין (העקובה מדם), והפכה אותה למדינה קומוניסטית עם תכנון מרכזי סובייטי. עם מותו החלה המנהיגות החדשה להוביל רפורמות בכלכלה להפוך אותה לפתוחה ותחרותית יותר, אך עדיין תחת שלטון של מפלגה אחת. סין המודרנית התמקדה יותר במסחר בינ"ל, הפכה קרקעות חקלאיות לפרטיות, ביטלה את הקולחוזים החקלאיים (משקים שיתופיים, א"ג), חברות ממשלתיות עברו רה-ארגון וחברות לא רווחיות פורקו. ההנהגה שמה דגש על בניית כלכלת שוק שמבוססת על קניין פרטי, והפכה לאחת הדוגמאות המרכזיות לקפיטליזם בהובלת המדינה. המשמעות היא שבזמן שהמדינה עדיין דומיננטית בסקטורים בעלי חשיבות אסטרטגית כמו אנרגיה ותעשייה כבדה, היא מעודדת עסקים פרטיים, שמספרם זינק ל-300 מיליון בשנים האחרונות.

a1sx2_Original1_Great_Wall.jpg

מאז שהחלה המדינה הסינית לקדם את הצעדים לפתיחת הכלכלה, הכלכלה הסינית התמקמה בין הכלכלות הצומחות ביותר בעולם. בעשור הראשון של שנות ה-2000 הצמיחה הממוצעת בסין עמדה על 10.5% (עשור שכולל כזכור את המשבר הכלכלי החמור ביותר במאה השנים האחרונות). בין השנים 2007 עד 2011 שיעור הצמיחה בסין היה גדול מזה של כל מדינות ה-G7 ביחד. סין החברה בארגון הסחר העולמי היא החברה עם היקף הסחר הגדול ביותר שעומד על 3.9 טריליון דולר.
מה שמנע מסין להיות חברה בארגון המדינות המתועשות היא העובדה שלמרות התמ"ג הגבוה, התמ"ג הממוצע של סין היה במשך שנים מהנמוכים בעולם. כיום התמ"ג הממוצע בסין עומד על 11.9 אלף דולר – במקום ה-89 בעולם. מעמד הביניים בסין הולך וגדל בשנים האחרונות (בעלי הכנסה של 10,000-60,000 דולר בשנה) ועמד ב-2012 על 300 מיליון איש. מנגד, במספר המיליארדרים סין ממוקמת במקום השני בעולם.
אין ספק ש-2014 הייתה שנה מעולה להיות בבורסה בשנגחאי, כשזינקה 55% בשוויה. אז אילו הזדמנויות השקעה כדאי לבחון בסין?
דליאן פורט (2888) – כפי שמרמז שמה, דליאן פורט מפעילה שלושה נמלים מרכזיים בצפון מזרח סין, בראשם נמל דליאן בפרובינציית ליאונינג. זהו אחד הנמלים הוותיקים והמצליחים בעולם כשהוא ממוקם על נתבי סחר מרכזיים, נהנה ממים עמוקים וחמים אשר מאפשרים פעילות לאורך כל השנה. החברה שהוקמה לפני עשור, הייתה הראשונה להירשם למסחר מקביל בשנגחאי והונג קונג. היא פועלת בשירותי לוגיסטיקה למכליות נפט וכימיקלים, טרמינל קונטיינרים, טרמינל מכוניות ועוד. מניית דליאן פורט טיפסה 30% במהלך 2014 ומאז תחילת השנה זינקה בעוד 16% לשווי של 3.5 מיליארד דולר.
אגריקולצ'ורל בנק אוף צ'יינה (1288) – בנק החקלאות של סין הוא אחד מארבעת הבנקים הגדולים במדינה. הבנק, איי.בי.סי, ממחיש את העוצמה של השוק הסיני – לבנק 320 מיליון לקוחות קמעונאים, 2.7 מיליון לקוחות עסקיים ו-24 אלף סניפים. הוא כיום המלווה הגדול ביותר בסין, ונכון ל-2014 הוא מוקם במקום השלישי בדירוג פורבס ל-2000 הבנקים הגדולים והחזקים ביותר בעולם. הבנק היה האחרון מארבעת הגדולים להנפיק את מניותיו. ההנפקה התרחשה ביולי 2010, והיתה אז הגדולה בהיסטוריה – איי.בי.סי גייס 22.1 מיליארד דולר למרות השוק החלש באותה עת (שיא שנשבר רק בהנפקת עליבאבא השנה). מניית הבנק טיפסה 51% במהלך 2014 והוא נסחר כיום לפי שווי של 1.2 טריליון יואן (193 מיליארד דולר).
צ'יינה מוליבדניום (3993) – חברת הכרייה היא ספקית המוליבדניום והטונגסטן מהגדולות בעולם והגדולה ביותר בסין. החברה עוסקת במספר מתכות יקרות, כולל זהב, כסף ואלומיניום, אך מתמקדת בעיקר במוליבדן וטונגסן. לצ'יינה מוליבדניום יש את כל שרשרת האספקה הקשורה למתכות שהיא כורה – מבעלות על מכרות המוליבדניום וטונגסטן, דרך כריית המתכות, התכתן וייצור הסגסוגות השונות. החברה פרסמה השבוע כי היא צופה לרשום זינוק של 55% ברווח הנקי ב-2014 כתוצאה בשיפור ברווחיות של מכרות עופרת וזהב באוסטרליה שבבעלותה לכ-291 מיליון דולר. אשתקד טיפסה מניית החברה ב-27% והיא נסחרת כיום בשווי של 6.8 מיליארד דולר.
שאנדונג לאוקסין פארמסוטיקל (8058) – חברת התרופות שהוקמה לפני 20 שנה מפתחת תרופות גנריות לשוק הסיני הגדול, תוך התמקדות בתרופות לטיפול בסרטן – מחלה בה מאובחנים כ-3 מיליון סינים בשנה. בנוסף החברה היא בין המתחרות לפיתוח תחליף גנרי לויאגרה, כשהפטנט של פייזר לגלולה לטיפול בהפרעות אונות בגברים פג בסין ביולי הקרוב. מניית שאנדונג טסה ב-2014 יותר מ-104% והיא נסחרת כיום בשווי של 1.12 מיליארד דולר.
צ'יינה סיטיק בנק (0998) - צ'יינה סיטיק בנק שהוקם ב-1987 נולד מתוך הצורך במט"ח במדינה שנהנתה מהיקף סחר בינ"ל הולך וגדל והיום הוא הבנק השביעי בגודלו בהיקף הנכסים בסין. הבנק מבדל את עצמו על ידי התמקדות בנוכחות נרחבת ברחבי העולם ומיתגו כבנק מסחרי בינ"ל. צ'יינה סיטיק בנק פועל ב-130 מדינות בעולם, יחד עם שמירה על נוכחות בסין. בסין רבתי לבנק כ-773 סניפים כיום, הוא מציג רווחיות מרשימה. ברבעון האחרון שהסתיים בספטמבר הציג הבנק הכנסות של 12.3 מיליארד דולר ורווח נקשל 5 מיליארד דולר. הרווחיות הזו הובילה את מניית הבנק לזנק 115% בשנת 2014 והוא נסחר כיום בשווי של 50 מיליארד דולר.

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • 1
  • 1
  • 2
  • 3