תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

מכירת חיסול: איזה מניות ישראליות מכרו המוסדיים בשורט בקרנות הנאמנות

סטוקר בחן את השינויים ביתרות השורט של מנהלי קרנות הנאמנות – מי פספס במליסרון ומי הרוויח באפריקה


מנהל השקעות טוב יודע לזהות לא רק את המניות הטובות שצפויות לזנק, אלא גם את המניות שבדרך למטה. מנהל השקעות מצוין יודע גם מתי למכור אותן בחסר. סטוקר בדק את השינויים ביתרות השורט של מנהלי ההשקעות בקרנות הנאמנות של חודש ספטמבר– אילו מניות סומנו לרדת, מי אכזבה ומי התרסקה בגדול.
אפריקה2014 היתה אמורה להיותה השנה של ענקית הנדל"ן שבשליטת לב לבייב. העבודה הקשה והדרך הארוכה שביצעה החברה מאז הסדר החוב שלה לפני ארבע שנים, יחד עם הזרמת מאות המיליונים של לבייב לחיזוק ההון שלה התחילו להראות את אותותיהן השנה. אלא שבאמצע השנה החל הנפט לאבד גובה במהירות, ויחד איתו גם כלכלת רוסיה, השוק המרכזי של אפריקה. החולשה של השוק הרוסי, יחד עם העימות בין רוסיה לאוקראינה שלחו את אפריקה לסחרור ואת מנית החברה לירידה של 33% מאז סוף ספטמבר וסך הכל 38% מאז תחילת השנה. מי שזיהו את זה בזמן היו אלטשולר שחם שהגדילו בספטמבר את יתרת השורט שלהם באפריקה במיליון מניות, והחזיקו בסוף ספטמבר 5.4 מיליון מניות בשורט בשווי של 34.4 מיליון שקל. נכון להיום הם מורווחים כ-10 מיליון שקל על הפוזיציה עד כה.

a1sx2_Original1_bear.jpg

בזן – בתי הזיקוק הם חברה נוספת שספגה מכה מהחולשה במחיר הנפט השנה. בז"ן השלימה ב-2014 את תוכנית ההשקעות הענקית שלה בהיקף של כ-1.5 מיליארד דולר, וציפתה לגרוף את הפירות. אלא שבניגוד לתחזיות החברה מרווח הזיקוק באגן הים התיכון (אשר קובע את רווחיות בז"ן) לא התאושש ממש השנה. בנוסף, מחיר הנפט שנחתך בחצי מאז יוני מקשה על המרווח להתאושש, יחד עם שוק אירופאי לא צומח שלא מגדיל את הביקוש לסולר – התזקיק המרכזי של בז"ן. דו"חות הרבעון השלישי של בז"ן שהתפרסמו לפני חודש הציגו המשך ירידה ל המרווח. מניית בזן איבדה 12% מאז סוף ספטמבר. מי שזיהה את החולשה בנייר היה שוב בית ההשקעות אלטשולר שחם שהחזיק ביתרת שורט של 1.3 מיליון מניות בהיקף של 1.75 מיליון שקל (בדומה לחודש הקודם).

הפספוס הגדול

טאואר – חברת השבבים מבית החברה לישראל הראתה השנה שגם הטובים ביותר יכולים לטעות. במקרה הזה, אלטשולר שחם שבחרו בספטמבר להחזיק ב-520 אלף מניות טאואר בשורט בשווי 19.49 מיליון שקל. אלא שיצרנית השבבים ממגדל העמק רשמה שנה פנומנאלית בבורסה ב-2014. מניית החברה עלתה עד כה 158%, ו-36% מאז סוף ספטמבר. עיקר הזינוק נבע מהעובדה כי טאואר זכתה השנה במכרז יחד עם ג'ייפי ההודית וקבוצת חברות נוספות להקמת מפעל שבבים בהודו, כאשר מפעל זה צפוי לספק לה רווחיות גבוהה במיוחד. עם זאת, עדיין לא נקבע מועד להקמתו כאשר החברה ממתינה לעדכונים מהממשל ההודי. בנוסף לזאת, טאואר הצליחה להכות את תחזיות האנליסטים בדו"חות הרבעון השלישי עם זינוק של 70% במכירות ושיפור של 153% בשורה התחתונה. אם באלטשולר שחם לא נגעו בפוזיציה מדובר בהפסד של 7 מיליון שקל על הנייר.
מליסרון – מפספוס אחד לשני. חברת הקניונים שבשליטת ליאורה עופרה זכתה משומה לחוסר אמון מצד פסגות והראל, שהחליטו בספטמבר להמשיך ולהחזיק את מניות מליסרון בשורט. פסגות כשבעת אלפים מניות בשווי של 719 אלף שקל והראל עם ארבעת אלפים שבע מאות מניות בשווי של 463 אלף שקל. מליסרון  התרכזה בשנתיים האחרונות בעיקר הקטנת המינוף שלה, מימוש קניונים (כחלק ממיזוג בריטיש ישראל) ופתיחת הקניון הגדול בבאר שבע. אלא שהתחרות העזה בדרום יחד עם חשש של ירידה בהיקף הקניות בקניונים הובילו את חלק מהמשקיעים להירתע מן המניה. אך מליסרון השלימה מאז ספטמבר עליה של 10% כשהיא נכנסת לראשונה למדד ת"א 25.
ביג – חברת מרכזי הקניות שבשליטת יהודה נפתלי רשמה שנה טובה ב-2014. החברה המשיכה ליהנות ממעמדה כחברת מרכזי הקניות הפתוחים הגדולה בישראל, כשהיא ממשיכה להגדיל את הנכסים שלה בארה"ב, המהווים את רגל הפעילות השניה שלה. התוצאות באו לביטוי בדו"חות האחרונים של הרבעון השלישי כשהיא הציגה עליה של 24% ב-FFO, וזינוק של 55% ברווח הנקי שהסתכם ב-79 מיליון שקל. סך הכל השלימה מניית החברה ב-2014 זינוק 22%, שהיא הוסיף 4% מאז סוף ספטמבר. מי שלא האמין בביג היה פסגות שהחזיק בפוזיציה שורט קטנה של 253 אלף שקל בסוף ספטמבר.
רמי לוי – פה מדובר בפספוס מסוג אחר. רשת קמעונאות הדיסקאונט שבשליטת רמי לוי איבדה השנה 20% משוויה מאז ינואר. שווי הרשת התכווץ ב-850 מיליון שקל, כשהיא מסבה למשקיעים שלה, וללוי בראשם הפסד צורב. הירידה במניה נבעה בשל מספר גורמים, בין היתר הירידה בכלל תוצאות הענף, חוק המזון, האטה בצמיחת הרשת וחשש מהשפעת העלאת שכר המינימום. מצב הרשת התחדד עם פרסום תוצאות הרבעון השלישי בהם הציגה הרשת רווח נקי של 20.5 מיליון שקל – ירידה של 50% לעומת הרבעון המקביל. מי שזיהה את החולשה היה הראל. אלא שהראל דווקא הקטינו בספטמבר את פוזיציית השורט שלהם ברמי לוי לרבע מהיקפה באוגוסט, והחזיקו רק באלף ארבע מאות מניות בשווי של 260 אלף שקל. מאז סוף ספטמבר צנחה המניה 18%.
נייר חדרה – יצרנית הנייר מקבוצת כלל של לן בלווטניק לא כיכבה בשנים האחרונות. החולשה בשוק, יחד עם הסתבכות בטורקיה, מחירי אנרגיה גבוהים וסיכוכי עובדים הובילו את החברה להפסדים כבדים בשנים האחרונות. ביולי האחרון הוחלט להחליף את המנכ"ל עופר בלוך במומו לירן אשר כיהן כמנכ"ל חברת אבגול. את הרבעון השלישי סיימה נייר חדרה עם הפסד צורב של 60 מיליון שקל, כתוצאה ממכירות חלשות, הוצאות חשבונאיות בשל אובדן ערך והשלכות מבצע "צוק איתן". מאז סוף ספטמבר איבדה מניית החברה 50%. הראל זיהו גם כאן את החולשה במניה, אך החזיקו בכאלף מניות בלבד בשורט בשווי של 136 אלף שקל.

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

 

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • 1
  • 1
  • 2
  • 3