תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

אלו המניות המקומיות המועדפות על מנהלי קרנות הנאמנות

סטוקר בדק מיהן המניות שמנהלי ההשקעות בקרנות הנאמנות מנתבים אליהן את עיקר המזומנים

עם עדכון נכסי קרנות הנאמנות האחרון סטוקר בדק מה המניות הגדולות ביותר בתיק של המוסדיים. מהן עשרת המניות הכבדות ביותר בתיק, מה היחס שלהם למשקלן במדד ואילו מניות נעדרות מהרשימה. עד כה בשנת 2014 המניות הגדולות הוכיחו את עצמן, כשמתחילת השנה רשם מדד ת"א-25 תשואה של 10.2%. לשם השוואה, בתקופה זו מדד ת"א-75 הציג תשואה שלילית של 8.5% ומדד ת"א יתר-50 רשם איבד 11.15%.
בנקים
באופן לא מפתיע ישנה נוכחות בולטות למניות הבנקים בתיק של קרנות הנאמנות, כשמניית בנק הפועלים היא ההחזקה המנייתית הגדולה ביותר בקרנות הנאמנות כיום. פועלים היא גם המניה הגדולה ביותר במדד ת"א 25, שם היא מהווה 10.09% במשקל המדד. המוסדיים בקרנות החזיקו בסוף ספטמבר ב-34 מיליון מניות בשווי של 706 מיליון שקל. מניות בנקים נוספות שמככבות בעשירייה הן מניית לאומי שנמצאת במקום השלישי בה החזיקו בקרנות במניות בשווי 496 מיליון שקל ודיסקונט במקום השמיני עם החזקה בהיקף כולל של 285 מיליון שקל.
לאחרונה נודע כי הועדה לצמצום הריכוזיות לא כללה את בעלת השליטה בפועלים, שרי אריסון, ברשימה של אנשי העסקים שיאלצו לבחור בין אחזקותיהם הריאליות לאלו הפיננסיות. המשמעות היא שאין לאריסון לחץ להיפטר ממניות הפועלים או לחלופין מאילו של שיכון ובינוי (שלא הוגדרה כחברה ריאלית משמעותית). ברשימה כן נכללו בעלי השליטה של מזרחי והבינלאומי שיאלצו לבצע החלטה לא פשוטה בקשר להחזקות שלהם במניות הבנקים במהלך חמש השנים הקרובות. מניות הבנקים הללו נעדרות מרשימת עשרת הגדולות. 2014 לא האירה פנים דווקא למניות הבנקים, כאשר מדד הבנקים רשם תשואה שלילית של 6.6%.

a1sx2_Original1_Islamabad_Stock_Exchange_Bull.JPG 

פארמה

מניית העם טבע מקבלת בספטמבר את המקום השני בגודלו בתיק קרנות הנאמנות. בסוף ספטמבר החזיקו הקרנות ב-2.9 מיליון מניות בשווי של 571 מיליון דולר. 2014 היתה שנה שינוי לטבע ושנה פנומנאלית למניית החברה. לאחר חוסר שביעות מתפקוד החברה תחת המנכ"ל ג'רמי לוין, בתחילת 2014 מונה לתפקיד ארז ויגודמן, מנכ"ל אדמה אשר כיהן במשך שנים כדירקטור בטבע. ויגודמן התניע ביוני שורה של שינויים כשהעיקריים היו צמצום מספר חברי ההנהלה הבכירה מ-15 ל-9, חלוקת המערך המסחרי בחברה לשתי חטיבות - תרופות ייחודיות ותרופות גנריות. בראש החטיבה הגנרית מינה את סיגורדור אולפסון, לשעבר נשיא אקטביס. בסוף חודש שעבר נודע כי היו"ר פיליפ פרוסט יפרוש מתפקידו בסוף השנה ואת מקומו יתפוס הדיקטור פרופ' יצחק פטרבורג. כל זאת ועוד הובילו לכך שמניית טבע רשמה השנה תשואה חלומית של כ-65%(!) - מרבית הסיבה לתשואה החיובית של מדד ת"א 25.
גם חברת הפארמה פריגו רשמה שנה חיובית, עם תשואת מניה של כ-23% במהלך 2014. פריגו ממוקמת במקום החמישי בספטמבר בקרנות הנאמנות עם החזקה בשווי של 396 מיליון שקל. מי שבולטת בהיעדרה בעשרייה היא חברת התרופות שבשליטת פיליפ פרוסט, אופקו הלת'. למרות שאופקו הלת' היא המניה השמינית בגודלה במדד ת"א 25, מנהלי ההשקעות בקרנות הנאמנות בחרו בחשיפה נמוכה משמעותית למניה. 
גז ונפט
מניות האנרגיה שבמדד ת"א 25 זוכות לייצוג נאה. מניית קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה ממוקמת במקום השישי עם החזקה של 342 מיליון שקל בקרנות נכון לסוף ספטמבר. החברה סבלה מאז הקיץ מהסנטימנט השלילי בענף האנרגיה העולמי, כתוצאה מהצניחה במחיר הנפט. בנוסף, תשובה נכשל במציאת רוכש לחברת הביטוח הפניקס, לאחר שהרוכשת הפוטנציאלית, משפחת קושנר, נסוגה לאחרונה מהעסקה. גם ההחלטה של הממונה על ההגבלים לפרק את מונופול הגז והנפט העיבה על המניה ומתחילת השנה היא איבדה 24.6%. 
מנגד, מצבה של ישראמקו היה חיובי הרבה יותר במהלך השנה. ישראמקו, שותפות הגז והנפט שבשליטת קובי מימון וחיים צוף המשיכה להינות מזרימת הגז מקידוח תמר בו היא מחזיקה 28.75%. ישראמקו היתה ממוקמת במקום התשיעי מקרב עשרת המניות הגדולות, בדומה למשקלה במדד ת"א 25. במהלך השנה הניבה ישראמקו תשואה של 1.9%.
על טעם וריח
בין ההפתעות ברשימת עשרת הכבדות, היא מניית פרוטרום. פרוטרום העוסקת בייצור ושיווק חומרי-גלם לתעשיית הטעם והריח ותערובות טעם וריח לתעשיות המזון והקוסמטיקה רשמה שנה היסטורית ב-2014. החברה בניהולו של אורי יהודאי הציגה ביצועים חזקים לאורך השנה, שהסתכמו ברבעון השלישי בתוצאות שיא במכירות, רווח תפעולי ו-EBITDA. הביצועים היו תוצאה של אסטרטגית רכישה אגרסיבית של חברות במהלך השנים האחרונות, כאשר מאז תחילת 2013 בלבד רכשה פרוטרום שש חברות שונות בעולם. כל זאת הביא לכך שפרוטרום נכנסה בפעם הראשונה בתולדותיה למדד ת"א 25 בעדכון המדדים האחרון שהתרחש השבוע. מנהלי קרנות הנאמנות לא המתינו לך, וכבר בסוף ספטמבר החזיקו במניות פרוטרום בשווי 232 מיליון שקל, מה שהפך את ההחזקה במניה לעשירית בגודלה בתיק – הרבה מעל למשקלה במדדים. מניית פרuטרום מצידה רשמה במהלך 2014 תשואה מרשימה של 57%, שנייה רק לזו של טבע.
מעניין לציין כי מהרשימה בולטות בהיעדרן מניות בזק ונייס. שתי המניות התופסות בהתאמה את המקום השישי והשביעי במדד ת"א 25, לא זכו להיכנס לעשירייה הפותחת. מדובר בהחמצה לא קטנה, שכן שתי המניות הללו הציגו את הביצועים מהחזקים ביותר במהלך השנה: בזק רשמה תשואה של 23.7% השנה; מניית נייס רשמה תשואה גבוהה אף יותר של כ-42%.

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • 1
  • 1
  • 2
  • 3