תפריט
משקיע/ה
חברה ציבורית

כתבות אחרונות

  • 1

משקיע/ה
חברה ציבורית

שלוש מניות שעשויות להתברר כהשקעות מוצלחות כשכיוון השווקים לוט בערפל

סטוקר מציג: מניות שהצליחו לייצר ערך למשקיעים לאורך שנים ארוכות – גם בתקופות של מיתון

בשבועות האחרונים סובלים השווקים מתנודתיות רבה על רקע התמורות במחיר הנפט. בינתיים, הכיוון הכללי הוא צפונה, כשמדד S&P 500 בשיא, אך העצבנות בשווקים עשויה לרמז על היפוך מגמה. האם זה זמן מתאים לצאת משוק המניות ולבחון השקעות אחרות? כך או כך,  ההיסטוריה מלמדת שיש מניות שהצליחו לייצר למשקיעים בהן ערך גם בעת משבר כלכלי עמוק. אולי בגלל זה צוטט פעם גורו ההשקעות וורן באפט שהזמן המתאים ביותר לרכוש מניות הוא כשיתר המשקיעים מוכרים. באפט הוא לא אחד שמשקיע כנגד המגמה, אך מבחינתו כשמחירי המניות יורדים, מדובר בהזדמנות השקעה במניות שכדאי להחזיק "לנצח". דוגמה לחברה כזאת היא קוקה קולה – השקעה עליה אמר באפט שהוא מתכוון להמשיך ולהחזיק בה לעד. הסיבה: קוקה קולה הצליחה לייצר ערך לאורך שנים. כשמשקיע מחזיק במניות מזה זה הוא אינו צריך לדאוג מאינפלציה, מיתון, קריסה במחירי הנפט או כל שינוי אחר. לאורך זמן, חברות שכאלה שירתו נאמנה את בעלי המניות שלהן. אך קוקה קולה לא לבד. סטוקר מציג שלוש מניות שייצרו ערך לבעלי המניות עשרות שנים.

a1sx2_Original1_bull_01.jpg

אימפריאל אויל לימיטד (IMO)
האינטגרציה האנכית של החברה הכוללת הפקת נפט גולמי וגם פעילות זיקוק, מסייעת לאימפריאל להקטין את השפעת התנודתיות במחירי הנפט. אולם מרכיב המפתח התורם להצלחת החברה הוא יישום אסטרטגיה של הקצאה משאבים נכונה ושמרנית. בכך, החברה נמנעת מהשקעות בסיכון גבוה הרגישות למחירי הנפט. הנהלת החברה ממוקדת בפרויקטים רווחיים בעלי עלות הפקת נפט נמוכה – פרויקטים המאפשרים לה לייצר מזומן רב יותר מכל חבית נפט. אימפריאל נסחרת לפי שווי של 37 מיליארד דולר המשקף מכפיל של 10 על הרווח הנקי. מאז שנת 1991 החברה מחלקת דיבידנדים והיא נסחרת כעת בתשואת דיבידנד של 1%. בנוסף, החברה מחזיקה בדירוג אשראי של AAA.

פוטאש (POT)
לא כל כלכלות העולם מצליחות לכלכל את אזרחיהן וכיום עשרות מיליוני אנשים סובלים מרמת תזונה נמוכה. הסיבה: העולם לא מצליח לייצר כמות מזון מספקת שתצליח לתמוך בקצב גידול האוכלוסייה. מחסור במים לצד שינויי אקלים רק מחריפים את הבעיה. על מנת לייצר יותר מזון בפחות שטח חקלאים בכל העולם עושים שימוש בדשנים. פוטאש/ססקאצואן, יצרנית הדשנים הגדולה בעולם, ממוצבת היטב לקחת חלק במגמה זו, כיוון שקיים עקרון בסיסי שכל אדם באשר הוא ימשיך לצרוך מזון. ההיסטוריה מלמדת שהמשקיעים יכולים לסמוך שהחברה תמשיך לייצר תזרימי מזומנים. פוטאש נסחרת לפי שווי של כ-29 מיליארד דולר ומחלקת דיבידנדים כבר עשרות שנים. תשואת הדיבידנד שלה עומדת כעת על כמעט 4%.

 פמבינה פייפליין קורפוריישן (PBA)
פמבינה חיונית למיליוני בני אדם בקנדה ובבעלותה צנרת, מסופים ומתקני אחסון בכל מערב המדינה. תשתית החברה, הכוללת ספינות ומחסנים, משנעת מגוון סחורות לרבות, בנזין, סולר, נפט גולמי ודלק סילוני. מאז הפכה לחברה ציבורית בשנת 2001, היא מעולם לא החמיצה תשלום דיבידנד למשקיעים, כשבמהלך השנים הללו היא אף הגדילה את תשלום הדיבידנד Payout)) למשקיעים 35 פעמים. איך היא עושה זאת? פמבינה כמעט ואינה מושפעת מגורמים חיצוניים, כשתזרים המזומנים נובע מעמלות המשולמות לחברה ללא קשר למחירי נפט נמוכים או גבוהים. החברה נסחרת לפי שווי של 11 מיליארד דולר, עם תשואת דיבידנד של למעלה מ- 4% והחל מאוגוסט 2009 הדיבידנד המשולם הוא דיבידנד חודשי.

המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

תגובות

כתבות נוספות מאת
  • סטוקר מנתח את תיק ההשקעות של בייקר ברדרס – משקיעי הביומד המוצלחים בעולם

    98.4% מתיק של 11.5 מיליארד דולר מושקע במניות מתחום הפארמה ומדעי החיים

  • קרן ION של המיליארדר פרנק לואי מהמרת על מלאנוקס בפוזיציית ענק בהיקף של 99 מיליון דולר

    מלאנוקס נמצאת כעת במאבק שליטה של הקרן האקטיביסטית סטארבורד שטוענת כי הדירקטוריון וההנהלה לא ממוקדים ביצירת ערך לבעלי המניות שלה

  • הישראליות שסימן המיליארדר ג'ים סימונס לקראת סגירת 2017

    ג'ים סימונס, הדוקטור המבריק למתמטיקה שנטש את האקדמיה בתחילת שנות השמונים והיה לחלוץ של שימוש במתמטיקה ופיזיקה לחיזוי בשוק ההון, מנהל היום תיק ענק של 85 מיליארד דולר. בחרנו לנתח את תיק המניות בקרן הגידור רנסנס טכנולוגיות הנמצאת בבעלותו, עם דגש עם החברות הישראליות.

  • ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P

    סטוקר מנתח את קרן הגידור הגדולה בישראל:




    ספרה פתחה שורט ענק של 121 מיליון דולר נגד מדד ביוטק של S&P, המהווה 17% מתיק כולל של 700 מיליון דולר
    הקרן מכרה את כל החזקותיה בחברות הישראליות בסקטור המוליכים למחצה: טאואר, נובה וקמטק

    הישראליות החדשות בתיק: החזקה בטבע ב-7 מיליון דולר והחזקה בפאלו אלטו ב- 3 מיליון דולר 

    |*|CL|*| 

    המניות הישראליות שספרה מסמנת: עליה של 140% בהיקף הפוזיציה בספיאנס ל-4.7 מיליון דולר ועליה של 28% בנייס ל-8.8 מיליון דולר



    נכון לסוף הרבעון השלישי של 2017, קרן ספרה, היא קרן הגידור הגדולה בישראל. הקרן מנהלת תיק נכסים בארה"ב בהיקף של 700 מיליון דולר. מדובר בגידול משמעותי של 122 מיליון דולר בהיקף הנכסים בארה"ב, לעומת הרבעון השני של 2017. מניתוח התיק של ספרה, נראה כי הקרן מצפה לירידה חדה בסקטור הביומד - הפוזיציה המשמעותית ביותר של הקרן, בהיקף של 121 מיליון דולר, היא אופציית פוט על מדד ביוטק של S&P(XBI). על אף שלקרן החזקות משמעותיות של מאות מיליוני דולרים בחברות ביוטק, רכישת אופציית הפוט מהווה ביטוח, או הימור, כי המדד עצמו צפוי לרדת ולכן פתחה פוזיציה משמעותית זו. 



    הקרן ידועה בהתמחותה בסקטור הפארמה, ולראייה הפוזיציות המשמעותיות בקרן הן בחברות התרופות הבינלאומיות סלג'ן (CELG), ביוג'ן (BIIB) מרק (MRK), גיליאד (GILD) וגלקסו-סמית'-קליין (GSK) בהיקף של 40.1 מיליון דולר, 32.8 מיליון דולר, 27.2 מיליון דולר, 18.6 מיליון דולר ו- 18.6 מיליון דולר בהתאמה. 



    היכן קרן ספרה רואה את ההזדמנויות ? 

    בין המניות החדשות שרכשה הקרן ניתן למנות את חברת התקשורת הישראלית סלקום בהיקף של 14 מיליון דולר, טבע (TEVA) בהיקף של 7 מיליון דולר, כל זאת עוד בטרם ירדה המניה לשפל של כ- 11 דולר למניה. פוזיציה נוספת היא בחברת האבטחה הישראלית הנסחרת בחו"ל, פאלו אלטו (PANW) בהיקף של 3 מיליון דולר.  מנגד מכרה הקרן את החזקותיה בחברות הפועלות בסקטור המוליכים למחצה,טאואר (TSEM), נובה (NVMI) וקמטק (CMTK) וצימצמה ב- 85% את החזקתה באבן קיסר (CSTE) וב- 40% בסולאר אדג' (SEDG)

    מבין החברות הבינלאומיות, רכשה הקרן פוזיציה חדשה של 12 מיליון דולר בחברת אלרגן (AGN), ופוזיציה חדשה של 6.7 מילון דולר בחברת ריאטה פרמסוטיקלס (RETA).


    אודות אתר סטוקר

    סטוקר (www.stocker.co.ilהוא אתר ישראלי ורשת חברתית למשקיעים, העוקב ומנתח את החזקות גופי ההשקעה המוסדיים בישראל. האתר מספק מידע המאפשר למשקיע הפרטי לפעול בבורסה על בסיס אותו מידע שמקבלים המשקיעים המוסדיים הגדולים בישראל, ובאופן מקצועי ומהיר. האתר מאפשר לכל משקיע לפעול על פי המלצות המוסדיים, ולעקוב אחר הרכישות והמכירות שהם מבצעים בניירות ערך. https://stocker.co.il  פייסבוק: https://www.facebook.com/stockeronline



    המידע המופיע באתר אינו מהווה משום ייעוץ ו/או שיווק ו/או מתן חוות דעת מקצועית ו/או המלצה בנוגע לכדאיות השקעה ו/או ביצוע עסקה, לרבות רכישה, החזקה או מכירה, של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסיים אחרים, או בכל עניין אחר, ואינו מהווה תחליף לייעוץ ו/או שיווק ו/או חוות דעת מקצועית המתחשבים בנתונים ובצרכים האישיים של כל אדם.

  • 1
  • 1
  • 2
  • 3