תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

גורו בשבוע: כך נראה תיק ההשקעות של מריו גבלי

משקיע הערך מצליח להכות באופן עקבי את המדדים בעזרת שיטת ההערכה שפיתח ותיק השקעות מפוזר

מריו גבלי (72) הוא גורו בגובה העיניים. המשקיע והאנליסט האמריקאי-איטלקי מכהן כיו"ר ומנכ"ל חברת ההשקעות גמקו (GAMCO) החברה שייסד ב-1977 והפכה אותו לאחד מהאנשים העשירים בארה"ב. גמקו נסחרת בבורסה בניו יורק (סימול: GBL) ומנהלת תיק השקעות בהיקף של כ-18.6 מיליארד דולר. נוסף על ניהול ההשקעות, החברה בניהולו של גבלי מעניקה שירותי ייעוץ השקעות לקרנות גידור, קרנות נאמנות וגופי השקעה אחרים. גבלי, בדומה לוורן באפט שאת תיק ההשקעות שלו סקרנו בשבוע שעבר, מגיע מבית מדרשו של בן גראהם, אבי תורת השקעת הערך. גבלי לקח את העקרונות של גראהם ופיתח שיטה משלו לביצוע הערכות שווי של חברות - PMV) Private Market Value) - שנלמדת כיום באוניברסיטאות בעולם. לשיטתו של גבלי, PMV הוא הערך שאותו יהיה מוכן לשלם גורם מאותה תעשייה בה פועלת חברה עם נכסים ומאפיינים דומים לאלו של החברה שאת שוויה מעריכים. לצורך שיטה זו, בוחנים עסקאות שנעשו בשוק לרכישת חברה דומה או חטיבות דומות לאלו שמנהל החברה המועמדת לרכישה ואז בודקים האם בהשוואה לעסקאות שנעשו החברה מתומחרת בזול.  לאחר מכן, מנסה גבלי לבדוק האם קיים זרז שעשוי להציף ערך לחברה בדמות שינוי רגולטורי, קונסולידציה בענף, ספין אוף של אחת מחטיבות החברה או קנייה חוזרת של מניות.

a1sx2_Original1_mario_gabelli_02.jpg

כאמור, שיטה זו דומה לזו של באפט וגראהם, אך בשונה מהשניים, שיטת ניהול ההשקעות שלו שונה למדי. בניגוד לבאפט שרוכש בדרך כלל נתח מהותי מחברה ולא פעם הופך למחזיק הגדול בנייר לשנים ארוכות, גבלי מאמין בפיזור ורכישת פוזיציות קטנות באופן משמעותי מבאפט. הגישה הזו הופכת אותו לרלוונטי למשקיעים רגילים מן השורה, אך היא גם העלתה תהיות בשוק שכן פיזור מניות רחב כל כך הוא אסטרטגיה שמתאימה לחסידי תיאוריית השוק היעיל ולא למשקיעי ערך כמו גבלי, שכן  משקיעי ערך מנגד מאמינים בבדיקה מעמיקה של החברות שבהן הם שוקלים להשקיע ואיתור אותן חברות אטרקטיביות להשקעה.
תיק ההשקעות של גבלי כולל כיום יותר מ-850 מניות, נקודה שמעמידה בסימן שאלה האם גבלי וצוותו אכן ביצעו בדיקה מעמיקה בטרם בחרו להשקיע בכל אחת מהמחברות שבפורטפוליו. תהיות אלו מתחזקות כשמגלים שגבלי בפתח פוזיציות ב-47 מניות רק ברבעון השלישי. אך תהיות לחוד, ותוצאות לחוד. בשונה מבאפט שידע להציג תוצאות טובות בטווח הארוך, אך בשנים האחרונות מתקשה להכות את השוק ואף מפגר אחריו, גבלי מכה את השוק בעקביות. בחמש השנים רשמה גמקו תשואה מצטברת של 145.6% (ממוצע של 19.7% בשנה) – 20% מעל לתשואת מדד ה-S&P 500 באותה התקופה. למעשה, גבלי הצליח לעקוף את תשואת השוק בארבע מתוך חמש השנים האחרונות. אז מהן ההשקעות הבולטות בתיק של גבלי?


דירקט טי.וי (DTV) – ההחזקה הגדולה ביותר של גבלי היא עוד נקודת דמיון בינו לבין באפט. גבלי מחזיק ב-3.9 מיליון מניות דירקט טי.וי בשווי של 339 מיליון דולר. חברת השידורים בלווין האמריקאית המספקת הפצת תכני טלויזיה בארה"ב, אמריקה הלטינית והקריביים, היתה גם ההשקעה הגדולה ביותר שביצע באפט בתקופה האחרונה (ברקשייר הת'אווי מחזיקה ב-5.97% בשווי 2.6 מיליארד דולר והיא בעלת המניות הגדולה ביותר בחברה). דירקט טי.וי הציגה הכנסות של 32 מיליארד דולר בשנה שעברה ורווח נקי של 2.86 מיליארד דולר. ביתרת המזומנים הגדולה שהיא מייצרת משתמשת החברה לרכישה חוזרת של מניות, כשב-6 השנים האחרונות רכשה דירקט טי.וי מניות בהיקף של כ-20 מיליארד דולר. במאי השנה הודיעה החברה כי הגיעה להסכם עם חברת התקשורת AT&T אשר מעוניינת לרכוש את החברה לפי שווי של 48.5 מיליארד דולר. העסקה ממתינה לאישור הממשלה והרשות להגבלים עסקיים, אשר צפוי להתרחש במאי הקרוב.
אמריקן אקספרס (AXP) – הפוזיציה השנייה בגודלה בתיק של גבלי היא עוד מניית באפט. גבלי מחזיק ב-3.27 מיליון מניות אמריקן אקספרס בשווי של 286 מיליון דולר. חברת כרטיסי האשראי היא אחת מאבני הפינה בתיק של באפט המחזיק ב-14.65% מהחברה הנסחרת כיום בשווי של 95 מיליארד דולר. החברה ידועה בעיקר בשל פעילות כרטיסי האשראי, כרטיסי החיוב והמחאות נוסעים שלה. היא אחראית על 24% מכלל מחזור הפעילות בכרטיסי אשראי בארה"ב. בניגוד למתחרות שלה, ויזה ומאסטרכרד, אמריקן אקספרס גם עוסקת בהלוואות ישירות ללקוחותיה. גבלי ובאפט רואים ככל הנראה את הפוטנציאל הטמון בחברה לצמיחה עתידית מחוץ לתחומי ארה"ב שנובעת מהעובדה שנכון להיום עדיין 85% מחילופי הכספים בעולם נעשים במזומן. אמריקן אקספרס, כמו חברות פיננסיות נוספות נהנות בשנים האחרונות מהשיפור בכלכלה האמריקאית – שיפור שמקרין ישירות על מניית החברה שזינקה אשתקד ב-59% - כפול ממדד S&P 500. עם זאת, מתחילת השנה ביצועי המניה לא הרשימו והיא הוסיפה מאז כ-2.4% בלבד.

ההחזקות הגדולות מתקשות להתרומם

נשיונאל פיול גז (NFG) – השלישית ברשימת ההחזקות הגדולות ביותר בתיק ההשקעות של גבלי היא חברת גז טבעי מניו יורק. נשיונאל פיול גז היא אחת מחברות אספקת הגז הטבעי הותיקות בארה"ב שאחראית על לא מעט מהחידושים בתחום. ביום שישי האחרון נקבע שווי השוק של נשיונאל בבורסת ניו יורק על 5.8 מיליארד דולר. כמו אמריקן אקספרס, גם מנייה זו התקשתה להתרומם, כשמתחילת 2014 רשמה תשואה שלילית של כ-2.9%.
ויאקום(VIA) – ענקית התקשורת האמריקאית ממוקמת במקום הרביעי בתיק של גבלי. נכון לסוף ספטמבר, גורו ההשקעות החזיק ב-3.3 מיליון מניות ויאקום בשווי של 271 מיליון דולר. החברה פועלת במגוון תחומים מבתי קולנוע ועד טלוויזיה בכבלים ונשלטת על ידי המיליארדר סמנר רדסטון. ויאקום מחזיקה בערוצים כמו MTV וניקולודיאון ונחשבת לחברת שידורי התכנים החמישית בגודלה בעולם במונחי הכנסות. מתחילת השנה איבדה מניית החברה 13.4%.
לג מייסון (LM) – את החמישייה הפותחת את התיק של גבלי סוגרת ענקית ניהול הנכסים לג מייסון. גבלי מחזיק ב-4.97 מיליון מניות בשווי 254 מיליון דולר. החברה, שהוקמה ב-1899 בבולטימור שבמרילנד כחברת ברוקראז' ומאז התברגה לרשימת 20 חברות ניהול הנכסים הגדולות בעולם, משרתת אנשים פרטיים וחברות בשש יבשות שונות. נכון לסוף הרבעון השלישי מנהלת לג מייסון נכסים בשווי של 708 מיליארד דולר. בשנה הפיסקלית האחרונה שהסתיימה במרץ רשמה לג מייסון הכנסות של 2.7 מיליארד דולר ורווח נקי של 285 מיליון דולר. בשונה מההחזקות הגדולות האחרות של גבלי, מלג מייסון הוא זכה מתחילת השנה לעדנה, לאחר שמניית החברה זינקה בכ-21.7%. 

מחר: השינויים בתיק המניות של גבלי – אילו מניות נכנסו לתיק ומיהן המניות שהוא בחר לממש

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

 

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3