תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

גורו השבוע של סטוקר: דיוויד איינהורן – ילד הפלא של קרנות הגידור

מאז שהקים את קרן הגידור גרינלייט, רשם איינהורן תשואה שנתית ממוצעת של 20%. אלו המניות המובילות בתיק ההשקעות שלו

בדרך כלל כדי לזכות בתואר "גורו השקעות" צריך לצבור כמה שיערות לבנות. לא כך במקרה של דיוויד איינהורן. מנהל קרן הגידור גרינלייט קפיטל מציג רקורד מרשים של תשואה ממוצעת של 20% בשנה לאחר דמי ניהול ב-19 השנים האחרונות. איינהורן עשה לעצמו שם בוול סטריט כשורטיסט מחונן, שיודע לזהות חברות בעייתיות זמן רב לפני השוק. כבר בגיל 46, הספיק איינהורן לקחת חלק משמעותי במשבר הכלכלי הגדול ביותר בהיסטוריה הנוכחית ולהיות בצד הנכון. כיום איינהורן הוא אחד ממנהלי קרנות הגידור המשפיעים ביותר בשוק, שמסוגל לזעזע כל מניה שהוא מתייחס אליה. אז מיהו איינהורן, איך צבר את הונו וכיצד נראה התיק שלו כיום?

a1sx2_Original1_micron_02.jpg


איינהורן נולד ב-1968 למשפחה יהודית בניו ג'רזי הסמוכה לניו יורק. המשפחה עברה לוויסקונסין כשהיה בן שבע שם גדל. הוא סיים תואר ראשון בממשל בהצטיינות יתרה באוניברסיטת קורנל הנחשבת, האוניברסיטה הצעירה ביותר בליגת הקיסוס. לאחר פחות מ-5 שנים כשכיר, כשהוא בן 26 בלבד החליט גורו ההשקעות לפתוח קרן גידור משלו – גרינלייט קפיטל. הקרן התחילה עם 900 אלף דולר בלבד, כשמחצית מהכסף הגיע מהוריו של איינהורן. כיום, קרן גרינלייט בניהולו מנהלת נכסים בהיקף של 10 מיליארד דולר, כשהונו של איינהורן עצמו מוערך ב-1.81 מיליארד דולר. לשם השוואה, וורן באפט הפך למיליארדר רק בגיל 60, איינהורון עשה זאת 20 שנה קודם.
הגיחה הראשונה של איינהורן לאור הזרקורים היתה בפרשיית אלייד קפיטל (
Allied Capital). בשנת 2002 כשהיה בן 33 בלבד, נאם איינהורן בכנס השקעות והשתלח בחברת הפיננסים הבינונית. איינהורן המליץ לבצע שורט על המניה, תוך שהוא מאשים את החברה אלייד בהונאת הרשות לעסקים קטנים. למחרת המניה צללה 20%. נאום זה של איינהורן הוביל למאבק של 6 שנים, שבסופו רשות ני"ע האמריקאית (SEC) מצאה את אלייד אשמה בהפרה של חוקי חשבונאות והערכות שווי מטעות. איינהורן, שהיה בפוזיציית שורט על אלייד, גרף רווח עתק ואף פרסם ספר רב מכר שעסק בפרשייה. זה היה אות הזינוק למהלך הבא שלו – שורט על ליהמן ברדרס. ביולי 2007, יותר משנה לפני הקריסה, עלתה ענקית הפיננסיים ליהמן ברדרס על הכוונת של איינהורן. איינהורן פתח בפוזיציית שורט גדולה על הנייר, וכמובן שלא היסס לחלוק את מחשבותיו על המניה. הוא טען שליהמן החזיקה בחשיפה מאסיבית לשוק המשכנתאות, וכי לא שיקפה זאת בדוחותיה. הוא המשיך והאשים את ליהמן בתעלולים חשבונאיים מפוקפקים בכנס השקעות מרכזי בנובמבר 2007. סמנכ"לית הכספים דאז של ליהמן ברדרס, ארין קלהן לא נותרה חייבת ויצרה קשר עם איינהורן במאי 2008 בניסיון להבהיר לו את אי-ההתאמות החשבונאיות. קלהן התקשתה לנמק את פשר אי-הסדרים החשבונאים, ואיינהורן מצידו פרסם את תוכן השיחה ביניהם – פרסום שהוביל לירידה חדה במניה. שבועות ספורים לאחר מכן דיווחה ליהמן ברדרס על הפסד של 2.8 מיליארד דולר, וקלהן איבדה את עבודתה. בספטמבר 2008 הכריזה ליהמן על פשיטת רגל.
מאז המשיך איינהורן לבלוט בוול סטריט כשהוא דבק בעמדותיו, גם מול הענקיות הגדולות ביותר
: הוא נכנס למאבקים מתוקשרים עם  מנכ"ל מייקרוסופט לשעבר, סטיב באלמר, כשטען שבאלמר צריך לעזוב את תפקידו כי "הוא חי בעבר" וכי באלמר הוא "המשקולת העיקרית" על מניית מייקרוסופט. בתחילת השנה שעבר, הוחלף באלמר בסאטיה נדאלה; בהמשך גם יצא איינהורן במתקפה על אפל ומנכ"לה, על חוסר השימוש בקופת המזומנים העצומה שלה. גם במאבק זה נחל הצלחות. אז מהן ההחזקות הגדולות ביותר בתיק ההשקעות של דיוויד איינהורן?
מיקרון טכנולוג'יז (MU) – הפוזיציה הגדולה ביותר בתיק של איינהורן בסוף ספטמבר היתה מניית מיקרון. איינהורן החזיק ב-30.47 מיליון מניות בשווי של 1.04 מיליארד דולר. מיקרון היא אחת מחמשת חברות המוליכים למחצה הגדולות בעולם והיא מתמקדת בעיקר בשבבי זיכרון מסוג DRAM – השבבים הנמכרים ביותר בעולם. מדובר בשוק תחרותי למדי, אך מיקרון הצליחה לנצל פשיטת רגל של חברת השבבים היפנית אלפידה ולרכוש את הנכסים של האחרונה – מהלך שאפשר למיקרון לפנות לשווקים רווחיים יותר. הרכישה, שהושלמה ב-2013 אפשרה למיקרון לרשום בשנה זו תשואה של כ-240%, כשאת שנת 2014 מניית מיקרון סיימה עם עלייה של 62%.
אפל (
AAPL) – אחת מההחזקות הוותיקות והמתוקשרות בתיק של איינהורן היא אפל. נכון לסוף ספטמבר, איינהורן החזיק ב-9.2 מיליון מניות אפל בהיקף של כ-924 מיליון דולר. כאמור, איינהורן הוביל מאבק מתוקשר מול הנהלת ענקית הטכנולוגיה הגדולה בעולם במטרה שזו תחלק את הר המזומנים עליו היא יושבת כדיבידנד לבעלי מניותיה. על אף החששות בשוק כי אפל לא תצליח לשמר את מעמדה המוביל, החברה השיקה השנה את דגם האייפון האחרון, ומניית אפל זינקה 38% במהלך 2014.
סאן אדיסון (
SUNE) – ההחזקה השלישית בגודלה בתיק של איינהורן היא ענקית האנרגיה הסולארית סאן אדיסון. איינהורן מחזיק ב-21.3 מיליון מניות בשווי של 402 מיליון דולר. סאן אדיסון היא במקור חברת מוליכים למחצה, שייצרה (ועדיין מייצרת) פרוסות סילקון וחלקים נוספים לתעשייה. על מנת לנטרל את התנודתיות הקיצונית של תעשיית המוליכים למחצה, נכנסה החברה בגדול לתחום האנרגיה הסולארית ב-2006. כיום החברה הפכה לאחת מהחברות הסולאריות המובילות בעולם, ובתחילת 2014 רכשה את חברת פירסט וינד, המתמחה באנרגיית רוח. סאן אדיסון מתרכזת כיום בעיקר בשוק הסולאר ההודי שזוכה לעידוד משמעותי מהממשלה החדשה שם. החברה הודיעה השנה על שני פרויקטים מאסיביים לבניית תחנת כוח סולארית בהספק של 4 ג'יגה וואט, ופרויקט משולב סולארי ורוח בהיקף של 5 ג'יגה וואט. במהלך 2014 זינקה מניית סאן אדיסון ב-52% לשווי של 5 מיליארד דולר.
מארוול (
MRVL) – ההחזקה הרביעית בתיק היא חברת הטכנולוגיה מארוול. נכון לסוף ספטמבר, איינהורן החזיק 26.4 מניות מארוול בשווי של 356 מיליון דולר בסוף ספטמבר. מארוול היא אחת מיצרניות השבבים הגדולות בעולם, יחד עם קואלקום, ברודקום ונבידיה. היא מתמחה בפיתוח שבבים מורכבים (SOC) לאחסון נתונים ושימוש ברשתות או בתקשורת סלולרית. החברה עברה שנים לא קלות, בין היתר בשל הצניחה של בלאקברי, יצרנית המכשירים הסלולריים שהייתה אחד הלקוחות הגדולים של החברה. בשנים האחרונות גיוונה החברה את סל המוצרים שלה, כשמחצית מהכנסותיה מגיעות כיום משוק אחסון הנתונים אותו היא מובילה. על החולשה בשוק המחשבים האישיים הצליחה החברה לפצות על ידי פעילות נרחבת יותר בתחום המחשבים הניידים והאולטרה-בוקים כשהיא עובדת עם אסוס, אפל, לנובו ואחרים. החברה סיימה את 2014 עם עליה של 6% במניה לשווי של 8.06 מיליארד דולר.
אתנה (
AET) – את החמישה של איינהורן נועלת חברת שירותי הבריאות אתנה. איינהורן מחזיק ב-3 מיליון מניות אתנה בשווי של 244 מיליון דולר. אתנה האמריקאית משווקת ביטוח בריאות כללי וביטוחים נלווים (שיניים, תרופות וכד'). החברה היא אחת מהנהנות הגדולות מרפורמת הבריאות של הנשיא אובמה, שמחייבת את האזרחים לרכוש כיסויים ביטוחיים, ומעניקה רשת ביטחון ותמריצים לחברות הביטוח. את תשעת החודשים הראשונים של 2014 סיימה החברה עם רווחי שיא של 1.8 מיליארד דולר. במהלך 2014 השלימה המניה זינוק של 30% והיא נסחרת כיום בשווי של 33.4 מיליארד דולר.

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • 1
  • 1
  • 2
  • 3