תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

בנק אוף מונטריאול מציג: 185 שנים רצופות של תשלום דיבידנד

בנק אוף מונטריאול לא פיספס תשלום דיבידנד משנת 1829 והיא החברה הציבורית הקנדית עם תשלום הדיבידנד הרצוף הארוך ביותר

בנק אוף מונטריאול (BMO) היא קבוצת שירותים פיננסים מגוונת המספק שירותי בנקאות קמעונאים, ניהול עושר וכן שירותי ומוצרי בנקאות להשקעות. הבנק, הנסחר לפי שווי של 45 מיליארד דולר, משלם בקביעות דיבידנד לבעלי המניות מאז שנת 1829, כמעט 4 עשורים לפני הקמת הפדרציה הקנדית, היא קנדה, בשנת 1867. במהלך התקופה הזו התרחשו שתי מלחמות עולם, המיתון הגדול של שנות ה – 30 של המאה הקודמת, עשרות משברים פיננסים ובועות שהתרחשו בשווקי המניות. עדיין ולמרות כל זאת החברה לא פסחה על אף תשלום דיבידנד לבעלי מניותיה.למעשה, לאורך התקופות התנודתיות הללו, החברה הגדילה את תשלום הדיבידנד. אם ההיסטוריה מצביעה על העתיד החברה צפויה לשלם דיבידנד גם במאה הבאה. 185 שנות תשלום דיבידנד מציבות את החברה כחברה הציבורית הקנדית עם תשלום הדיבידנד הרצוף הארוך היותר.

a1sx2_Original1_Bank_of_Montreal.jpg


כיצד בנק אוף מונטריאול מצליח לשמר את תשלום הדיבידנד ?
ראשית מערכת הבנקאות הקנדית ידועה בשמרנותה. משקיעים לעיתים קרובות מתלוננים שהבנקים הקנדיים אינם גמישים, אך זה כנראה המרכיב המרכזי להצלחתם. הדבר בלט במיוחד לאור המשבר האחרון בשנת 2008 שמערכת הבנקאות הקנדית הוכרזה כיציבה בעולם. בעוד בנקים בינלאומיים התמכרו להלוואת הסאב-פריים ומכשירים אקזוטיים והלוואת מגובות משכנתאות,  Bay Street, המקבילה הקנדית ל – Wall Street נותר חסין יחסית וללא פגיעה משמעותית. גם אם הבנקאים מתפתים למרדף אחר תשואות, הממשלה הפדרלית הקנדית שומרת על תקנות מחמירות של הון עצמי, מתן משכנתאות ובעלות זרה על בנקים. יותר מכך, מערכת הבנקאות הקנדית הינה אוליגופול, ומכאן שהיא רווחית ביחס למערכות בנקאות אחרות. שבעת הבנקים הגדולים בקנדה חולשים על 93% מהנכסים המנוהלים במערכת הפיננסית. מבנה זה מאפשרת להם יתרון לגודל ולכן כמעט בלתי אפשרי למתחרים להיכנס. גם אם שחקן בינלאומי מגיע עם מיליארדי דולרים ומנסה להיכנס למדינה, הוא יתקשה מאוד לרכוש לקוחות. העברת חשבונות למוסד בנקאי אחר היא טרחה עבור הלקוחות, רובם יישארו נאמנים לבנק בו נמצאים הוריהם.
לאור מאפיינים אלו, בנק אוף מונטריאול יכול לייצר החזר השקעה, שנה אחר שנה, ללא דאגה מיותרת מתחרות שתשחק משמעותית את הרווחיות. דבר זה מתרגם לתשלומי דיבידנד יציבים וצומחים עבור המשקיעים.
השנה הפיסקלית של הבנק מסתיימת ב – 31.10. הרווח הנקי של 2014 הסתכם ב- 4.3 מיליארד דולר, עלייה של 3% ביחס לשנה קודמת. ההון העצמי, על פי דרישות באזל 3 עומד על 10.1%. ברבעון הרביעי דיווח הבנק על רווח נקי של 1.07 מיליארד דולר, החברה העלתה את הדיבידנד הרבעוני ב- 3% ל- 0.8 דולר למניה. הבנק נסחר לפי שווי של 44 מיליארד דולר, מכפיל רווח של 12, ובתשואת דיבידנד של 4%. 

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

 

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3