תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

שנת 2015 החלה בהיסוס בוול סטריט; נוירודרם ובריינסטורם כיכבו

בסיכום שבועי המדדים המובילים סיימו בטריטוריה האדומה בריינסטורם הישראלית כיכבה עם זינוק של 95% השבוע ונוירודרם טיפסה 99%

יום המסחר הראשון של השנה החדשה הסתיים בגמגום: מדד דאו ג'ונס עלה 0.1% בזמן שנדסא"'ק וה-S&P 500 איבדו 0.2% ו-0.3% בהתאמה. המסחר היה מקוצר השבוע עקב כניסת השנה האזרחית. בסיכום שבועי איבד דאו ג'ונס 1.2%, ה-S&P 500 נחלש ב-1.5% ונסאד"ק השיל 1.7%.
מלבד המשך החולשה של השווקים באירופה, פרסום נתוני מאקרו חלשים מן הצפוי העיב על המסחר בארה"ב מדד הייצור התעשייתי (ISM) נפל לרמה של 55.5% בחודש שעבר, מרמה של 58.7% בנובמבר - ומתחת לתחזיות האנליסטים שחזו שהמדד יירד לרמה של 57%. המשמעות היא כי חברות התעשייה בארה"ב צמחו בדצמבר בקצב הנמוך ביותר מאז הקיץ האחרון, כשמנהלים רבים מציינים את העובדה שבעיות עבודה בנמלי החוף המערבי יצרו עיכובים ביצוא סחורות. כמו כן, מדד מנהלי הרכש בענף התעשייה ירד בדצמבר 2014 לרמתו הנמוכה ביותר מאז ינואר 2013 - שפל של כמעט שנתיים. המדד בדצמבר עמד על 53.9 נקודות, ירידה משיעור של 54.8 נקודות בנובמבר. גם הנפט המשיך להיחלש השבוע, כשמחיר חבית נפט ירד ל-52.69 דולר – המחיר הנמוך ביותר מאז אפריל 2009. בכך השלים מחיר חבית הנפט צניחה של 46% במהלך 2014.

הכוכבות של השבוע

נפרוג'נקס (NRX) – מניית מפתחת התרופות בצפון קרוליינה זינקה השבוע 119%. החברה העוסקת בפיתוח תרופות חדשניות למחלות בכליות דיווחה השבוע כי תרופת הדגל שלה נמצאה בטוחה מבחינה קרדיולוגית. התרופה, פירידורין (pyridorin) נמצאת בשלבי ניסוי מתקדם בחולים עם סכרת ניורופטית, מחלה כרונית המנוונת את הכליות כתוצאה מסכרת ומגדילה את הסיכון למחלות לב. באמריקה כיום 6 מיליון חולים רלוונטיים, שללא טיפול אפקטיבי נאלצים לעבור דיאליזה או השתלת כליות. אין כיום מוסדיים ישראלים בנייר.
נוירודרם (NDRM) – החברה הישראלית הראשונה השבוע ברשימה, אך לא האחרונה. נוירודרם, רשמה השבוע זינוק של 99% במניה. הזינוק השבוע הגיע לאחר שהחברה פרסמה נתונים ממחקר ביניים שביצעה בתרופת הדגל של החברה. הפיתוח המרכזי של נוירודרם הוא שילוב של מכשיר ותרופה המזרים באופן תת-עורי מנות גבוהות ונמוכות של תרופות לבודופה וקרבידופה. בניסוי בו השתתפו 16 חולים נרשמו תוצאות חיוביות, עם תגובות חיוביות לתרופות. המוצרים כיום בשוק המצריכים לקיחה אורלית של התרופות, סובלים גם מחיי מדף קצרים, ודורשים כי החולים יצרכו כמות גדולה של כדורים בכל יום, דבר שגורם לתנודתיות גבוהה ברמות הפלאזמה שלהם. כעת מטרת החברה היא להיכנס לניסוי שלב 3 בשנה הנוכחית, ולזכות באישור ה-FDA וה-CE ב-2018. החברה הונפקה רק בנובמבר, כך שאין עדיין נתונים על החזקות מוסדיים בנייר.
בריינסטורום (BCLI) – עוד חברת ביו מד ישראלית שרשמה שבוע חזק במסחר בוול סטריט. בריינסטורם מפתח תקווה מפתחת תרופות המבוססות על שימוש בתאי גזע לטיפול במחלות עצבים ניווניות כמו ALS, פרקינסון וטרשת נפוצה. מניית החברה רשמה זינוק של 95% השבוע. החברה לא פרסמה הודעה רשמית השבוע, אך בתחילת שבוע המסחר הבא (5 לינואר) היא צפויה לפרסם את התוצאות הסופיות של הניסוי הקליני שלב 2 בניסוי לטיפול במחלת ה-ALS שנערך בישראל וכולל 26 חולים. תוצאות הביניים של הניסוי שהתייחסו ל-14 חולים הראו יעילות של הטיפול. הציפיות בשוק לבשורות חיוביות דחפו את המנייה לזינוק בשני ימי המסחר האחרונים. בין המשקיעים הישראלים הבולטים בחברה ניתן למצוא את האוניברסיטה העברית.
מת'ס אנרג'יס (MEIL) – מניית חברת האנרגיה החלופית הקטנה מלאס וגאס טיפסה השבוע 80%. החברה מתמחה בייצור ביו-דיזל ומכירת מיכשור לחברות בתחום. הזינוק במניה הגיעה בתגובה להודעת הבית הלבן על אישור תמריצי מס לחבורת ביו-דיזל עבור שנת 2014. בהקשר לשנה הנוכחית, החברה ממתינה להכרעת הקונגרס בנושא חבילת התמריצים. אין כיום מוסדיים בנייר.
סיסורקס (SYRX) – המזנק האחרונה ברשימה היא סיסורקס מקליפורניה. החברה מספקת שירותי IT לאבטחה ואופטימיזציית מידע. לקוחותיה המרכזיים של סיסורקס הם רשויות ממשלתיות בארה"ב ובערב הסעודית. מניית החברה זינקה השבוע 53% מבלי שהחברה פרסמה חדשות מטעמה. החברה ביצעה הנפקה לציבור באפריל האחרון ונסחרת כיום לפי שווי של 40 מיליון דולר. אין מוסדיים ישראלים בנייר.

הצונחות של השבוע

סיויו (CVEO) – מניית חברת השירותים לשדות קידוח מיוסטון טקסס איבדה השבוע 52% משוויה. סיויו המספקת שירותי אירוח ותחזוקה לצוותים בשדות הקידוח הודיעה השבוע כי היא משעה את מדיניות הדיבידנד שלה וסוגרת חלק ממיקומיה בשל הצניחה בביקוש. החברה הפחיתה את כוח האדם שלה בקנדה ב-30% ובארה"ב ב-45% בשנה החולפת כתוצאה מהצניחה במחיר הנפט מאז יוני האחרון. החברה הודיעה כי אם השפל בנפט ימשך היא תאלץ לבצע מחיקה בחלק משווי נכסיה ותפחית את הוצאות התפעול שלה ב-78% ל-85 מיליון דולר. סיויו החלה להיסחר ביוני האחרון כתוצאה מספין-אוף מחברת האם אויל סטייטס (OIS). להוסיף על כל זאת, קרדן הגידור ג'אנה פרטנס שניהלה מאבק ארוך השנה מול הנהלת החברה, והשיגה לפני חודשיים בלבד את מינויים של שלושה דירקטורים עצמאיים מטעם הקרן, דיווחה לבורסה כי מכרה את כל החזקותיה בחברה. אין כיום מוסדיים ישראלים בנייר.
הארווסט נטוראל ריסורסז (HNR) – חברה נוספת שסובלת מהצניחה במחיר הנפט היא הארווסט נטוראל ריסורסז. החברה, גם כן ביוסטון טקסס איבדה השבוע 52% משוויה. החולשה במניה נובעת הן מהצניחה במחיר הנפט, וספציפית בשל חוסר ודאות על עתיד העסקה למכירת החזקתה במיזם משותף עם ממשלת ונצואלה. החברה היתה אמורה להשלים את מכירת 32% מפטרודלתא. החלק הראשון בעסקה הושלם בינואר 2014, ובו קיבלה הארווסט 125 מיליון דולר במזומן, ששימשו בעיקר להפחתת חובותיה. החלק השני היה אמור להיות משולם עד סוף 2014, אך ממשלת ונצואלה לא אישרה את התוכנית. כתוצאה מכך הודיעה הארווסט כי ביטלה את תוכניתה לצאת מונצואלה. אין כיום מוסדיים ישראלים בנייר.
גרייט נורת'רן איירן אור (GNI) – מניית חברת הכרייה ממינסוטה נחתכה השבוע ב-44%. החברה המחזיקה במכירות ברזל בצפון מזרח מינסוטה היא שותפות בנאמנות אשר צפויה להיסגר באפריל השנה, אשר חילקה דיבידנד של 2 דולר השבוע וצפויה לבצע עוד חלוקת דיבידנד אחת המשקף שווי של 8.39 דולר למניה. המניה סיימה את השבוע במחיר של 10.77 דולר. אין מוסדיים ישראלים בנייר.
אטוסה ג'נטיקס (ATOS) – חברת הביו מד אטוסה ג'נטיקס מסיאטל איבדה השבוע 25% משוויה. החברה מפתחת בדיקות מעבדה לאיבחון סרטן השד. החברה ספגה עיכוב לאחר שה-FDA הודיעה בספטמבר האחרון כי מכשיר האיבחון של החברה, פורסייט אינו עולה על פיתוחים קיימים היום בשוק. כתוצאה מכך, החברה החליטה להתמקד במכשיר אלטרנטיבי בפיתוחה החברה לא פרסמה הודעות מטעמה השבוע. אין כיום מוסדיים ישראלים בנייר.
דאטהראם (DRAM) – מניית חברת הטכנולוגיה הותיקה והקטנטנה מניו ג'רזי איבדה השבוע 25% משוויה. החברה מפתחת מוצרי זיכרון לשרתים ועמדות עבודה. החברה פרסמה השבוע תוצאות חלשות לרבעון הפיסקלי השני של 2015, שכללו ירידה בהכנסות של 7% לעומת הרבעון המקביל ל-6.9 מיליון דולר. בשורה התחתונה רשמה החברה הפסד של 1.5 מיליון דולר, לעומת הפסד של 300 אלף דולר ברבעון המקביל. אין כיום מוסדיים ישראלים בנייר. 

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3