תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

הקטנות של הגדולים: אלו חברות היתר שזוכות לאמון מנהלי קרנות הנאמנות

בזמן שמניות המדדים המרכזיים בת"א שוברות שיאים, מניות היתר נדחקות מאור הזרקורים. איפה המוסדיים מאמינים שנמצאות המציאות הגדולות?

למרות המלחמה, על אף המיתון שמרחף באופק, ואחרי שנתיים חזקות בשוק ההון המקומי, הבורסה לא נחה ב-2014. מתחילת השנה שברו המדדים המרכזיים באחד העם שיאים של כל הזמנים, כשמדד ת"א 25 טיפס 9.2% ל- 1,456.28 נקודות, ומדד ת"א 100 רחוק עשירית האחוז משיא כל הזמנים שלו ב-1305 נקודות לאחר עליה של 8.1% מתחילת השנה. כשהפוקוס של שוק ההון התמקד במניות השורה הראשונה והשנייה, הציגו מניות היתר 50 ביצועי חסר עם ירידה של כמעט 2% במהלך 2014. הפער שנפתח בין המדדים הוביל משקיעים רבים, ביניהם מוסדיים גדולים לחפש הזדמנויות במניות החברות הבינוניות והקטנות יותר, וחלקן כבר הניבו פירות. אז מהן לדעת מנהלי קרנות הנאמנות המניות המבטיחות ביותר שמסתתרות בין מניות היתר?
ההחזקה הגדולה ביותר בקרב מניות היתר בקרנות הנאמנות היא מניית אלרון עם אחזקה כוללת של 107 מיליון שקל. חברת האחזקות המתמקדת בחברות טכונולוגיה ומיכשור רפואי רשמה תשואה לא חלשה ב-2014 עד כה של 0.45%. מדובר בתשואה עדיפה על המדד, אך לא מרשימה באופן אבסלוטי. הסיבה – האחזקה המרכזית של אלרון, גיוון אימיג'ינג נמכרה בסוף 2013 לחברת קובידיאן לפי שווי הקרוב למיליארד דולר. הדבר הוביל את אלרון לרשום רווח של 336 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2014, לעומת הפסד של 28 מיליון שקל. בנוסף, בתחילת השנה החליפה אלרון בעלות בעצמה, כאשר השליטה בקבוצת אידיבי עברה לידיהם של אלשטיין ובן יוסף. מגודל האחזקה ניכר שמוסדיים רבים מאמינים כי למנייה פוטנציאל נוסף בהמשך הדרך.

a1sx2_Original1_bull_01.jpg

ומטכנולוגיה לדיור מוגן. ההחזקה השנייה בגודלה בקרב קרנות הנאמנות היא חברת מגדלי הים התיכון המתמקדת בדיור מוגן ברחבי ישראל. ההחזקה של הקרנות מסתכמת בכ-68 מיליון שקל. החברה שבשליטת מוטי קירשנבאום השלימה הנפקה ראשונה לציבור בסוף פברואר האחרון, מההנפקות ההון המוצלחות שנראו באחד העם בשנים האחרונות. המניה המשיכה במומנטום חיובי כחודש מאז ההנפקה ואז החלה לאבד גובה עד תחילת סוף יולי, כשהיא השילה כעשירית משוויה.בין היתר הסיבה קשורה לתוצאות החלשות במחצית הראשונה, אז רשמה מגדלי הים התיכון הפסד של 6.5 מיליון שקל, לעומת רווח של 8 מיליון שקל במחצית המקבילה. אך מאז אוגוסט חווה המניה התאוששות משמעותית, ומאז ההנפקה רשמה עליה של 3.88%.
החזקה בולטת נוספת בקרנות היא חברת וואן טכנולוגיות. וואן שבבעלות עדי אייל מתמקדת בטכנולוגית מידע ומרכזת החזקה של 64 מיליון שקל בקרנות. בין המאמינים הגדולים ביותר בוואן נמצאים ילין לפידות המחזיקים יותר מ-10% מהחברה. ההשקעה בוואן הניבה לקרנות פירות ב-2014 עם תשואה מרשימה של 18.7%. הזינוק במניה לא מוסבר על ידי תוצאות החברה, כשוואן רשמה רווח נקי של 23 מיליון שקל במחצית הראשונה – ירידה של 6% לעומת התקופה המקבילה.
ההחזקה הרביעית בגודלה בקרב הקרנות, היא כהן פיתוח, שמרכזת השקעה של 63 מיליון שקל. לכהן פיתוח, שבשליטת קבוצת דלק, פעילות מרכזית אחת – האחזקה בשותפות קידוחי הגז ונפט אבנר. לכהן פיתוח אחזקה של כמחצית מהשותף המנהל של אבנר המחזיקה בחלקים ממאגר תמר, לוויתן וים תטיס. תוצאות החברה לא הרשימו מדי, עם רווח נקי של 8 מיליון שקל במחצית הראשונה, בדומה לתקופה המקבילה. מה שכן הרשים היה הזינוק שרשמה המניה מתחילת 2014 – של 34%. הביצועים של כהן פיתוח מדגישים את החשיבות של בחירה נכונה וממוקדת של מניות, שיכולה להניב תוצאות עודפות משמעותית על מדד הייחוס.
את רשימת חמשת מניות היתר הבולטות בקרנות חותמת מגה אור. חברת מרכזי הקניות המסחריים נמצאת כבר תקופה ארוכה ברשימת הפיבוריטיות של המשקיעים המוסדיים. המודל של מגה אור דומה לזו של ביג הגדולה יותר (איתה היא שותפה במספר מרכזים בארץ). היא מרכזת כיום השקעה של 63 מיליון שקל מהקרנות, ובהתחשב לגודל החברה מדובר בכחמישית מהחברה (!). גם פה מחזיקות הקרנות של ילין לפידות בקרוב ל-10% מהחברה תקופה ארוכה. במחצית הראשונה רשמה מגה אור גידול נאה ברווח הנקי של 8% לעומת המחצית המקבילה, עם 19 מיליון שקל. ההשקעה במגה אור הוכיחה את עצמה ב-2014, עם תשואה של 19.5% למשקיעים.

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • 1
  • 1
  • 2
  • 3