תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

בדיקת סטוקר: אלו מניות הביומד שמנהלי ההשקעות בקרנות הנאמנות רוכשים ומוכרים

בריינסווי ופרוטליקס הן מניות הביומד בהן הגדילו קרנות הנאמנות את הפוזיציה בשיעור הגדול ביותר. מי עוד ברשימה?

לאחר שסקרנו כבר את עשרת מניות הביומד המועדפות על קרנות הנאמנות בספטמבר, סטוקר בדק אילו שינויים ביצעו מנהלי הקרנות במניות הסקטור בספטמבר. מהן הפוזיציות שזינקו, ומאילו מניות העדיפו מנהלי הקרנות לברוח.

מניות ביומד בהן הגדילו מנהלי ההשקעות בקרנות הנאמנות פוזיציה

בריינסווי - קרנות הנאמנות החזיקו מניות בריינסווי בשווי של 41 מיליון שקל נכון לסוף ספטמבר – עליה של 193% בפוזיציה לעומת אוגוסט. על אף הציפיות גבוהות שעוררה החברה, המכירות בשטח של החברה עדיין מתקשות להצדיק את שווי השוק שלה. בשבוע שעבר הודיע המנכ"ל עוזי סופר כי יעזוב את תפקידו לאחר 12 שנה בחברה המפתחת ומשווקת מכשור רפואי לטיפול בהפרעות בתפקוד המוח.
פרוטליקס – שינויים בצמרת ההנהלה של פרוטליקס הביאו את מנהלי הקרנות להגדיל את הפוזיציה במניות פרוטליקס ב-51% בספטמבר לכ-25 מיליון שקל. במהלך השנה הציגה חברת הביוטכנולוגיה התקדמות בברזיל, אך הצלחתה עדיין תלויה ביכולתה לחדור לשוק האמריקאי בעזרת הסכם ההפצה שנחתם עם פייזר לשיווק התרופה שפיתחה לגושה. המחזיקים הבולטים הם אי.בי.אי, מגדל והראל.

a1sx2_Original1_drugs.jpg
ביוליין – חברת מסחור התרופות ביוליין ראתה את החזקות קרנות הנאמנות מטפסות ב-6.5% בספטמבר ל-7 מיליון שקל. החברה התחילה את השנה עם חולשה במניה, אך מהמחצית רצף הודעות חיוביות עזרו לשפר את מצבה. ביולי הודיעה על תוצאות חיוביות בניסוי בטיחות בגלולה לטיפול בצליאק ובדצמבר הודיעה על תוצאות חיוביות בניסוי שלב 2a לתרופה לטיפול בסרטן הדם (לוקימיה מיאלואידית חריפה). בהמשך לכך, הודיעה לאחרונה על הסכם שיתוף פעולה עם ענקית התרופות השוויצרית נוברטיס, גשם השקיעה בביוליין 10 מיליון דולר תמורת 12.8% ממניות החברה בפרמיה של 20% ביום ההודעה. המחזיקים הבולטים בנייר הם אי.בי.אי, הראל ומגדל.
מזור רובוטיקה – מנהלי קרנות הנאמנות הגדילו בספטמבר את הפוזיציה במניות מזור בשיעור של 6% להיקף של כ-19 מיליון שקל. ברבעון האחרון של השנה דיווחה החברה על מספר הודעות חיוביות שכללו מכירת מערכות חדשות בארה"ב ובסין, כך שמבחינת מנהלי הקרנות ובראשם מגדל, הראל ואי.בי.אי, ההחלטה להגדיל את ההשקעה במניות הצדיקה עצמה.
אבוג'ן – נכון לסוף ספטמבר קרנות הנאמנות החזיקו במניות אבוג'ן בשווי 71 מיליון שקל, זאת לאחר שבמהלך החודש הגדילו הקרנות את הפוזיציה במניה בכ-5%. במקרה הזה, נראה שמנהלי הקרנות פיספסו שכן מאז איבדה המניה כ-26%. בין המחזיקים הבולטים בנייר ניתן למצוא את מגדל, פסגות, מנורה, כלל וילין לפידות. עוד מניות במדד הביומד שזכו לאמון מנהלי ההשקעות בקרנות הנאמנות בספטמבר: רדהיל (שהפוזיציה בה גדלה ב-5%), פוטומדקס (4%), אופקו הלת' (4%) ואלרון (1%).

מניות ביומד בהן הקטינו קרנות הנאמנות את ההחזקה


איתמר מדיקל – מנהלי קרנות הנאמנות חתכו את החזקתם במניות איתמר ב-40% במהלך חודש ספטמבר למיליון שקל בלבד. לאחרונה חתמה החברה על שלושה הסכמי שיווק חדשים עם מדטרוניק בארה"ב ועם פיליפס וניהון ביפן. עוד נחשף ביולי שהחברה בוחנת הנפקה בארה"ב בשנה הבאה. אלא שעל כל אלו האפילה פרשיית הרצת מניות של גורם חיצוני לחברה. אייל חדד הואשם השנה בהרצת מניות איתמר מדיקל בהיקף של 79 מיליון שקל בין השנים 2009-2014.
אקסלנז
– חברת אבחון המחלות שבשליטת מורי ארקין ראתה את הפוזיציה של קרנות הנאמנות במניה יורדת ב-27% ל-226 אלף שקל בלבד. באוקטובר האחרון הודיעה החברה, הפועלת בתחום אבחון מחלות בדרכי העיכול והכבד על התחלת ניסוי בתחום הכבד לאבחון יתר לחץ דם וריד הפורטלי הכבדי - שוק המוערך ב-100 מיליון דולר בשנה. מניית אקסלנז איבדה מאז סוף ספטמבר כ-21%.

אינטק פארמה – נכון לסוף ספטמבר החזיקו מנהלי קרנות הנאמנות מניות אינטק בשווי של 9 מיליון שקל, זאת לאחר שבמהלך החודש מימשו הקרנות 12% מהחזקתם בחברה. לאינטק פארמה טכנולוגיה מוגנת פטנט המאריכה את משך הספיגה של תרופות הנספגות בעיקר בחלק העליון של המעי על ידי השהייתן בקיבה לפרקי זמן ארוכים. בינתיים, החברה מתקשה להאריך את סבלנותם של המשקיעים, כשמאז סוף ספטמבר איבדה המניה כ-39% והשלימה צלילה של כ-62% מתחילת השנה.
כלל ביוטכנולוגיה
– חברת ההחזקות בתחום מדעי החיים מקבוצת כלל ראתה את החזקת הקרנות במניה יורדת ב-11% להיקף של 16 מיליון שקל בסוף ספטמבר. כלל ביו רשמה שנה סוערת ב-2014, שהתחילה בצורה חיובית ביותר באפריל עם מכירת אנדרומדה המפתחת  תרופה לטיפול סכרת נעורים להייפריון בתמורה ל-570 מיליון דולר. כלל ביו היתה אמורה לרשום רווח של כחצי מיליארד שקל בגין המכירה, אלא שאז התחילו הצרות. הייפריון טענה כי נתוני הניסוי של אנרומדה לא כשרים, וניסתה לסגת מן העסקה. כת"ב מצידה ביצע הפחתה של חצי מיליארד שקל בגין זאת, הגישה תביעה נגד הייפריון ולבסוף הגיעה להסדר עם הייפריון שבו המידע על ניסויי אנרומדה יעבור לקבוצת מומחים. כלל ההסתבכות הזו עלתה לבעלי המניות בירידה של כ-40% מאז סוף ספטמבר ואובדן של כ-69% משווי החברה מתחילת השנה.

קמהדע - החברה המפתחת טיפולי אינהלציה ראתה את הקרנות מקטינות את הפוזיציה במניה ב-10% בספטמבר ל-23 מיליון שקל. קמהדע חוותה שנה קשה יותר, אפילו בהשוואה לכת”ב. בתחילת ספטמבר האחרון הודיעה קמהדע כי נכשלה בניסוי המרכזי של החברה לאינהלציה לחולי נפחת תורשתית. ניתוח התוצאות הסופיות במוצר ה-
ATT בשלב 2-3 העלה כי הטיפול לא עמד ביעדים – לא הראשוני ולא המשני. הדיווח היווה מכה סופית לחברה שדיווחה במאי האחרון כי לפי התוצאות הראשוניות, הניסוי לא עמד ביעדו הראשי אבל כן ביעדו המשני. אובדן אמון המשקיעים הביא לצניחה של כ-19% במניה מאז ספטמבר ו-73.4% מתחילת השנה.

מניות ביומד נוספות בהן הקטינו מנהלי הקרנות את הפוזיציה בספטמבר: מדיגוס (8%-), אינסוליין (8%-), כן פייט (5%-), קומפיוג'ן (3%-) ופלוריסטם (1%-).

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

 

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3