תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

סיכום שבועי בוול סטריט: המניות שכיכבו ואלה שצנחו בשבוע המסחר התנודתי ביותר מאז 2009

חששות המשקיעים לגבי יכולת הצמיחה של אירופה העיבו על נתוני מאקרו חיוביים מארה"ב וגררו את המדדים בוול סטריט לירידות

המסחר בארה"ב ננעל אתמול בירידות שערים בתום שבוע תנודתי במיוחד. מדד דאו ג'ונס נחלש ב-0.9% ונקבע על 17,737 נקודות, S&P 500 איבד 0.8% לכ-2,045 נקודות וזמן ומדד נאסד"ק ירד בשיעור של 0.7% וננעל ביום שישי האחרון על 4,704 נקודות. המגמה השלילית בוול סטריט נרשמה על אף נתוני תעסוקה חזקים בארה"ב, ולאחר שיום חמישי ננעל בעליות שערים חדות שמחקו את הירידות מתחילת 2015. בסיכום השבועי דאו ג'ונס איבד 1%, נאסד"ק נחלש ב-0.5% ומדד S&P 500 השיל 0.7%.
השווקים בארה"ב המשיכו את הטון שהכתיבה אירופה שסגרה את השבוע גם עם ירידות שערים. החולשה באירופה הגיעה על רקע נתוני מאקרו מאכזבים בגרמניה: היצוא בגרמניה ירד בנובמבר 2.1% והייצור התעשייתי ירד ב-0.4%. כחלק מהניסיון להתניע את הכלכלה האירופית התקועה, בוחנים כיום בבנק המרכזי באירופה מודלים לרכישת נכסים של עד חצי מיליארד יורו, כחלק מתוכנית הקלה כמותית.

 a1sx2_Original1_Wall_Street_Sign_01.jpg

הירידות בארה"ב התרחשו כאמור למרות דו"ח חיובי של משרד התעסוקה שהתפרסם אתמול והצביע על כך שבחודש דצמבר התווספו לכלכלה האמריקאית 252 משרות חדשות. שיעור האבטלה ירד בהתאם מ-5.8% ל-5.6% - שיעור נמוך מהתחזיות בשוק ובדומה לשיעור האבטלה בארה"ב טרם השבר הכלכלי. את השבוע הנוכחי סיים הנפט עם ירידה של 8%, כשמחיר הזהב השחור נקבע על 48.36 דולר לחבית. אז אילו מניות כיכבו השבוע החולף ואילו מניות רשמו בסיכום שבועי את הירידות החדות ביותר?
הכוכבות של השבוע
ג'ן וק (GNVC) – מניית חברת הביומד ג'ן וק כיכבה השבוע עם זינוק של 58% שמעניק לחברה הקטנה שווי של 60 מיליון דולר. החברה מפתחת תרופות וחיסונים המבוססים על פלטפורמה שפיתחה לייצור תרופות מבוססי גנים. תרופת הדגל של החברה היא פיתוח משותף עם ענקית התרופות נוברטיס לטיפול באובדן שמיעה ובעיות שיווי משקל. הטיפול של ג'ן וק צפוי לאפשר גידול מחודש של השיערות הזעירות בתוך האוזן שאחראיות על שמיעה ונהרסות כתוצאה מהזדקנות או חשיפה לקולות חזקים (מוזיקה, בניה, פיצוצים). החברות צפויות לבצע ניסוי ב-45 חולים בארה"ב בניסוי שצפוי להסתיים ב-2017.
פרונטליין (FRO) – חברת השילוח הימית פרונטליין ראתה את מנייתה משלימה השבוע זינוק של 57%. החברה המתמחה בעיקר במיכליות נפט, והיא מתמקדת בהובלה של נפט גולמי למפעלי זיקוק בעולם. הזינוק במניה הגיעה בעקבות הערכות בשוק שחברות נפט צפויות לאכסן מלאי נפט גבוה בשל הצניחה במחיר. פירמת ג'י.בי.סי אנרג'י מעריכה כי בחודשים הקרובים צפויות החברות לאכסן עד 60 מיליון חביות נפט במכליות. השנה הרוויחו בעלות המכליות 35 אלף דולר ליום בממוצע עבור השימוש במכלית אחד.
נובטל ויירלס (MIFI) – מניית חברת התקשורת האלחוטית בפס רחב נובטל ויירלס זינקה השבוע גם 57% לשווי של 215 מיליון דולר.  נובטל היא אחת החברות המובילות בתחום ה"אינטרנט של הדברים" (Internet of things), התחום החם כיום המאפשר תקשורת בין מכשירים, מערכות ושירותים שונים (הבית החכם, לבוש לניטור מדדים בריאותיים ועוד). החברה השיקה השבוע פתרון חדש בשם MT 1200, פתרון נייד הניתן לתכנות לניטור צי רכב.
וסקולר ביוג'ניקס (VBLT) – מניית חברת הביוטכנולוגיה הישראלית וסקולר ביוג'ניקס טיפסה השבוע 56% לשווי של 213 מיליון דולר. החברה מתמקדת בפיתוח טיפולים לסרטן ומחלות דלקתיות המשפיעות על מערכת החיסון. וסקולר מפתחת פלטפורמה לטיפול בסרטן מוח אגרסיבי, וקיבלה מעמד של תרופת יתום בארה"ב ואירופה. החברה פרסמה בסוף 2014 מידע חיובי מניסוי שלב 2a בטיפול בסרטן בלוטת התריס. וסקולר הנפיקה את מניותיה באוגוסט האחרון, אך המסחר הושעה בחודשיים לאחר שמשקיע מרכזי לא השתתף בהנפקה. הצדדים הגיעו להסכמה באוקטובר, החברה גייס 65 מיליון דולר, וחזרה להיסחר.
ארינה פרמסוטיקלס (ARNA) – מניית חברת הביומד ארינה פרמסוטיקלס טיפסה השבוע 51% לשווי של 1.27 מיליארד דולר. הזינוק במניה הגיע בתגובה לפרסום מידע מניסוי קליני שלב 1(!) שפרסמה החברה בתרופה למחלות אוטואימיוניות. התרופה אמורה לטפל בשורה של מחלות כמו טרשת נפוצה, קרוהן ועוד. הנתונים מהניסוי ב-50 אנשים בריאים הראו ירידה של 69% בספירת תאי הדם הלבנים כתוצאה מהשימוש בתרופה. מלבד זאת, לארינה יש כיום תרופה מאושרת לטיפול בהשמנת יתר.
הצונחות של השבוע 
קאלוביוס פארמסוטיקלס (KBIO) – קריסת השבוע התרחשה בחברת הפארמה קאלוביוס האמריקאית שאיבדה 73% משוויה, ונסחרת כיום ב-17 מיליון דולר בלבד. החברה מהנדסת נוגדנים וחלבונים לטיפול במחלות מדבקות, מחלות אוטואימיוניות וסרטן. קאלוביוס הודיעה השבוע כי היא מפסיקה את הניסוי הקליני שלב 2 בתרופה שפיתחה ונועדה להילחם בגורם אפשרי לטיפול בזיהום בריאות בחולי סיסטיק פיברוזיס, זאת לאחר שהתרופה נכשלה ביעדי הניסוי. יום לאחר הודעת הכישלון, התפטר מנכ"ל החברה מכלל תפקידו בהנהלה ובדירקטוריון.
פוסט רוק אנרג'י (PSTR) – חברת הנפט פוסט רוק אנרג'י איבדה השבוע 40.5% משוויה והיא נסחרת בשווי של 17 מיליון דולר בלבד. החברה מאוקלהומה עוסקת בחיפוש והפקת נפט וגז טבעי, ומתמקדת באוקלהומה וקליבלנד. הירידה במניה מגיעה בשילוב של הצניחה במחיר הנפט השבוע ומכירות של אנשי פנים.
אי2 אופן (EOPN) – מניית חברת הטכנולוגיה אי2אופן (E2open) איבדה השבוע 39% משוויה לאחר דו"חות מאכזבים. החברה הנסחרת כיום בשווי של 253 מיליון דולר ומציעה שירותי תוכנה-על-פי-דרישה על גבי ענן, סיפקה גם תחזיות נמוכות מהערכות השוק שגררו את המניה עמוק לתוך הטריטוריה האדומה.
בריינסטורם (BCLI) – עוד ישראלית ברשימה היא מניית חברת הביומד בריינסטורם שאיבדה 39% לשווי של 70 מיליון דולר. בריינסטורם כיכבה בשבוע שעבר, בעקבות הציפיות של השוק לפרסום מידע חיובי בניסוי הקליני שלב 2a בחולי מחלת הניוון השרירי ALS. החברה פרסמה ביום שני את הנתונים החיוביים כצפוי, שהראו אפקט קליני חיובי ב-92% מהחולים, והמניה הגיבה בירידה. הירידות הוחרפו כשהחברה הודיעה על הסכם למימוש אופציות עם בעלי מניות בחברה שמימשו 2.5 מיליון אופציות והזרימו לקופתה 14 מיליון דולר, ובתמורה קיבלו חבילת אופציות חדשה הגדולה ב-50% מהקודמת במחיר הגבוה ממחיר השוק ב-29%.
ארגוס תרפיוטיקס (ARGS) – מניית חברת הביומד ארגוס נפלה 36% השבוע לשווי של 183 מיליון דולר. ארגוס המפתחת תרופות מותאמות אישית לטיפול בסרטן ומחלות מדבקות, דיווחה כי הטיפול הניסיוני לאיידס שפיתחה לא עמד בציפיות, ולא הראה שיפור משמעותי לעומת הפלסבו. המשקיעים חוששים כי התוצאות מעמידות את כל הפלטפורמה שפיתחה החברה בסימן שאלה.

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3